Κώστας Νικολακόπουλος

Και κάπως έτσι ο Ολυμπιακός πάει για 11η σερί σεζόν να παίξει σε φάση ομίλων Κυπέλλων Ευρώπης!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό μετά το χθεσινό 3-0 επί της πρωταθλήτριας Σλοβακίας

• Είναι μία διαπίστωση σημαντική ότι και τα τρία γκολ του Ολυμπιακού χθες ήρθαν από κόρνερ του Βαλμπουενά! Λες κι ο Ματιέ ήθελε να πάρει ρεβάνς για την τραγική του εκτέλεση πέναλτι στη Βουλγαρία, είχε αυτή τη φορά καλά κτυπήματα στα «στημένα». Κάπως έτσι προέκυψαν τα τρία γκολ, αλλά και η ευκαιρία του Παπασταθόπουλου (άστοχη κεφαλιά από καλή θέση), όπως κι εκείνη του Ελ Αραμπί με ένα λάθος κοντρόλ από θέση γκολ.

• Ξέρετε, από κάτι τέτοιες λεπτομέρειες καταλαβαίνεις πώς έχει μπει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι: από την αποφασιστικότητα με την οποία εκτελούσε τα κόρνερ και τα φάουλ ο Βαλμπουενά, αλλά κι από την αποφασιστικότητα με την οποία έμπαιναν στις φάσεις οι συμπαίκτες του. Να θυμηθούμε ότι για να έρθει το 1-0 του Μαντί Καμαρά προηγήθηκαν σουτ τόσο του Σισέ, όσο και του Αγκιμπού που κόντραραν οι αμυνόμενοι…Για να έρθει το 2-0 του Σισέ ο Παπασταθόπουλος μπήκε στη φάση και μπέρδεψε τον αντίπαλο στόπερ, αλλά κι ο Μαντί έσπευσε να εμποδίσει τον Σλοβάκο γκολκίπερ στο μπλοκάρισμα…Και για να έρθει το 3-0 με το αυτογκόλ, ο Εμβιλά πήρε εντυπωσιακά την πρώτη κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι κι ο Σισέ πίεσε όσο δεν γίνονταν τον αμυντικό της Σλόβαν που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα της ομάδας του…

• Έχει γούστο ότι όπως ο Ολυμπιακός στον προηγούμενο γύρο αποκλείστηκε από την πρωταθλήτρια Βουλγαρίας, έτσι τώρα μοιάζει έτοιμος να αποκλείσει την πρωταθλήτρια Σλοβακίας εκμεταλλευόμενος τις κακές στιγμές ενός…Βούλγαρου εν ενεργεία διεθνή μάλιστα (34 φορές), του αρχηγού της Σλόβαν, του Μποζίκοφ, που είχε το αυτογκόλ στο 3-0, αλλά και την πρόσκρουση της μπάλας πάνω του στο 2-0, με συνέπεια να μην υπάρξει οφσάιντ στο γκολ του Σισέ.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Αυτό που βέβαια έχει σημασία είναι ότι ο πρωταθλητής Ελλάδας είχε ένα μεγάλο καλό διάστημα στο παιχνίδι του, σχεδόν 50 λεπτά, από το 20 έως το 70’, στο οποίο και σημείωσε τα τρία γκολ μέσα σε διάστημα 30 λεπτών (37’, 52’, 68’). Θα μας άρεσε βέβαια να έμπαιναν καλύτερα το γκολ αυτό που έχασε ο Ελ Αραμπί στο ανεπανάληπτο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα της Σλόβαν η, το άλλο με το ελάχιστα άστοχο σουτ του Αγκιμπού στο β΄ ημίχρονο η, κάποιο από τα δύο σουτ-φαρμάκια του Εμβιλά, και ας ήταν πάλι το σκορ 3-0! Αλλά δεν…λυπόμαστε κιόλας που τελικά ήρθαν και τα τρία γκολ από στατικές φάσεις. Άλλωστε, όπως έχουμε ξαναπεί σε κάποιες δύσκολες στιγμές, όταν η μπάλα δεν μπαίνει μέσα είτε επειδή η ομάδα είναι αγχωμένη, όπως ήταν χθες, είτε για άλλο λόγο, ένα κόρνερ η, ένα ένα φάουλ αποτελεί πάντοτε την καλύτερη επιλογή για να βγάλει από το αδιέξοδο.

• Από τον χθεσινό Ολυμπιακό σίγουρα πρέπει να κρατήσουμε τρία πολύ δυνατά κομμάτια του αγώνα.
Το ένα, και καλύτερο παρότι μη αποδοτικό (!), αφορά ένα πεντάλεπτο από το 23’ έως το 28’ στο οποίο έγινε επικίνδυνος πέντε φορές!!! Μιλάμε για πραγματικά αφόρητη πίεση, με δύο τελικές του Ελ Αραμπί κι άλλες τρεις των Μασούρα, Σισέ, Παπασταθόπουλου! Ήταν λίγο ανεξήγητο πώς δεν έγινε γκολ έστω μία από αυτές τις πέντε ευκαιρίες σε αυτό το καυτό πεντάλεπτο-αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο: το σκορ τελικά άνοιξε δέκα λεπτά αργότερα σε ένα μελέ από κόρνερ…

Το άλλο κομμάτι αφορά ένα ακόμη πεντάλεπτο, αυτό στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, από το 47’ έως το 52’, με ακόμη τέσσερις ευκαιρίες, από τον Ελ Αραμπί και τους Εμβιλά, Αγκιμπού και τον Σισέ στην τέταρτη ευκαιρία να κάνει το 2-0. Τουλάχιστον αυτή τη φορά η ομάδα σε ένα δεύτερο πολύ καλό της διάστημα πήρε ό,τι της άξιζε, το γκολ.

Το ίδιο συνέβη και στο τρίτο κομμάτι, στο εφτάλεπτο από το 61’ έως το 68’, με άλλες δύο τελικές, από Μασούρα και Αγκιμπού, αλλά και το αυτογκόλ στο τέλος.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Δεν λέει κανείς ότι έκανε κάποιο κατόρθωμα ο Ολυμπιακός με αυτό το 3-0 επί της Σλόβαν, που πάντως πριν ακριβώς δύο χρόνια είχε αποκλείσει τον ΠΑΟΚ στην ίδια φάση, στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ... Για την ακρίβεια ο Ολυμπιακός απλά συνέχισε την παράδοση που τον θέλει πάντοτε να κερδίζει εντός έδρας σε προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ (και παλιότερα Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ, αν θυμηθούμε το 2-0 επί της Σλάβια Σόφιας το 1995, το 5-0 επί της δανέζικης Νόρτζελαντ το 2008, το 6-1 επί της αλβανικής Μπέσα το 2010, το 2-1 επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ επίσης το 2010, το 2-1 επί της Αρούκα το 2016, το 4-0 επί της Λουκέρνης το 2018 και το 3-1 επί της Μπέρνλι επίσης το 2018. Όπως φαίνεται κι ότι θα συνεχίσει την παράδοση να προκρίνεται στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ (και πρώην Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ) όταν μένει εκτός ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ, αν θυμηθούμε ότι το ίδιο είχε κάνει και το 2016 (αποκλεισμός από Μπερ Σέβα και πρόκριση επί της Αρούκα), αλλά και το 2008 (αποκλεισμός από Ανόρθωση και πρόκριση επί της Νόρτζελαντ).

• Και τέλος πάντων σε ένα ελληνικό ποδόσφαιρο στο οποίο η ΑΕΚ μένει εκτός Κόνφερενς Λιγκ από τη Βέλεζ του Μόσταρ κι ο ΠΑΟΚ δυσκολεύεται να περάσει για την ίδια διοργάνωση την ιρλανδική Μποχίμιανς και την κροατική Ριέκα (αν την περάσει), δεν είναι μικρό πράγμα που ο Ολυμπιακός, αν όλα κυλήσουν νορμάλ και δεν γίνει κανένα θαύμα για την Σλόβαν την άλλη Πέμπτη, θα πάρει μέρος σε φάση ομίλων Κυπέλλων Ευρώπης για 11η συνεχόμενη σεζόν (οκτώ στο Τσάμπιονς Λιγκ και τρεις στο Γιουρόπα Λιγκ)…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x