Κώστας Νικολακόπουλος

Την άλλη Τετάρτη θα έχουμε θρίλερ στο Καραϊσκάκη για το Κύπελλο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τον χθεσινό Ολυμπιακό, παραπέμποντας όμως και στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό σε έξι ημέρες.

• Τι μας έδειξε το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό; Ότι πολύ απλά την άλλη Τετάρτη, στη ρεβάνς Κυπέλλου των δύο ομάδων στο ίδιο γήπεδο, θα έχουμε θρίλερ!

• Ας είμαστε ρεαλιστές: η ομάδα του Αγρινίου ήρθε χθες στο Καραϊσκάκη χωρίς τέσσερις βασικούς παίκτες του, που δηλώθηκαν σε αυτό το ματς να εκτίσουν την ποινή τους: τον φορμαρισμένο πλέι μέικερ Μεντόζα, τον καλύτερο του αμυντικό (Κορνέλιους), τον βασικό του αριστερό μπακ Χουχούμη και τον βασικό του γκολκίπερ Μελισσά. Με τον Ολυμπιακό να είχε απόντες ουσιαστικά μόνο τους Σισέ και Μαντί.

• Είδαμε λοιπόν αυτόν τον Παναιτωλικό, να απειλεί εφτά φορές τον Ολυμπιακό! Να βάζει ένα γκολ (Μόρσεϊ), να έχει δοκάρι (Βέργος), να υποχρεώνει τον Βατσλίκ σε μία σωτήρια επέμβαση (άλλη κεφαλιά Βέργου) και σε άλλες δύο δύσκολες (βολίδα του Φλόρες και μακρινό έξυπνο σουτ Καρέλη), τον Καρέλη να χάνει ίσως την ευκαιρία του αγώνα για το 2-2, αλλά και τον Εμβιλά να σώζει την εστία του σε ένα σουτ του Αντούνες σε μελέ σε κόρνερ.

• Ο Ολυμπιακός για να αποκλείσει τον Παναιτωλικό και να πάει στους ημιτελικούς του Κυπέλλου είτε πρέπει να κερδίσει μίνιμουμ 1-0, είτε 3-1 αν φάει γκολ. Και το ερώτημα είναι, με βάση όσα είδαμε χθες, αλλά και με όσα είχαμε δει στο πρώτο παιχνίδι των δύο ομάδων τις προάλλες για το Κύπελλο, το 2-1 υπέρ του Παναιτωλικού, αλλά και το 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα μέσα στο Αγρίνιο στις αρχές της σεζόν, πόσο εύκολο είναι να μην φάει έστω ένα γκολ ο Ολυμπιακός την προσεχή Τετάρτη από τον Παναιτωλικό; Στα τρία μέχρι τώρα φετινά μεταξύ τους παιχνίδια ο Παναιτωλικός έχει σκοράρει και στα τρία εις βάρος του Ολυμπιακού και δη τέσσερα γκολ…

• Επιπλέον, να λάβουμε υπόψιν μας ότι ο Μαρτίνς στη ρεβάνς του Κυπέλλου σίγουρα θα βάλει κι αναπληρωματικούς, καθώς το παιχνίδι αυτό είναι ενδιάμεσα δύο σημαντικών αγώνων πρωταθλήματος, αυτής της Κυριακής με τον Ιωνικό στη Νέαπολη και της άλλης Κυριακής το ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Με τον Ολυμπιακό να ρίχνει ξεκάθαρα πιο μεγάλο βάρος στο πρωτάθλημα, σε αντίθεση με τον Παναιτωλικό, που στο πρωτάθλημα ούτε κινδυνεύει, ούτε πάει για να μπει στην πρώτη εξάδα κι άρα βλέπει το Κύπελλο ως μία ευκαιρία να γράψει φέτος ιστορία. Μάλιστα, θα είναι και πιο ξεκούραστος την προσεχή Τετάρτη, καθώς παίζει μεθαύριο Σάββατο για το πρωτάθλημα.

• Με όλα αυτά τα δεδομένα στο τραπέζι, βλέπω θρίλερ για την άλλη Τετάρτη στο Καραϊσκάκη, αναφορικά με το ποια ομάδα θα περάσει στα ημιτελικά και θα αντιμετωπίσει το νικητή του άλλου ζευγαριού, του ΑΕΚ-ΠΑΟΚ. Θρίλερ γιατί μοιάζει πάρα πολύ δύσκολο ο Ολυμπιακός να κρατήσει το μηδέν πίσω κι άρα για να προκριθεί πρέπει να βάλει τρία γκολ αν φάει ένα η, τέσσερα αν φάει δύο…

• Είναι δε ξεκάθαρο ότι χθες η ομάδα του Μαρτίνς μόνο εμπιστοσύνη δεν ενέπνεε στο αμυντικό κομμάτι, ίσως ως συνέχεια του αγώνα της Τούμπας, όπου είχε δεχθεί επίσης πολλές φάσεις για γκολ από τον ΠΑΟΚ.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

• Κατ΄αρχάς, στο γκολ του Μόρσεϊ ο Ρέαμπτσιουκ έδωσε παράδειγμα προς αποφυγή-αντί να αφήσει την μπάλα να φύγει άουτ, σε μία ακίνδυνη σέντρα, επέλεξε να διώξει με κεφαλιά και δη με τον χειρότερο τρόπο. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά έφαγε και την ντρίμπλα από τον σκόρερ, θυμίζοντας έστω σε ένα βαθμό τον Μπα, που στην Τούμπα στην ίδια φάση έκανε λάθος γύρισμα σε αντίπαλο, υπέπεσε και σε φάουλ και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του Βατσλίκ με κεφαλιά!

• Μπορούμε δε να παρατηρήσουμε από το χθεσινό παιχνίδι την έλλειψη συνεννόησης του Ρέαμπτσιουκ με τον Παπασταθόπουλο σε δύο σέντρες που έγιναν και έδωσαν τη δυνατότητα τη μία φορά στον Βέργο στο α΄ ημίχρονο και την άλλη φορά στον Καρέλλη στο β΄ ημίχρονο να απειλήσουν πολύ σοβαρά. Ο μεν Όλεγκ έχανε τους παίκτες που έφευγαν πίσω από την πλάτη του, ο δε Σωκράτης είχε κακές τοποθετήσεις και άλματα. Όπως κι ο Λαλά, στην κεφαλιά του Βέργου στο δοκάρι, ενώ μάρκαρε στενά τον παίκτη του, δεν τον απέτρεψε να πάρει την κεφαλιά.

• Γενικά, ενώ ατομικά οι αμυντικοί του Ολυμπιακού δεν πήγαν άσχημα (ο Μανωλάς μάλιστα ήταν πραγματικά καλός), σαν σύνολο η ομάδα αμυντικά ήταν στενάχωρη. Οι παίκτες του Παναιτωλικού περνούσαν με χαρακτηριστική ευκολία τις σέντρες του, τόσο από δεξιά, όσο κι από αριστερά, δημιουργώντας πολλούς κινδύνους. Και δεν ξέρω μήπως όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της επιλογής να παέι η ομάδα ξαφνικά με 3-4-3 και 3-5-2 σε τέσσερα παιχνίδια και τώρα εξίσου ξαφνικά να γυρίσει στο πιο κλασικό 4-2-3-1. Μήπως δηλαδή μπερδεύτηκε η ομάδα. Σε συνδυασμό με την αναπόφευκτη έλλειψη χημείας που υπάρχει με τον Μανωλά, ο οποίος όλα κι όλα έχει παίξει τέσσερα παιχνίδια.

• Από την άλλη, ο Ολυμπιακός χθες έκανε ένα ξεκίνημα παιχνιδιού πολύ υψηλού επιπέδου, κι όχι ελληνικού πρωταθλήματος. Τα δε γκολ που έβαλε ήταν χάρμα ιδέσθαι σε δημιουργία, ήταν γκολ ομάδας που δουλεύει χρόνια ο Μαρτίνς. Ήταν δουλεμένα, καλά, γκολ.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

Το 1-0: Με το που γίνεται η σέντρα παίρνει την μπάλα ο Ολυμπιακός και την κυκλοφορεί τέλεια. Μέχρι που κάνει ένα γύρισμα ο Ροντρίγκες κι ένας αμυντικός διώχνει την μπάλα αράουτ. Το εκτελεί ο Λαλά στον Αγκιμπού, ο Αγκιμπού πίσω στο Λαλά, αυτός στον Ροντρίγκες κι ο Ροντρίγκες πίσω στο Λαλά. Σέντρα ακριβείας (επιτέλους έβγαλε ο Λαλά μία τέτοια!), κεφαλιά φαρμακερή του Ελ Αραμπί, επέμβαση του γκολκίπερ και ριμπάουντ του Βαλμπουενά για το γκολ στα 51 δευτερόλεπτα! Να προσέξουμε δε ότι στη σέντρα του Λαλά η περιοχή είχε τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού, δεν ήταν άδεια (με μόνο τον σέντερ φορ) όπως δυστυχώς βλέπουμε συχνά να είναι στις σέντρες από τα πλάγια.

Το 2-0: Εδώ μιλάμε για μία ταχύτατη ανάπτυξη επίθεσης μέσα σε 18 δευτερόλεπτα! Ο Εμβιλά παίρνει μία απόκρουση της αντίπαλης άμυνας, ο Μανωλάς περνάει έξοχα την μπάλα στον ΕΛ Αραμπί που είχε βγει έξω από την περιοχή για να την υποδεχθεί, ο Αραμπί την «αφήνει» στον Βαλμπουενά κι αυτός στον Αγκιμπού για το σουτ από τα 20 μέτρα. Ο γκολκίπερ διώχνει πάλι, ο Ελ Αραμπί παίρνει το ριμπάουντ για να στείλει την μπάλα στο δοκάρι κι ο Ροντρίγκες και το δεύτερο ριμπάουντ, αυτή τη φορά για το γκολ!

• Ποιο ήταν το μυστικό σε αυτό το πραγματικά φοβερό ξεκίνημα του Ολυμπιακού; Πολύ απλά ότι οι παίκτες του πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, πρώτοι στις φάσεις. Ο Μπουχαλάκης, ο Αγκιμπού, όλοι! Δεν είναι τυχαίο ότι πήραν τρία ριμπάουντ, που έφεραν δύο γκολ κι ένα δοκάρι! Ούτε ότι το τρίτο γκολ ήρθε από μία πίεση αρχικά του Αγκιμπού κι από κλέψιμο στη συνέχεια του Ρντρίγκες. Κάπως έτσι, βέβαια, πλάκα πλάκα, τα τρία γκολ του Ολυμπιακού χθες ήρθαν χωρίς καμία ασίστ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x