Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς μπορεί να παίξει του χρόνου κι ο Ολυμπιακός στο Conference League

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το πώς μπορεί να παίξει κι ο Ολυμπιακός του χρόνου στη διοργάνωση στην οποία παίρνει προκρίσεις ο ΠΑΟΚ!

• Μεταξύ σοβαρού και αστείου, με αφορμή την πρόκριση του ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Conference League, και την δυνατότητα που έχει να φτάσει και στον τελικό της διοργάνωσης, με άλλες δύο προκρίσεις, ας δούμε πώς μπορεί του χρόνου να πάει κι ο Ολυμπιακός στο Conference League, βλέποντας τα σχετικά φετινά παραδείγματα ομάδων που το προηγούμενο καλοκαίρι είχαν δικαίωμα συμμετοχής στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, όπως θα έχει κι ο Ολυμπιακός το καλοκαίρι που μας έρχεται, εφόσον βεβαίως πάρει και το φετινό πρωτάθλημα!

• Πρώτη περίπτωση, η Μπόντο Γκλιμτ. Η πρωταθλήτρια Νορβηγίας ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι από τον α΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ κι αμέσως αποκλείστηκε, από τη Λέγκια Βαρσοβίας! Συνέχισε, έτσι, στο Conference League, όπου για να φτάσει στη φάση των ομίλων, έκανε τρεις προκρίσεις μέσα στο καλοκαίρι επί των Βαλούρ, Πρίστινα και Ζαλγκίρις. Και τερματίζοντας στη δεύτερη θέση των ομίλων έπαιξε στα πλέι οφς του Φλεβάρη.

• Δεύτερη περίπτωση, η PSV. Η δευτεραθλήτρια Ολλανδίας ξεκίνησε από τον β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, έφτασε στα πλέι οφς, αλλά εκεί αποκλείστηκε από την Μπενφίκα κι έτσι συνέχισε στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, όπου τερμάτισε τρίτη στον όμιλο της και έφτασε να παίζει μετά στα νοκ άουτ του Conference League τον Φλεβάρη.

• Τρίτη περίπτωση, η Σλάβια Πράγας. Η πρωταθλήτρια Τσεχίας ξεκίνησε από τον γ΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τη Φέρεντσβαρος, για να συνεχίσει στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ, όπου κι εκεί αποκλείστηκε, από τη Λέγκια (κι αυτή), για να «μεταφερθεί» στη φάση των ομίλων του Conference League και να προκριθεί από εκεί, ως δεύτερη, για τα νοκ άουτ του Φλεβάρη.

• Βεβαίως, υπάρχει κι η πιο απλή περίπτωση να παίξει ο Ολυμπιακός στο Conference League: να χάσει το πρωτάθλημα φέτος από τον ΠΑΟΚ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x