Κώστας Νικολακόπουλος

Οι κακές ιδέες του Μίτσελ, τα ζόρια του Ντόη και οι βοήθειες που δεν πήρε από τον Σωκράτη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr σε κάποια σημεία του χθεσινού παιχνιδιού και στο κακό κοουτσάρισμα του προπονητή του Ολυμπιακού.

· Αυτό που έγινε με τον Βρουσάι στη φάση του 1-0, το γλίστρημα, το λες πραγματικά και κωμικό, αλλά συμβαίνει στο ποδόσφαιρο. Μπορεί, όμως, και να δείχνει ότι οι παίκτες του Ολυμπιακού χθες δεν πατούσαν καλά στα πόδια τους. Θυμηθείτε πόσες άλλες φορές γλίστρησαν ο Εμβιλά κι ο Παπασταθόπουλος. Η, πόσες φορές ο Γκάρι πήγε να μπουκάρει κι άφησε την μπάλα πίσω του. Είναι ενδείξεις αυτές ότι η ομάδα όλη δεν πατούσε καλά.

· Είναι λάθος, όμως, αν θέλουμε να κάνουμε μία κριτική, να σταθούμε μόνο στην γκάφα του Βρουσάι. Διότι, η φάση ξεκινάει από μία κακή πάσα του Παπασταθόπουλου προς τον Ελ Αράμπι προς το ημικύκλιο της σέντρας. Απαράδεκτη ιδέα από ένα τόσο έμπειρο παίκτη, ειδικά την στιγμή κατά την οποία μισό λεπτό πριν είχε στείλει πάλι την μπάλα προς τον Αράμπι και είχε πάει δεύτερος στην μπάλα. Η δε συνέχεια φέρνει τον Σωκράτη να μην πηγαίνει με ταχύτητα πάνω στην μπάλα όταν την πήρε ο Τσούμπερ για να βγάλει την ασίστ στον σκόρερ Λιβάι. Αλλά και έναν τρίτο αμυντικό, τον Ντόη, να κάνει τη χειρότερη άμυνα πάνω στον Λιβάι: και να βάζει άσχημα το σώμα του και να μην κάνει γρήγορη κίνηση να τον βγάλει οφσάιντ.

· Γενικά ο Ντόι είχε την χειρότερη βραδιά του με τη φανέλα του Ολυμπιακού, καθώς ήταν μέσα, πολύ μέσα, και στα τρία γκολ. Στο 2-0 του έκανε ποδιά ο Τσούμπερ μέσα στην περιοχή πριν σουτάρει και διώξει ο Τζολάκης. Και στο 3-0 έκανε πέναλτι στον Γκατσίνοβιτς, τοποθετώντας ξανά άσχημα το κορμί του. Πολύ δύσκολη βραδιά για τον 20χρονο κεντρικό αμυντικό του Ολυμπιακού, που δεν μας είχε συνηθίσει έτσι, αν και στον αγώνα Κυπέλλου με τον Άρη στο Χαριλάου έπρεπε να είχαν έρθει τα πρώτα μηνύματα, αφού ο αντίπαλος σέντερ φορ, ο Γκρέι, τον είχε βάλει επανειλημμένως πλάτη και του έφτιαχνε φάσεις-και του είχε κάνει και πέναλτι και τότε.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Το ξέραμε από πριν ότι θα τραβούσε ζόρι ο Ντόη με τον φορμαρισμένο και ταχύτατο Λιβάι, ο οποίος παρεμπιπτόντως τον άδειασε δύο φορές με «κακό» τρόπο, ενώ ήταν απλά θέμα εκατοστών να βάλει κι άλλο γκολ, στη φάση που τον πρόλαβε και πήγε αυτός πρώτος στην μπάλα, στη σέντρα του Χατζησαφί στο φινάλε του ημιχρόνου. Αυτό που δεν ξέραμε είναι την έκταση που θα έπαιρνε, ίσως γιατί δεν περιμέναμε από τον έμπειρο Παπασταθόπουλο τέτοια ελάχιστη βοήθεια προς τον νεαρό συμπαίκτη του. Από τον Σωκράτη περιμέναμε να καθαρίσει φάσεις, όπως κανε σε άλλα σημαντικά παιχνίδια, αλλά δεν το είδαμε ποτέ. Μία φορά δε που το επιχείρησε, ρίσκαρε να κάνει πέναλτι.

· Δεν παραβλέπω ότι οι δύο στόπερ είχαν πολλή δουλειά χθες, πήραν κεφαλιές, κέρδισαν μάχες, όμως σε καμία από τις κρίσιμες στιγμές του αγώνα δεν ήταν όπως έπρεπε να είναι. Κι όταν ο Σωκράτης βρέθηκε σε θέση βολής μετά από εκείνη την εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, εν τέλει σούταρε πάνω στον…Ντόη. Τέλος πάντων, είναι αλήθεια ότι έπεσαν στην πλάτη ενός άγουρου παιδιού υπερβολικά βάρη, τουλάχιστον όμως είναι ευκαιρία να μάθει τα μυστικά της θέσης. Π.χ. να μην πηγαίνει τόσο μονοκόμματα πάνω στη φάση, χωρίς φρένο θα έλεγα. Παρασύρεται και δεν πάει έξυπνα πάνω στον αντίπαλο, με αποτέλεσμα αυτός να τον «γυρνάει» και να βγαίνει φάτσα κάρτα με τον γκολκίπερ.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Κατά τα άλλα, κι ο Μίτσελ έμοιαζε χθες ανήμπορος να αντιδράσει, όπως οι παίκτες του Ολυμπιακού ήταν άμαχοι, μπροστά τους παίκτες της ΑΕΚ, που έμοιαζαν καμικάζι μπροστά τους! Πολύ απλά γιατί πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, δεν κώλωναν να κάνουν πολλά φάουλ (26) και βέβαια είχαν αυτό το στοιχείο της πίεσης που τους χαρακτηρίζει και που για τους «ερυθρόλευκους» είναι άγνωστη έννοια. Παρεμπιπτόντως, μόλις την Κυριακή το βράδυ ο Πασχαλάκης είχε πει μετά το 0-0 στην Τούμπα, «πρέπει να δουλέψουμε στο κομμάτι να βρούμε λύσεις όταν μας πιέζει ο αντίπαλος»-χθες δεν είδαμε καμία βελτίωση.

· Η ενδεκάδα είχε εξ αρχής κενά σημεία: έλειψε ο Χάμες, τι πιο απλό όταν σου λείπει το 10άρι σου, να βάλεις το άλλο 10άρι σου, τον Φορτούνη και όταν κουραστεί αυτός ας μπει αλλαγή το τρίτο σου 10άρι, ο Βαλμπουενά. Η ιδέα για Χουάνγκ Νο 10 είχε αποτύχει τις προάλλες στο 1-0 με τον Άρη για το Κύπελλο στο Καραϊσκάκη, γιατί να πετύχαινε χθες; Το παιδί είναι 8 και 6.

· Κι όταν λείπει η μία από τις προσωπικότητες που έχεις ως ομάδα, ο Χάμες (μία άλλη είναι ο Εμβιλά, που το έδειξε και χθες σε μία τέτοια κακή βραδιά), δεν έχει λογική να αφήσεις έξω και μία άλλη προσωπικότητα, τον Ρόντινεϊ, που μπήκε στο ημίχρονο κι αμέσως είδαμε διαφορά στη δεξιά πλευρά του Ολυμπιακού. Ας πούμε ότι ο Χάμες είχε ενοχλήσεις και δεν ήθελε ο προπονητής να ρισκάρει, με το Ρόντινεϊ γιατί; Η ομάδα έπαιξε Κυριακή, μετά Πέμπτη και τώρα Δευτέρα, με τον Παναιτωλικό μέσα στο Καραϊσκάκη.

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Κακή ιδέα από τον Μίτσελ ακόμη κι όταν του ζήτησε αλλαγή ο Μπιέλ στο 39’, με τον Ισπανό να είναι πιο ντεφορμέ κι από τον ντεφορμέ, αλλά να παίζει, για κάποιο λόγο, πάντα-μέχρι που πήγε και ζήτησε αλλαγή ο ίδιος για να βγει! Από που κι ως που να κάνει ντεμπούτο σε τέτοιο ματς ο Μπιτίκι, ένα παιδί με μηδέν προσαρμογή μέχρι τώρα, με συνέπεια να είναι λες και ήρθε από άλλη πλανήτη, σε βαθμό που να με κάνει να πω ότι δεν θα ξαναγράφω ποτέ ότι είναι σε κακή κατάσταση ο Μασούρας. Τι πιο απλό από το να έμπαινε από τότε ο Ρόντινεϊ και να προωθούνταν ο Βρουσάι-εξτρέμ είναι, άλλωστε, άσχετα αν πάμε να τον κάνουμε μπακ. Κι αν δεν τράβαγε ο Βρουσάι μπροστά, να έπαιρνε τη θέση του ο Βαλμπουενά, αφού ο Μασούρας ήταν εκτός 20άδας!

· Και κάτι τελευταίο: στο ματς Κυπέλλου με τον Άρη στο Καραϊσκάκη, ο Ανδρούτσος ήταν κατά κοινή ομολογία πολύ καλός και δημιουργός του μοναδικού γκολ με εξαιρετική ενέργεια. Έκτοτε, δεν έχει παίξει ούτε μισό λεπτό σε πέντε παιχνίδια, λες και έχει μπει σε τιμωρία γιατί έβγαλε ασίστ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x