Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η ανατροπή έξι χρόνια μετά σε ντέρμπι στο Καραϊσκάκη και η μεγάλη διαφορά από μία μόνο φάση...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr σκέψεις του με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

· Ατυχώς την τελευταία διετία τα έχουμε δει όλα από τον Ολυμπιακό. Όλα τα ανάποδα. Μέχρι που έφτασαν 13 τα παιχνίδια κόντρα στον Παναθηναϊκό με μόλις μία «κόκκινη» νίκη. Η, με τη μόλις μία νίκη στα εννιά ντέρμπι της φετινής σεζόν.

· Αυτό που δεν είχαμε ζήσει ήταν να δούμε τον Ολυμπιακό να προηγείται μέσα στο Καραϊσκάκη σε ντέρμπι και να του το γυρίζουν το παιχνίδι, αλλά έγινε κι αυτό προχθές από τους «πράσινους» και δη με εμφατικό τρόπο, καθώς το 1-0 έγινε 1-3. Για να αντιληφθούμε πόσο σπάνιο είναι το φαινόμενο οι «ερυθρόλευκοι» να προηγούνται μέσα στο σπίτι τους και τελικά να χάνουν, καταγράφουμε ότι η αμέσως προηγούμενη φορά που έγινε κάτι τέτοιο ήταν πριν έξι ολόκληρα χρόνια! Ήταν στις 4 Φλεβάρη του 2018, όταν στο Ολυμπιακός-ΑΕΚ οι Πειραιώτες είχαν ανοίξει το σκορ στο 81ο λεπτό με τον Ανσαριφάρντ, αλλά είχαν χάσει το ντέρμπι με ανατροπή από γκολ της ΑΕΚ στο 87’ και στο 94’.

· Έκτοτε, μόνο δύο γερμανικές ομάδες, πολύ σημαντικές, είχαν γυρίσει ματς στο Καραϊσκάκη. Η Μπάγερν στις 22 Οκτώβρη του 2019, όταν έχανε 0-1 από τον Ολυμπιακό, αλλά κέρδισε 3-2 στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Και η Άιντραχτ, στις 4 Νοέμβρη του 2021, όταν έχανε επίσης 0-1 από τον Ολυμπιακό, αλλά κέρδισε 2-1 με το νικητήριο γκολ στο 90ο λεπτό στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, τη σεζόν που η ομάδα της Φρανκφούρτης έφτασε τελικό και το πήρε.

· Αν θέλουμε, βέβαια, να είμαστε ρεαλιστές, θα έπρεπε να το περιμένουμε κάποια στιγμή κι αυτό, δηλαδή να βρεθεί στο σκορ μπροστά σε ένα ντέρμπι ο Ολυμπιακός μπροστά στον κόσμο του και να χάσει. Διότι μιλάμε για μία ομάδα που την τελευταία διετία έχει προηγηθεί 2-0 του Άρη μέσα στο Καραϊσκάκη πέρυσι και τελικά έχει φέρει 2-2 και που ήταν 2-0 μπροστά στο σκορ πέρυσι στα Γιάννινα και φέτος στην Τόπολα κι έφερε 2-2…Αυτά είναι συμπτώματα μίας ομάδας που έχει αλλάξει έξι προπονητές και 60 παίκτες μέσα σε μία διετία…

Το άρθρο του Κώστα Νικολακόπουλου

· Από εκεί και πέρα, ξέρουμε όλοι ότι στο ποδόσφαιρο καμιά φορά η διαφορά από το να είσαι μάγκας με το να βγεις βλάκας είναι μόλις μία μικρή λεπτομέρεια. Εάν ο Ναβάρο έκανε στο 45+2 του προχθεσινού αγώνα ένα στοιχειωδώς καλό πλασέ και έπαιρνε για δεύτερο φορά το προβάδισμα στο σκορ σε αυτό το απολύτως κρίσιμο χρονικό σημείο, αμφιβάλλω πολύ ως προς το ότι ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε εκ νέου να ισοφαρίσει, με το κτύπημα που θα δέχονταν πηγαίνοντας στα αποδυτήρια έξι λεπτά αφότου είχε ισοφαρίσει. Πιο εύκολο θα έβλεπα να γίνονταν ένα σκορ 3-1 στο β΄ ημίχρονο. Και τώρα πιθανότατα να μιλάγαμε για την φοβερή έμπνευση του Μεντιλίμπαρ να παίξει με δύο φορ και το καθοριστικό γκολ του Ναβάρο κι άλλα τέτοια…

· Αλλά, όπως ξέρουμε, δεν μπορούμε να ζήσουμε με τα αν, όσο κι αν είναι ορισμένες φορές είναι τόσο κοντά στην πραγματικότητα. Κι αυτό που πρέπει να δουν στον Ολυμπιακό, με αφορμή το 1-2 του Παναθηναϊκού στο 45+4’, 68 δευτερόλεπτα μετά την κλασική ευκαιρία του Ναβάρο, είναι να μάθουν να κρατάνε το focus έως το τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Διότι, όπως ο ΠΑΟ τους κέρδισε ουσιαστικά με αυτό το γκολ στο 45+4, έτσι η Φράιμπουργκ είχε προηγηθεί 2-1 στο Καραϊσκάκη με γκολ στο 45+7, έτσι η Κηφισιά είχε μειώσει το σκορ σε 1-2 και είχε ξαναμπεί στο παιχνίδι με γκολ στο 45+2, έτσι είχε ανοίξει το σκορ ο Αστέρας Τρίπολης 0-1 στο Καραϊσκάκη με γκολ στο 45’…

· Παρεμπιπτόντως, την περασμένη εβδομάδα, με τίτλο, «τι λέει η μαγική σφαίρα για τους διαιτητές στα Ολυμπιακός-Μακάμπι» είχα προβλέψει ότι στο ένα από τα δύο παιχνίδια η UEFA θα όριζε διαιτητή Ολλανδό, Σκοτσέζο η, Ιταλό, εξηγώντας ότι αυτοί σφυρίζουν πιο…πρίμα τους Ισραηλινούς τόσα χρόνια στην Ευρώπη. Και δικαιώθηκα με τον ορισμό του Ιταλού Μαριάνι.

· Μάλιστα, σημείωνα τότε ότι δύο φορές είχε ξαναπαίξει Ιταλοί διαιτητές εκτός έδρας τον Ολυμπιακό κόντρα σε ισραηλινές ομάδες με ήττες του και πολύ κακές, εις βάρος του, διαιτησίες: σε ένα Μακάμπι Χάιφα-Ολυμπιακός 3-0 στην Κύπρο και σε ένα Μακάμπι Τελ Αβίβ-Ολυμπιακός 1-0 στο Ισραήλ. Θα μου πείτε, μετά από το 1-4 στον Πειραιά, τι σημασία έχει-όλα έχουν σημασία.

· Τέλος πάντων, διαιτητής στο μεγάλο παιχνίδι της Κ19 του Ολυμπιακού στο Μόναχο με την Μπάγερν σήμερα το απόγευμα θα είναι Ισραηλινός, ο Γίγκα Φριντ. Με το νικητή του αγώνα να φτάνει στους 4 του Youth League της UEFA!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x