Κώστας Νικολακόπουλος

Το διπλό μειονέκτημα του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr πώς έχει η κατάσταση για τον Ολυμπιακό ενόψει της νέας ευρωπαϊκής του περιπέτειας.

***Υπάρχει μία εκτίμηση σε αρκετό κόσμο ότι ο Ολυμπιακός μετά την περσινή αποτυχία του να περάσει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν θα την ξαναπατήσει φέτος, αφού κι οι αντίπαλοι δεν είναι πολύ δυνατοί και θα του έχει γίνει μάθημα το πάθημα κλπ, κλπ.

***Τώρα που ολοκληρώθηκαν τα πρωταθλήματα και μπορούμε να έχουμε μία πιο σαφή εικόνα, έχει νόημα να καταγράψουμε πέντε πράγματα. Και το πρώτο στο οποίο είμαι υποχρεωμένος να σταθώ είναι στο μειονέκτημα που θα έχει ο Ολυμπιακός τον Ιούλιο έναντι όλων των υποψήφιων αντιπάλων του!

***Διότι προφανώς δεν έχει γίνει αντιληπτό ότι ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα του γ΄ προκριματικού γύρου (με τα παιχνίδια τέλη Ιουλίου κι αρχές Αυγούστου) που δεν θα έχει επίσημος αγώνες στα πόδια της! Δηλαδή, θα μπει στη μάχη, χωρίς να έχει παίξει ούτε ένα επίσημο παιχνίδι.

***Όλες οι άλλες ομάδες θα έχουν δώσει τουλάχιστον τους δύο αγώνες τους για τον β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, στον οποίο ο Ολυμπιακός δεν μετέχει, γιατί έχει την καλύτερη βαθμολογία απ΄ όλους! Και το πόσο σημαντικό είναι να έχεις κάποια παιχνίδια στα πόδια σου, φάνηκε περίτρανα πέρσι, στα ματς με την Μπερ Σεβά, όπου δεν είναι ότι ο Ολυμπιακός αποκλείστηκε, αλλά δεν έκανε καν ευκαιρίες, όντας φανερά ανέτοιμος.

***Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι περισσότεροι από τους υποψήφιους αντιπάλους του Ολυμπιακού δεν θα έχουν μόνο το πλεονέκτημα ότι θα έχουν παίξει στον προηγούμενο γύρο. Προσέξτε:
Η Μάλμε, η Ρόζενμποργκ, η Αστάνα κι η Χάφνα (Ισλανδίας) θα παίζουν κανονικά στα πρωταθλήματα τους, τα οποία συνεχίζονται κανονικά μέσα στο καλοκαίρι.
Η Σέριφ θα έχει ξεκινήσει στο πρωτάθλημα της από τις 20 Ιουλίου.Το ίδιο κι η Παρτίζαν στη Σερβία. Το ίδιο κι η Ριέκα στην Κροατία.
Αλλά κι η Σλάβια Πράγας κι η Βιτορούλ στη Ρουμανία τέλη Ιουλίου θα έχουν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τους.
Άρα, αυτή που δεν θα έχει παίξει ακόμη αγώνες πρωταθλήματος, πλην του Ολυμπιακού, θα είναι μόνο η…Μπερ Σεβά! Η οποία πέρσι ήταν πολύ πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό στους δύο μεταξύ τους αγώνες, διότι είχε προηγουμένως παίξει τέσσερα παιχνίδια, από δύο προκριματικούς-φέτος θα δώσει δύο παιχνίδια, αφού δεν θα παίζει στον α΄ προκριματικό, αλλά στον β΄.

***Που θέλω να καταλήξω: ο Ολυμπιακός μπορεί θεωρητικά να είναι ανώτερος από τους υποψήφιους αντιπάλους του στον γ΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά θα έχει ένα πολύ σοβαρό διπλό μειονέκτημα σε σχέση με τους ανταγωνιστές του. Δεν θα έχει στα πόδια του ούτε παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά ούτε άλλα ευρωπαϊκά παιχνίδια.

***Κι αυτό το μειονέκτημα, το διπλό, δεν μπορεί να καλυφθεί μόνο με τη θεωρητική ανωτερότητα του, αλλά πάνω απ΄ όλα-για να μπούμε και στο πνεύμα των ημερών…-με μία πολύ καλή προετοιμασία, από ένα καλό προπονητή, ει δυνατόν με γνώση της σχετικής διαδικασίας.

***Μόνο εύκολη δεν θα είναι η αποστολή του…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x