Κώστας Νικολακόπουλος

Το εξτρά κέρδος του Ολυμπιακού για την Ευρώπη στη νέα σεζόν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος αναλύει στο sport-fm.gr ένα εξτρά όφελος του Ολυμπιακού ενόψει της συμμετοχής του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της νέας σεζόν.

• Δεν έχει γίνει ακόμη αντιληπτό πόσο μεγάλο δώρο έκανε ο Γκάρεθ Μπέιλ στον Ολυμπιακό, με τα δύο γκολ που έβαλε στο τελευταίο πεντάλεπτο του τελευταίου αγώνα της Τότεναμ στο αγγλικό πρωτάθλημα, κάνοντας το Λέστερ-Τότεναμ 2-4 από 2-2.

• Να θυμίσω ότι με το σκορ 2-1 υπέρ της Λέστερ, που ήταν έως το 76ο λεπτό, η μεν Λέστερ προκρίνονταν στο Τσάμπιονς Λιγκ, η δε Τσέλσι έμενε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ κι ο Ολυμπιακός θα ξεκινούσε προκριματικά στη διοργάνωση από τον α΄ γύρο στις 7 Ιουλίου, όπερ σημαίνει ότι την άλλη εβδομάδα, γύρω στις 5 Ιουνίου, θα ξεκινούσε προετοιμασία! Το σκορ έγινε 2-2 στο 76’ με αυτογκόλ του Σμάιχελ και ο Μπέιλ στο φινάλε ξεκαθάρισε με τα δύο γκολ την κατάσταση. Βοηθώντας, βέβαια, όχι μόνο τον Ολυμπιακό, που γλίτωσε ένα γύρο, αλλά και τον Ερυθρό Αστέρα, που επίσης γλίτωσε τον α΄ προκριματικό, προπάντων όμως την Μπεσίκτας, που θα παίξει απευθείας στους ομίλους…

• Και θέλω να εξηγήσω κάτι: το κέρδος του Ολυμπιακού δεν είναι μόνο τα προαναφερόμενα. Ούτε ότι αν φτάσει στα πλέι οφς του Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι στους ισχυρούς της κλήρωσης, άρα θα αποφύγει τις Ζάλτσμπουργκ, Σλάβια Πράγας και Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Είναι και κάτι άλλο: με αυτή την εξέλιξη ο Ολυμπιακός και να αποκλειστεί (κτύπα ξύλο!) από τους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ, θα έχει πιο εύκολη πρόσβαση για να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Η, έστω στο Κόνφερενς Λιγκ, σαν τελευταία επιλογή.

• Να εξηγήσω:

Ο Ολυμπιακός θα ξεκινήσει λοιπόν από τον β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Κι αν προκριθεί από εκεί, θα πάει στον γ΄ προκριματικό, με την προσδοκία βέβαια να περάσει κι από αυτόν και να φτάσει στα πλέι οφς κι από εκεί στους ομίλους της διοργάνωσης.

Αν όμως αποκλειστεί στον β΄ προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ, θα μεταφερθεί στον γ΄ γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, με την προσδοκία φυσικά να περάσει και να φτάσει στα πλέι οφς του Γιουρόπα Λιγκ κι από εκεί στους ομίλους αυτής της διοργάνωσης. Θα έχει δηλαδή μία δεύτερη ευκαιρία να συνεχίσει στην Ευρώπη και δη με δύο προκρίσεις να παίξει ομίλους Γιουρόπα Λιγκ, κάτι που θα του δώσει κάποια, όχι λίγα εκατομμύρια Ευρώ, αλλά και το πρεστίζ ότι θα είναι αυτός στο Γιουρόπα, ενώ οι υπόλοιπες ελληνικές ομάδες στο Κόνφερενς-κι αν έχουν προκριθεί…

Αν ωστόσο ο Ολυμπιακός αποκλειστεί στον γ΄ γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, θα μεταφερθεί στα πλέι οφς του Κόνφερενς Λιγκ και θα παίξει εκεί για να μπει στους ομίλους! Θα έχει δηλαδή μία τρίτη ευκαιρία να συνεχίσει στην Ευρώπη και μάλιστα με μία πρόκριση να παίξει στους ομίλους του Κόνφερενς.

• Ποια θα ήταν η διαφορά αν ο Ολυμπιακός ξεκινούσε από τον α΄προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ; Πολύ απλά αν αποκλείονταν εκεί, δεν θα είχε καμία πιθανότητα να παίξει στο Γιουρόπα Λιγκ! Θα «μεταφέρονταν» στον γ΄προκριματικό του Κόνφερενς Λιγκ και θα έπρεπε να περάσει τρεις ομάδες για να έμπαινε στους ομίλους της διοργάνωσης…

Άσχετο: Εδώ ο Τικίνιο σε μία από τις τελευταίες προπονήσεις του στην Βραζιλία με την πρώτη ομάδα του, ένα μικρό κλαμπ στο Παραίμπο.

Το εξτρά κέρδος του Ολυμπιακού για την Ευρώπη στη νέα σεζόν

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x