Κώστας Νικολακόπουλος

Το φοβερό του Μαρτίνς, να κρατάει ζεστούς και τους 25 παίκτες του, και τα δύο αυτογκόλ του Ολυμπιακο

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr την ποδοσφαιρική μαγκιά του προπονητή του Ολυμπιακού, αλλά και για τα δύο μεγάλα αυτογκόλ της ομάδας του.

• Είχα προαναγγείλει από το βράδυ της Τρίτης στο ραδιόφωνο ότι ο Πέδρο Μαρτίνς θα έκανε δέκα αλλαγές στην ενδεκάδα του αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη-και τις έκανε. Απλά, χρησιμοποίησε τελικά τον Τζολάκη, ενώ έδειχνε ότι θα προτιμούσε τον Κρίστινσον.

• Τι μας μένει από το χθεσινό παιχνίδι; Νομίζω πρώτα απ΄ όλα ότι ο Πορτογάλος τεχνικός κάνει εδώ και κάμποσο καιρό κάτι πολύ δύσκολο: κρατάει ζεστούς και τους 25 παίκτες του Ολυμπιακού! Κάνει ακόμη και τους θεωρούμενους ως αναπληρωματικούς να νιώθουν σημαντικοί, δείχνει ότι πραγματικά τους υπολογίζει κι αυτό είναι από μόνο του ένα μεγάλο κέρδος.

• Ο Μαρτίνς τις τελευταίες εβδομάδες, σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχει χρησιμοποιήσει, προσέξτε, σε επίπεδο αρχικής ενδεκάδας κι όχι ως αλλαγή, και τους 25 παίκτες του!

ΤΡΕΙΣ γκολκίπερ (Σα, Κρίστινσον, Τζολάκη)

ΤΡΙΑ δεξιά μπακ (Ντρέγκερ, Ανδρούτσο, Λαλά)

ΔΥΟ αριστερά μπακ (Όλεγκ, Χολέμπας)

ΤΕΣΣΕΡΑ στόπερ (Σεμέδο, Μπα, Σωκράτη, Αβραάμ)

ΤΕΣΣΕΡΑ κεντρικά χαφ (Εμβιλά, Καμαρά, Μπουχαλάκη, Τιάγκο)

ΕΞΙ παίκτες πίσω από τον φορ (Βαλμπουενά, Φορτούνη, Μπρούμα, Μασούρα, Βρουσάι, Ραντζέλοβιτς)

ΤΡΕΙΣ σέντερ φορ (Ελ Αραμπί, Χασάν, Κάιπερς)

Και, βεβαίως, είχε χρησιμοποιήσει ως βασικούς, πάντοτε μιλάω για επίπεδο αρχικής ενδεκάδας, μέσα στο Γενάρη και τους Ραφίνια, Σισέ, Πέπε, Σουντανί, που τελικά έφυγαν από τον Ολυμπιακό στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Κοινώς, μόνο τον τέταρτο γκολκίπερ Καραργύρη δεν έχει βάλει καθόλου, τον δε 18χρονο Σουρλή τον είχε βάλει σε ένα ματς αλλαγή.

• Το δε πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Μαρτίνς χρησιμοποίησε 29 παίκτες στην αρχική ενδεκάδα του Ολυμπιακού κι ο Ολυμπιακός έχει σε αυτό το διάστημα, μέσα στο 2021, 11 νίκες και μία ισοπαλία, με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα! Δηλαδή, αλλάζει τόσους πολλούς παίκτες και η ομάδα δεν έχει την παραμικρή απώλεια. Ειδικότερα στο Κύπελλο, οι αλλαγές στην ενδεκάδα, στα δύο ματς με τον Παναιτωλικό και στο πρώτο με τον Άρη ήταν διαδοχικά οκτώ, εννιά και δέκα κάθε φορά! Με τον Ολυμπιακό να παίζει σε γενικές γραμμές το ίδιο! Και να βάζει στον Παναιτωλικό τρία γκολ στο Αγρίνιο κι άλλα τρία στο Καραϊσκάκη, ενώ μόνο από ατυχία δεν έβαλε και στον Άρη χθες τουλάχιστον τρία γκολ.

• Η κεφαλιά του Κάιπερς με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ και τον γκολκίπερ Κουέστα απλά να παρακολουθεί…Το σουτ του Ελ Αραμπί που έβγαλε ο αμυντικός ενώ ο γκολκίπερ είχε αποτύχει να διώξει την μπάλα…Η κεφαλιά του Χασάν που έδιωξε σωτήρια ο Κούεστα…Πάνω απ΄ όλα αυτή η απίστευτη ευκαιρία με τέσσερις παίκτες του Ολυμπιακού να είναι μόνοι τους με τον τερματοφύλακα του Άρη!!! Δείτε την φωτογραφία και απλά…κρατήστε τα χέρια σας μακριά από τα μαλλιά σας για να μην τα τραβάτε



• Τέτοιο πράγμα πάρα πολύ δύσκολα θυμάμαι. Να είναι φάτσα με τον Κουέστα ο Φορτούνης, ο Ραντζέλοβιτς, ο Βρουσάι κι ο Κάιπερς και να χαθεί το γκολ και δη στο 72ο λεπτό. Κάνεις δηλαδή το 3-1, σκοτώνεις τον Άρη και έτσι όπως τον σκοτώνεις με το 3-1 έχεις κι άλλα 20 λεπτά για το 4-1 και να τελειώσεις την πρόκριση από το πρώτο ματς. Είναι δυνατόν ο Φορτούνης να παίρνει τέτοια απόφαση; Μπορεί να σουτάρει ο ίδιος και να κάνει γκολ. Μπορεί να πασάρει στον Βρουσάι που δεν είναι οφσάιντ. Μπορεί να την αφήσει στον Ραντζέλοβιτς. Και κάνει το χειρότερο, την δίνει στον Κάιπερς, τον μοναδικό που είναι οφσάιντ!!!

• Ειλικρινά εγώ στενοχωρήθηκα χθες. Να παίζεις προημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στη δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος, να κάνεις την ποδοσφαιρική μαγκιά να εμφανίσεις ενδεκάδα με δέκα αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος και να έχεις την ευκαιρία ουσιαστικά να καθαρίσεις την πρόκριση από το πρώτο ματς και να την χάνεις; Γιατί;

• Η ελάχιστη προσοχή χρειάζονταν χθες, με βάση την εικόνα που έβγαλε ο Ολυμπιακός και την αντίστοιχη εικόνα που έβγαλε ο Άρης-άλλωστε, ο Άρης δύσκολα, κατά την γνώμη μου, θα μπορούσε να παίξει καλύτερα, διότι πολύ απλά είχε τραβήξει μεγάλο λούκι, παίζοντας την περασμένη Πέμπτη στην Τρίπολη με τον Αστέρα για το Κύπελλο και την περασμένη Κυριακή στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ για το πρωτάθλημα. Ο Άρης είχε πάρει δύο μεγάλα διπλά (2-0 και τα δύο!) μέσα σε τέσσερις ημέρες κι ήρθε κι έπαιξε και τρίτο εκτός έδρας ματς μέσα σε έξι ημέρες, χρησιμοποιώντας και στα τρία ματς τους ίδιους 14 παίκτες!

• Ήταν μαθηματκά βέβαιο ότι ο Άρης δεν θα μπορούσε να αντέξει. Ειδικά με τον Μαρτίνς να φρεσκάρει τόσο θεαματικά τη δική του ενδεκάδα. Νομίζω ότι ο Άρης θα ήταν πιο ανταγωνιστικός χθες παίζοντας από την αρχή με Ιωάννου, Μπεναλουάν, Κάτσε, που τους έβαλε αλλαγή στο β΄ ημίχρονο ο Μάντζιος, αλλά αυτό είναι απλά μία εκτίμηση μου, δεν ξέρω εγώ τα του Άρη καλά.

• Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Ολυμπιακός εγκλημάτησε ποδοσφαιρικά χθες που κέρδισε μόνο με 2-1, ένα σκορ που στα διπλά ματς Κυπέλλου είναι το καλύτερο σκορ ήττας για φιλοξενούμενο. Διότι ήταν ποδοσφαιρικό έγκλημα και το γκολ που χάθηκε στο 72’, με τους τέσσερις παίκτες του μόνους εναντίον του Κουέστα (!!!), αλλά και το αυτογκόλ του Μπα, με το οποίο ο Άρης ισοφάρισε. Μιλάμε για δύο αυτογκόλ του Ολυμπιακού, που ελπίζω να μην τα θυμηθούμε στις 4 Μάρτη που θα γίνει η ρεβάνς στο Χαριλάου…



• Του δε Μπα δεν είναι απλό αυτογκόλ! Δεν είναι δηλαδή ότι απλά δεν εκτίμησε σωστά τη φάση στο γύρισμα του Μάνου και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα του άτυχου Τζολάκη. Δεν είναι μόνο ότι στην εκτέλεση του φάουλ από πλευράς Άρη δεν μπόρεσε να πάρει την κεφαλιά κι έτσι η μπάλα έφτασε στον Μάνο. Είναι πάνω απ΄ όλα ότι τη φάση την ξεκίνησε ο ίδιος ο Μπα με μία κακή πάσα προς τον Τιάγκο με συνέπεια να γίνει φάουλ υπέρ του Άρη κι από το φάουλ να έρθει το γκολ, στο οποίο ασφαλώς κι έχει ευθύνη κι ο Μπουχαλάκης, αφού «κοιμήθηκε» στο δεύτερο δοκάρι, έχοντας παίκτη του τον Μάνο, τον οποίο έχασε παντελώς…

• Το ακόμη πιο επώδυνο για τον Μπα είναι ότι μετά από το αυτογκόλ έδωσε άλλες δύο φορές λάθος πάσες με την μπάλα να καταλήγει σε αντίπαλο! Κι ότι μία ακόμη φορά πούλησε την μπάλα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού…Κι ότι πάλι πήρε κίτρινη κάρτα για ένα φάουλ μακριά από την εστία του Ολυμπιακού, ενώ και σε μία ακόμη περίπτωση έδωσε αφορμή παίζοντας με τα χέρια τον Μάνο.

• Κρίμα πραγματικά γι΄ αυτό το παιδί, που έχει τόσα αθλητικά προσόντα, όπως τα είδαμε και χθες, αφού επανειλημμένως καθάρισε φάσεις, είχε γρήγορες επεμβάσεις χαμηλά και ψηλά και μπλόκαρε στο τέλος και δύο σουτ παικτών του Άρη. Μοιάζει να μην αλλάζει όλο αυτό με τον Μπα, που σχεδόν σε κάθε παιχνίδι θα κάνει πέντε-δέκα καλά, αλλά και δύο-πέντε λάθος. Σπάνια τον βλέπουμε να έχει μία ισορροπία στο παιχνίδι του, όπως π.χ. είχε την Κυριακή με τον ΟΦΗ.

Άσχετο: Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Σωκράτης στον Ολυμπιακό. Αλλά αυτή την στιγμή μην περιμένουμε από έναν παίκτη ο οποίος έχει να παίξει ουσιαστικά ένα ολόκληρο χρόνο, από τον περασμένο Φλεβάρη, να κάνει…θαύματα. Πρακτικά είναι αδύνατο να μας…ενθουσιάσει αυτή την στιγμή. Τον βλέπουμε, πάντως, να παίζει με ασφάλεια, να κάνει τις επεμβάσεις του, να βοηθάει με την εμπειρία του, να έχει και τις στιγμές αδράνειας, να μην είναι οι πάσες του στο καλύτερο δυνατό επίπεδο. Όλα αυτά είναι νορμάλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x