Κώστας Νικολακόπουλος

Το «καρμπόν» που έκανε ζημιά και η ανάγκη αντίδρασης του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί μέσα από το sport-fm.gr τις ομοιότητες των δύο αγώνων που στοίχισαν στον Ολυμπιακό και την ανάγκη διαφορετικής αντιμετώπισης κάποιων «συνθηκών».

• Τι έκανε ο Μιλόγεβιτς και κέρδισε τον Ολυμπιακό; Όχι πολλά πράγματα, λέω εγώ! Κάθισε απλά και ανέλυσε σωστά το αμέσως προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού, εκείνο με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ! Κι ακολούθησε τα βήματα του Δώνη. Με τη διαφορά ότι είχε υπέρ του την εξέλιξη του «παίκτη παραπάνω».

• Στο ίδιο ακριβώς λεπτό των δύο αγώνων, ο Ολυμπιακός βρέθηκε μπροστά στο σκορ!!! Στο 36΄ σκόραρε με τον Γκερέρο στο ένα παιχνίδι, στο 36’ σκόραρε και με τον Σεμέδο στο άλλο παιχνίδι. Ποια ήταν η αντίδραση του Δώνη; Γρήγορη αλλαγή στο ημίχρονο, με τον Περέα αντί του Κολοβού. Ε, στο 55’ κι ο Μιλόγεβιτς πέρασε τον Βούλιτς αντί του Γιόβανσιτς. Πώς τέλειωσε το παιχνίδι ο Δώνης; Φουλ επίθεση με 4-4-2, με Μολό και Μπεκ (κι αυτοί αλλαγές) στα άκρα και Περέα και Μακέδα σέντερ φορ. Πώς τέλειωσε το παιχνίδι ο Μιλόγεβιτς; Φουλ επίθεση με 4-4-2, με Μάριν, Ματέο στα άκρα και Μποάκι (αλλαγή κι αυτός) και Τομανέ σέντερ φορ.

• Τι συνέβη στο ΟΑΚΑ; Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε τον Ολυμπιακό στο 90’. Τι συνέβη στο Βελιγράδι; Ο Ερυθρός Αστέρας το πήγε ένα βήμα παραπέρα, παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 57’ και κέρδισε 3-1, με δύο γκολ στο 87’ και στο 90’. Ακριβώς στο φινάλε των δύο τελευταίων εκτός έδρας αγώνων του ο Ολυμπιακός έχασε δύο αποτελέσματα, που αν τα είχε τώρα στο Τσάμπιονς Λιγκ θα ήταν πάνω από την Τότεναμ και τον Ερυθρό Αστέρα και στο πρωτάθλημα στο +4 και +5 από ΠΑΟΚ κι ΑΕΚ…

• Πώς τα έχασε; Από τις αλλαγές των αντίπαλων προπονητών, στις οποίες δεν έβγαλε αντίδραση. Στο πρώτο παιχνίδι ο Περέα κέρδισε ένα πέναλτι (το χαμένο του Μακέδα) και ο Μολό ξεκίνησε τη φάση του δεύτερου πέναλτι που κέρδισε ο Μακέδα για το 1-1, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος. Στο δεύτερο παιχνίδι ο Βούλιτς ισοφάρισε κι ο Μποάκι ξεκίνησε το 1-1 κι έβαλε το 3-1. Ήταν δε πραγματικά απογοητευτικό το πώς ένας παίκτης, ο Μποάκι, έπαιξε σχεδόν μόνος του επί μισή ώρα την άμυνα του Ολυμπιακού, καθώς εκτός από τη συμμετοχή του στα δύο γκολ, είχε ο ίδιος άλλες τρεις ευκαιρίες να σκοράρει!!!

• Αλλά για να επιστρέψω στα περί Δώνη και Μιλόγεβιτς. Το πόσο εύκολη, αλλά και επιτυχημένη, αντιγραφή έκανε φάνηκε και στη φάση του πιο κρίσιμου γκολ, του 2-1, με την κεφαλιά του στόπερ Μιλούνοβιτς από το κόρνερ. Ο Σέρβος στόπερ δεν έκανε τίποτα άλλο, παρά αυτό που είχε κάνει ο Κουρμπέλης σε ένα κόρνερ στο 32ο λεπτό του ντέρμπι του ΟΑΚΑ. Με τη διαφορά ότι τότε ο Ολυμπιακός ήταν τυχερός, γιατι ο αμυντικός του ΠΑΟ είχε αστοχήσει για λίγο.

• Δείτε τις δύο φάσεις στο 03.00 εδώ και στο 0.48 εδώ.

• Κυρίως όμως προσέξτε τις φωτογραφίες, για να αντιληφθείτε πώς «χτύπησαν» κι οι δύο ομάδες την άμυνα ζώνης που κάνει ο Ολυμπιακός στα κόρνερ, με όλους τους ψηλούς παίκτες του μαζεμένους στη μικρή περιοχή του και στο πέναλτι μόνο τον κοντόσωμο Ποντένσε.

• Εδώ η φωτογραφία από το ΟΑΚΑ.



• Κι εδώ η σχετική φωτογραφία από τον αγώνα στο Βελιγράδι.



• Και ο Κουρμπέλης και ο Μιλούνοβιτς έρχονται από πίσω, από το πέναλτι. ορμάνε με φόρα και φτάνοντας στην μικρή περιοχή όπου φτάνει η μπάλα από την εκτέλεση του κόρνερ αποκτάνε αυτομάτως προβάδισμα έναντι του Σεμέδο στο πρώτο δοκάρι…

• Φάσεις καρμπόν, που προφανέστατα δεν αντιμετωπίστηκαν σωστά από τον Ολυμπιακό, με μία διάταξη, που όπως αποδεικνύεται έχει αχίλλειο πτέρνα και στην οποία πρέπει κάτι να γίνει, για να βελτιωθεί. Όπως είναι σαφές ότι πρέπει να αντιμετωπιστούν με κάποιο τρόπο και οι κινήσεις των αντίπαλων προπονητών που όταν βρίσκονται πίσω στο σκορ, ρισκάρουν και παίζοντας με τέσσερις κυνηγούς, προκαλούν μεγάλα προβλήματα στον Ολυμπιακό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x