Κώστας Νικολακόπουλος

Το κρυφό όπλο του Χάσι και το fair play του Κούτρη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει στο sport-fm.gr από την δική του σκοπιά τον Ολυμπιακό, τον Χάσι, τον Μπεν, τον Ιταλό διαιτητή κ.α.!

• Να λοιπόν που ο Χάσι πήγε κι έκανε με τον Ολυμπιακό στο Βελιγράδι, ό,τι είχε κάνει και με τη Λέγκια πέρσι στην Σλοβακία και στο ΕΪΡΕ: διπλό σε προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, όπως σημείωνα εδώ χθες το πρωί…

• Μπόρεσε να αιφνιδιάσει αυτός την Παρτίζαν του Ντζούκιτς-επίσης υποψήφιου να αναλάβει τον Ολυμπιακό τον Ιούνιο. Και μπορεί οι Σέρβοι να απάντησαν άμεσα στο α΄ημίχρονο, όμως, όπως ποδοσφαιρικά ήταν και το πιο πιθανό, απέτυχαν να κανουν το ίδιο και στο β΄. Αντίθετα, έφαγαν και τρίτο γκολ.
• Για να «δικαιωθεί» κι ο πρόεδρος της Παρτίζαν, που είχε κάνει δηλώσεις παραμονή του αγώνα, ότι ήθελε τρία γκολ από την ομάδα του στον Ολυμπιακό! Τελικά έφαγε τρία…Και σήμερα…ξανακτύπησε κάνοντας δηλώσεις για τον…διαιτητή, ότι ήταν ο 12ος παίκτης του Ολυμπιακού!!! Κι όλα αυτά επειδή ο Ιταλός Μάσα δεν…μάσησε στους θεατρινισμούς του Λεονάρντο και άλλων παικτών του, που ζητούσαν κάθε…δέκα λεπτά κι από ένα πέναλτι.

• Το λάθος του διαιτητή ήταν ένα (ανάποδο) φάουλ υπέρ των Σέρβων (υπέρ του Ρομάο ήταν κανονικά) στο 73’, που για καλή τύχη των πρωταθλητών δεν έφερε την ισοφάριση στην ελάχιστα άστοχη κεφαλιά του Όστοϊτς. Κι η ελαστικότητα με την οποία αντιμετώπισε στο 86’ την «επίθεση» τριών παικτών της Παρτίζαν πάνω στον Οτζίτζα, σε φάση που ήταν για μία αποβολή και δύο κίτρινες (!) και την έβγαλε με μία κίτρινη.

• Τέλος πάντων, εγώ θα ήθελα να σταθώ σήμερα σε κάποιες λεπτομέρειες του παιχνιδιού, που νομίζω ότι έχουν το δικό τους ενδιαφέρον.
Για παράδειγμα, όλοι στεκόμαστε για τις φάσεις των γκολ του Μπεν, στις αψεγάδιαστες εκτελέσεις του και στις καλές ενέργειες και πάσες προηγουμένως των Μάριν και Καρσελά. Εγώ νομίζω ότι πρέπει να προσέξουμε ότι στο μεν 1-0 ο Μπεν έκλεψε την μπάλα, πριν κάνει το ένα-δύο με τον Μάριν, χάρη στο καλό πρεσάρισμα του Σιώπη, στο δε 2-1 η μπάλα έφτασε στον Καρσελά πάλι μετά από προσπάθεια του Σιώπη να κόψει μία πάσα.


• Όπως πρέπει να δούμε στο 1-0 ότι ο Μπεν με το που δίνει την μπάλα στον Μάριν ελίχθηκε εκπληκτικά ανάμεσα από πέντε (!) παίκτες της Παρτίζαν, αλλά και ότι στο 3-1 ο Καπίνο βγαίνει με έξοδο και μαζεύει μία ψηλά μπαλιά και παρότι στο 91’ και με το σκορ 2-1 υπέρ του Ολυμπιακού δίνει καλά και γρήγορα την μπάλα με το χέρι στον Φιγκέϊρας, πριν εκείνος βγάλει, λες και ήταν…δεκάρι, την πάσα στον Εμενίκε για το 3-1.

inner

• Στη φάση του 1-1, όλα ξεκινάνε και αρχίζουν από τον Οτζίτζα! Πρώτα από μία άστοχη πάσα του, φτάνει η μπάλα αριστερά στον Τζόρτζεβιτς, που αλλάζει το παιχνίδι εκμεταλλευόμενος το σφάλμα του Σεμπά να μην έχει καλή επιστροφή, αφήνοντας έτσι τον Κούτρη ανάμεσα σε δύο αντιπάλους. Και στο τέλος ο Οτζίτζα είναι αυτός που μαρκάρει πολύ άσχημα τον σκόρερ Ταβάμπα στην πάσα του Γιάνκοβιτς.

inner

• Κάτι ακόμη για τον Μπεν: έχοντας με τη φανέλα του Ολυμπιακού μόλις τρία ημίχρονα σε φιλικά (!), αφού άργησε να αρχίσει προετοιμασία λόγω υποχρεώσεων με την Εθνική του ομάδα και στη συνέχεια λόγω ενός τραυματισμού του, θα μπορούσε εύκολα να κάνει χατ τρικ στο πρώτο του επίσημο ματς με την ερυθρόλευκη! Θα το έκανε απλά αν ο Σεμπά μετά το 2-1 του έδινε απλά μία υποτυπωδώς καλή πάσα, ενώ ο Μπεν είχε βγει φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ…

• Ποια είναι η πλάκα; Από τα τρία…ημίχρονα στα οποία είχε παίξει σε ολόκληρη την προετοιμασία ο Μπεν, τα δύο παιχνίδια δεν τα είχε δείξει η τηλεόραση, ούτε αυτό με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη, ούτε εκείνο με την ΑΖ στην Ολλανδία, όπου κι είχε βάλει τα δύο γκολ ο αριστεροπόδαρος κυνηγός. Άρα, ο Ντζούκιτς μπορούσε να είχε εικόνα του μόνο από το ημίχρονο του στο 6-0 επί της Μάλιν.

• Και νομίζω ότι πραγματικά όλο αυτό το σκηνικό έπαιξε ρόλο στο να παρουσιαστεί η Παρτίζαν ανέτοιμη να αντιμετωπίσει τον Μπεν, αφού κατά βάθος δεν τον ήξερε καν! Στα δε δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού μετά την κλήρωση του Τσάμπιονς Λιγκ, με τη Λόκερεν και τον Αστέρα, και την ισχνή παραγωγή του ενός γκολ, σέντερ φορ είχαν παίξει εναλλάξ ο Εμενίκε κι ο Ανσαριφάρντ.

• Ήταν όντως ο Μπεν ένα κρυφό όπλο για τον Χάσι! Και με αυτό το όπλο ο Ολυμπιακός σκότωσε την Παρτίζαν…

• Και κάτι τελευταίο: οι άνθρωποι της ΟΥΕΦΑ έδωσαν συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για το fair play στο τέλος του ημιχρόνου. Διότι όταν έπεσε αντικείμενο από την εξέδρα πάνω στον Κούτρη, ενώ μπορούσε να κάνει τον «ψόφιο κοριό» και να διακοπεί το ματς εις βάρος της Παρτίζαν και υπέρ του Ολυμπιακού με 3-0 (εκείνη την ώρα το σκορ ήταν 1-1), αυτός σηκώθηκε αμέσως και δεν έδωσε καμία συνέχεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x