Κώστας Νικολακόπουλος

Το ΠΑΟ-ΠΑΟΚ, ο Θεσσαλονικιός κι η «αλλαγή» του Μπεν

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr τρία πράγματα με αφορμή τους χθεσινούς αγώνες για τα πλέϊ οφ.

• Μία σκέψη: ο Παναθηναϊκός δεν έχει ζητήσει να συνεχιστεί το παιχνίδι του με τον ΠΑΟΚ από το 55’; Και κέρδιζε 1-0, με τις δύο ομάδες με δέκα παίκτες. Αν λοιπόν γίνει δεκτό το αίτημα του πάει στους οκτώ πόντους κι ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ στην κορυφή! Τι σημαίνει, «δεν γίνονται αυτά». Εδώ λένε ότι ο Ολυμπιακός, λόγω…Πλατανιά, κινδυνεύει με…υποβιβασμό!

• Μία ερώτηση (επειδή διαβάζω παράπονα για τον Ζαχαριάδη): τι περίμεναν στην ΑΕΚ, όταν ορίστηκε Θεσσαλονικιός διαιτητής για το παιχνίδι τους στη Λεωφόρο;..Να είναι υπέρ τους; Πάρε το πεναλτάκι για ένα «ψόφιο» χέρι και πάει περίπατο η πρώτη θέση στα πλέϊ οφς…

• Μία διαπίστωση: με απογοήτευσε χθες μία κίνηση του Μιλόγεβιτς, που γενικά το παιδί έχει κάνει μία πάρα πολύ καλή παρουσία με τον Πανιώνιο φέτος. Αλλά είναι δυνατόν τον καλύτερο σου παίκτη, τον Μπεν, να τον περνάς από σέντερ φορ σε θέση…δεξιού χαφ και ουσιαστικά να τον απενεργοποιείς από το 55’, που έκανες αυτή την κίνηση;

• Μακράν καλύτερος παίκτης του Πανιώνιου ήταν ο Μπεν. Ταλαιπωρούσε συνεχώς την άμυνα του ΠΑΟΚ, ήταν μέσα στις φάσεις, ντρίμπλαρε, σούταρε, έφτιαχνε. Και ξαφνικά ο Σέρβος τεχνικός του Πανιώνιου βγάζει τον Μασούρα και περνάει τον (ξεχασμένο, βαρύ κι ασήκωτο) Μαχμούτοβιτς σε θέση φορ, με τον Μπεν πλάγια. Και τι πλάγια. Όχι εξτρέμ, αλλά ουσιαστικά χαφ, λίγο μπροστά από το δεξί μπακ, δηλαδή εντελώς μακριά από την αντίπαλη περιοχή.

• Και, βέβαια, ο Πανιώνιος έκτοτε δεν εμφανίστηκε ποτέ επιθετικά στο γήπεδο παρά μία φορά που στις καθυστερήσεις ο (ποιος άλλος) Μπεν πέρασε την καλή πάσα στον Μαχμούτοβιτς, αλλά ο επόπτης Καμπούρης το έπαιξε…λίμπερο και σήκωσε το σημαιάκι.

• Νομίζω ότι άθελα του ο Μιλόγεβιτς έκανε το καλύτερο δώρο στον Ίβιτς, αφού ο ΠΑΟΚ ανάσανε στην άμυνα του (και με την είσοδο του έμπειρου Μαλεζά αντί του Πούγγουρα) και στο τέλος εύκολα το ματς θα μπορούσε να λήξει με 0-3, έχοντας χάσει ο Πανιώνιος και τον Ρισβάνη στην άμυνα.

• Χίλιες φορές να έβαζε αλλαγή του Μασούρα τον Βουκελάτο, όπως το έκανε στα τελευταία 17 λεπτά, αφήνοντας φορ τον Μπεν. Ο πιτσιρικάς πήγε να βγάλει και μία καλή σέντρα στο τέλος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x