Κώστας Νικολακόπουλος

Το παράδειγμα και το αντιπαράδειγμα για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr ένα πολύ δυνατό κι ένα αδύναμο σημείο του φετινού παιχνιδιού του Ολυμπιακού.

· Οι δύο τελευταίοι αγώνες του Ολυμπιακού, αμφότεροι νικηφόροι, μας «αποκάλυψαν» δύο σοβαρά στοιχεία του φετινού παιχνιδιού της ομάδας, ένα πλεονέκτημα κι ένα μειονέκτημα.

· Στον αγώνα για το πρωτάθλημα την περασμένη Κυριακή στα Γιάννινα (2-1) ο Ολυμπιακός δέχθηκε γκολ σχεδόν αμέσως με το που σκόραρε. Ο ΠΑΣ ισοφάρισε (1-1) στο 14’ το προβάδισμα (1-0) του Ολυμπιακού στο 8’. Δεν θα δίναμε μεγάλη σημασία εάν δεν ήταν η τέταρτη φορά κατά τη φετινή σεζόν, που συμβαίνει το ίδιο πράγμα. Πρώτη σε αγώνα του ελληνικού πρωταθλήματος, αλλά τέταρτη συνολικά.

Στο 3-1 επί της Μπέρνλεϊ στο Καραϊσκάκη, οι Άγγλοι ισοφάρισαν (1-1) στο 33’ το γκολ (1-0) του Ολυμπιακού στο 19’.

Στο 1-1 με την Μπέρνλεϊ εκτός έδρας, οι Άγγλοι πάλι ισοφάρισαν, στο 86’, το γκολ του Ολυμπιακού στο 83’.

Στο 3-1 με τη Μίλαν στο Καραϊσκάκη, οι Ιταλοί μείωσαν το σκορ (2-1) στο 72’, ενώ ο Ολυμπιακός είχε σκοράρει το 2-0 στο 70’.

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι σε τέσσερα παιχνίδια ο Ολυμπιακός έφαγε γκολ σχεδόν αμέσως (μέσα σε τρία, τέσσερα, εφτά και 15 λεπτά αντίστοιχα) αφότου σκόραρε ο ίδιος. Και στις τέσσερις περιπτώσεις δεν του στοίχισε, αφού πήρε τρεις νίκες και μία ισοπαλία πρόκρισης. Αλλά αν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, δεν θα είναι…εύκολο κάθε φορά να γίνεται το ίδιο πράγμα. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός να σηκώνει κεφάλι, να αντεπιτίθεται και να ξανασκοράρει, παίρνοντας το αποτέλεσμα που θέλει…

· Στον αγώνα για το Κύπελλο την περασμένη Τετάρτη με την Ξάνθη στο Καραϊσκάκη (3-0) ο Ολυμπιακός πέτυχε «καπάκι» και δεύτερο γκολ μέσα σε λίγα λεπτά αφότου σκόραρε μία φορά. Στο 52’ ο Χασάν έκανε το 2-0 και μέσα σε λιγότερο από δέκα λεπτά, στο 61’ ο Ποντένσε έκανε και το 3-0. Δεν θα δίναμε μεγάλη σημασία αν δεν ήταν η όγδοη φορά κατά τη φετινή σεζόν, που συμβαίνει το ίδιο πράγμα!

Στο 4-0 με τη Λουκέρνη εντός έδρας ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά (το 2-0 στο 33’ και το 3-0 στο 36’).

Στο 3-1 με τη Λουκέρνη εκτός έδρας ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ μέσα σε 10 λεπτά (το 2-0 στο 59’ και το 3-0 στο 68’)

Στο 3-1 με την Μπέρνλεϊ εντός έδρας ο Ολυμπιακος έβαλε δύο γκολ μέσα σε 12 λεπτά (το 2-1 στο 49’ και το 3-1 στο 60’)

Στο 5-0 με τον ΠΑΣ εντός έδρας ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ μέσα σε εννιά λεπτά (το 1-0 στο 33’ και το 2-0 στο 41’)

Στο 5-1 με την Ντουντελάνζ εντός έδρας ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ μέσα σε δέκα λεπτά (το 1-0 στο 6’ και το 2-0 στο 15’) κι άλλα δύο γκολ μέσα σε άλλα 11 λεπτά (το 3-0 στο 26’ και το 4-0 στο 36’)!

Στο 2-1 με τον Παναιτωλικό εντός έδρας ο Ολυμπιακός έβαλε και τα δύο γκολ μέσα σε 15 λεπτά (το 1-0 στο 11’ και το 2-0 στο 25’)

Στο 3-1 με τη Μίλαν εντός έδρας ο Ολυμπιακός έβαλε δύο γκολ μέσα σε 11 λεπτά (το 1-0 στο 60’ και το 2-0 στο 70’)

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι σε οκτώ παιχνίδια ο Ολυμπιακός με το που πέτυχε ένα γκολ, αμέσως μετά (σε διάστημα από τέσσερα έως 15 λεπτά) πέτυχε και δεύτερο! Και φυσικά δεν είναι συγκυρία ότι και στα οκτώ αυτά παιχνίδια ο Ολυμπιακός σημείωσε νίκες, πέντε στην Ευρώπη, δύο στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο. Οκτώ στα οκτώ. Θα ήταν ιδανικό να το έκανε κι εκτός έδρας ο Ολυμπιακός, αλλά οι εφτά από τις οκτώ φορές ήταν μέσα στο Καραϊσκάκη.

· Για να καταλήξουμε κάπου:

Το παράδειγμα είναι το δεύτερο-ο Ολυμπιακός να τελειώνει τα παιχνίδια του, βγάζοντας νοκ άουτ τον εκάστοτε αντίπαλο του με δύο «μαζεμένα», δηλαδή μέσα σε λίγα λεπτά, γκολ.

Το αντιπαράδειγμα είναι το πρώτο-ο Ολυμπιακός όχι απλά να αποτυγχάνει να εκμεταλλευθεί το σάστισμα του αντιπάλου του στον οποίο έχει βάλει γκολ, αλλά να του επιτρέπει να αντιδράει και να ξαναμπαίνει στο παιχνίδι απαντώντας κι αυτός με γκολ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x