Κώστας Νικολακόπουλος

Το… σταγονόμετρο έρχεται στον Ολυμπιακό σαν συνέχεια από πέρσι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το sport-fm.gr να αναλύσει κάποια πράγματα από το παιχνίδι του Ολυμπιακού και να καταλήξει σε συμπέρασμα.

• Επιμέρους προβλήματα εμφάνισε διάφορα ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη.

• Για παράδειγμα, ο Σουντανί δύο φορές κινούμενος από θέση μέσα δεξιά επέλεξε να σουτάρει (εντελώς ακίνδυνα), την στιγμή που στη μία περίπτωση, και δη στο πρώτο κιόλας λεπτό, είχε την πάσα για τον Ποντένσε η, τον Καμαρά και στη δεύτερη περίπτωση, στο 22’, είχε την πάσα στον Αραμπί…

• Ο Γκιγέρμε πούλησε δύο φορές την μπάλα και μάλιστα τη μία κοντά στην περιοχή του Σα, κάτι που είχε συμβεί και στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ-γενικά είναι θέμα χρόνου αν δεν το προσέξει ο Βραζιλιάνος, να φάει γκολ ο Ολυμπιακός από τέτοια φάση…

• Ο Αραμπί χάλασε την πιο επικίνδυνη αντεπίθεση του Ολυμπιακού, βγάζοντας μία τελική πάσα χωρίς κανένα νόημα κι είχε και κάποια άσχημα κοντρόλ χάνοντας μπάλες κι επιθέσεις…

• Ο Καμαρά χάλασε την άλλη καλή αντεπίθεση του Ολυμπιακού, αφού αντί να κάνει την εύκολη πάσα δεξιά του στον Σουντανί, πήγε να κάνει τη δύσκολη πάσα στον Αραμπί…

• Όταν έχεις έναν αντίπαλο που παίζει από το πρώτο λεπτό άμυνα, υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα πράγματα που πρέπει να κάνεις.

Ένα, να εκμεταλλευθείς τις στημένες φάσεις. Ο Ολυμπιακός είχε 20 τέτοιες και τις πέταξε όλες στα σκουπίδια!

Δύο, να εκμεταλλευθείς τις λιγοστές αντεπιθέσεις που θα σου δώσει ο αντίπαλος. Ο Ολυμπιακός τις χάλασε μόνος του τις δύο καλύτερες.

Τρία, να απειλήσεις με μακρινά σουτ. Ο Ολυμπιακός είχε ένα καλό απευθείας φάουλ του Γκιγέρμε από τα 30 μέτρα κι ένα καλούτσικο σουτ του Μπουχαλάκη. Δεν αρκούν.

Τέσσερα, να πάρουν κάποιοι παίκτες σου προσωπικές ενέργειες. Αυτός που έπρεπε να το κάνει, ο Ποντένσε, το έκανε σε πολύ μικρό βαθμό. Κακός δεν ήταν, δύο πάσες του σε Καμαρά και Αραμπί έβγαλαν καλές φάσεις, κάποιες άλλες πάσες ήταν επίσης ωραίες, αλλά το κάτι παραπάνω δεν το έδωσε.

Πέντε, να βγάλεις φάσεις από πλάγια. Ο Ολυμπιακός αυτό το έκανε καλά, με τον Ομάρ και τον Τσιμίκα. Ο Τσιμίκας είχε τέσσερις-πέντε σέντρες που δημιούργησαν καταστάσεις. Ο Ομάρ είχε λιγότερες, αλλά οι δύο έβγαλαν φάσεις, του Γκερέρο. Όμως, όταν επιχειρεί το αριστερό μπακ 15 σέντρες και το δεξί δέκα, περιμένεις ακόμη καλύτερα πράγματα.

Έξι, να αλλάξεις το παιχνίδι. Να αλλάξεις ρυθμό, είτε με εσωτερικές αλλαγές, είτε βάζοντας παίκτες από τον πάγκο, είτε αλλάζοντας ταχύτητα στο παιχνίδι κατά τη διάρκεια του. Κι ακριβώς εδώ ερχόμαστε στο μεγαλύτερο πρόβλημα που εμφάνισε ο Ολυμπιακός στην Ξάνθη: έπαιζε σε όλο το ματς το ίδιο πράγμα και σχεδόν στην ίδια ταχύτητα…

• Οι επισημάνσεις γίνονται για το συγκεκριμένο παιχνίδι διότι δεν ήταν το μοναδικό εκτός έδρας στο οποίο ο Ολυμπιακός δεν ήταν καλός. Ούτε στο ΟΑΚΑ (1-1) ήταν, ενώ στη Λάρισα (1-0) και στο Χαριλάου (2-1), που στο α΄ ημίχρονο ήταν καλύτερος, από το 55’ και μετά δεν έκανε τελική.

• Και πρόκειται ουσιαστικά για μία συνέχεια της περσινής σεζόν, όπου εκτός έδρας ο Ολυμπιακός στο πρωτάθλημα είχε το 1-3 στην Τούμπα, το 0-1 στο Ηράκλειο, το 1-1 στο ΟΑΚΑ με την ΑΕΚ χωρίς Πόνσε, Μάνταλο κ.α., το 1-1 στην Ξάνθη και στην Ευρώπη είχε το 0-1 στο Κίεβο, το 0-1 στην Μπέτις, το 1-3 στο Μιλάνο.

• Εύκολα μπορεί κάποιος να παρατηρήσει ότι στα πιο δύσκολα και σημαντικά εκτός έδρας παιχνίδια, ο Ολυμπιακός σκόραρε (πέρσι), αλλά και σκοράρει (φέτος) με το σταγονόμετρο. Μακάρι στη συνέχεια της σεζόν να αποδειχθεί ότι υπάρχει πρόοδος σε αυτό το κομμάτι. Γιατί από μία ομάδα που δουλεύει μαζί δεύτερο χρόνο, πρέπει να περιμένεις πρόοδο, βελτίωση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x