Κώστας Νικολακόπουλος

Το στοίχημα του Μαρτίνς, οι 2-3 γκέλες, η «παλιά αλεπού» και τα 22+19 φάουλ στα καλά ματς!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πολλά και διάφορα για τον Ολυμπιακό, με αφορμή τον αποψινό αγώνα του στη Ριζούπολη.

• Όποιοι ξέρουν τον Ολυμπιακό, καταλαβαίνουν πόσο πονηρό είναι το αποψινό παχνίδι για τον πρωταθλητή Ελλάδας.

• Η συνθήκη είναι «ιδανική» για να γίνει η γκέλα, με τον Ολυμπιακό να προέρχεται από την ευφορία του θριαμβευτικού 3-0 επί του ΠΑΟΚ, που τον ισχυροποίησε ακόμη περισσότερο ως υποψήφιο για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν θέλει πολύ να χαλαρώσεις. Και η γηπεδούχος ομάδα πάντοτε «μυρίζεται» αυτά τα πράγματα και κοιτάζει να τα εκμεταλλευθεί, μπαίνοντας πιο δυνατά στο παιχνίδι από το ξεκίνημα, παίζοντας πιο δυνατά κλπ, κλπ.

• Κατά την γνώμη μου, ο Πέδρο Μαρτινς έχει ένα πολύ ενδιαφέρον στοίχημα μπροστά του σε αυτά τα τρία τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού μέχρι το τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος: με τον Απόλλωνα στη Ριζούπολη, με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό και με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ. Και το στοίχημα είναι να τα πάρει και τα τρία, ώστε να σταματήσει αυτό που συμβαίνει κατά την παρουσία του στον πάγκο του Ολυμπιακού, να κάνει η ομάδα δύο με τρεις γκέλες σε κάθε πρωτάθλημα.

• Να υπενθυμίσω ότι πρόπερσι ο Ολυμπιακός είχε ηττηθεί από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο 0-1 κι είχε φέρει 1-1 στην Θράκη με την Ξάνθη. Και πέρυσι είχε φέρει 1-1 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη και 0-0 τόσο με την Ξάνθη, πάλι, στην Θράκη, όσο και με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό. Κάθε σεζόν δηλαδή ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς κάνει δύο με τρεις γκέλες εκτός έδρες. Και φέτος έχει ήδη μία, το 1-1 στα Γιάννινα με τον ΠΑΣ…

• Η δική μου η άποψη είναι ότι σε κάτι τέτοιες λεπτομέρειες βλέπεις την πρόοδο μίας μεγάλης ομάδας: στη συγκεκριμένη περίπτωση θα είναι πρόοδος να περιορίσει ο Ολυμπιακός τις εκτός έδρας γκέλες του, που μάλιστα αν προσέξατε όλες έχουν ένα κοινό σημείο, την επιθετική αδυναμία, καθότι από τα έξι αυτά ματς με τη μία ήττα και τις τέσσερις ισοπαλίες, στα τρία δεν σκόραρε καν και στα άλλα δύο σημείωσε μόλις από ένα γκολ!!!

• Να σας δώσω ένα άλλο παράδειγμα, για να εξηγήσω το σκεπτικό μου: πρόοδος για εμένα ήταν το 3-0 επί του Παναιτωλικού στο Κύπελλο! Ναι, διότι ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς μέχρι τώρα στο θεσμό του Κυπέλλου δεν είχε κάνει ποτέ διπλό με αντίπαλο ομάδα Α΄ Εθνικής! Είχε φέρει ισοπαλίες στη Λαμία 3-3 και 0-0, όπως και στην Ξάνθη 0-0, ενώ είχε χάσει 2-3 στην Τούμπα…

• Προσωπικά, δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αν ο Ολυμπιακός θέλει να κερδίσει απόψε στη Ριζούπολη και να αποσπαστεί ακόμη περισσότερο στη βαθμολογία (θα ξεφύγει 15 πόντους του δεύτερου Άρη, που έχασε χθες στην Τρίπολη), πρέπει να το δουλέψει καλά το παιχνίδι, πρέπει να κουραστεί, δεν είναι καμία ομάδα της πλάκας ο φετινός Απόλλωνας.



ΠΡΩΤΟΝ, στο μεταξύ τους παιχνίδι του α΄ γύρου, στο Καραϊσκάκη, στο 2-0, το αποτέλεσμα ήταν 0-0 ως το 65ο λεπτό, με τον Απόλλωνα να αποτελεί πολύ σκληρό καρύδι για τον Ολυμπιακό.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, φέτος ο Απόλλωνας μέσα στη Ριζούπολη έχασε οριακά και από την ΑΕΚ (3-4) και από τον ΠΑΟΚ (1-3, με το σκορ 1-1 έως το 78ο λεπτό), όπως κι από τον Άρη (0-1) κι από τον ΠΑΟ (0-1)! Βλέπουμε δηλαδή ότι κτυπάει όλα τα παιχνίδια, με κάθε μία ομάδα της πρώτης πεντάδας της βαθμολογίας.

ΤΡΙΤΟΝ, παραδοσιακά ο Απόλλωνας τον ζορίζει τον Ολυμπιακό. Οι νίκες του Ολυμπιακού, μέσα κι έξω, είναι συνήθως με κάποια γκολ στα τελευταία λεπτά! Αυτό έχει γίνει και στα έξι τελευταία μεταξύ τους παιχνίδια, στο Καραϊσκάκη και στη Ριζούπολη, με τον Απόλλωνα μάλιστα να έχει κερδίσει τον Ολυμπιακό πριν ακριβώς τρία χρόνια, με 1-0 με γκολ στο πρώτο λεπτό (!) του Αλμπάνη και προπονητή και τότε τον Παράσχο, που είναι «γριά αλεπού». Και του Ολυμπιακού επανειλημμένως του έχει κάνει ζημιές, παίζοντας ειδικά ως γηπεδούχος (βλέπε Πλατανιάς-Ολυμπιακός 2-2, Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1, ξανά Πλατανιάς-Ολυμπιακός 1-1, αλλά και Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-0 και στο Κύπελλο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0 κι 1-1 και παλιότερα ΠΑΣ-Ολυμπιακός 2-2, Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-0, Χαλκηδόνα-Ολυμπιακός 1-1)!!!

• Αν προσέξατε, ο Παράσχος σχεδόν πάντοτε με τις ίδιες και τις ίδιες ομάδες κάνει ζημιές στον Ολυμπιακό! Και ήδη από τον πάγκο του Απόλλωνα τον έχει νικήσει μία φορά…



Εγώ αν ήμουν στη θέση του Μαρτίνς θα ήμουν πολύ προσεκτικός απόψε στη Ριζούπολη. Δεν πρέπει να τον υποτιμάς τον Παράσχο. Αν σε βρει μπόσικο, θα σου την φέρει. Ο Παράσχος έχει αποκλείσει τον Ολυμπιακό του Μπάγεβιτς στο Κύπελλο με τον Ηρακλή (2-2 και 2-0)!!! Κι ακόμη κι όταν χάνει, συνήθως φτύνει αίμα ο Ολυμπιακός (βλέπε Λεβαδειακός-ολυμπιακός 0-1 με γκολ στο 90’, Ατρόμητος-Ολυμπιακός 0-1). Γενικά να ξέρετε ότι δεν υπάρχει προπονητής στην Ελλάδα που να έχει περισσότερα καλά αποτελέσματα απέναντι στον Ολυμπιακό από τον Παράσχο! Μέχρι κι ένα απίστευτο Ολυμπιακός-Αήττητος 2-2 στο ΟΑΚΑ!!!

• Ο Απόλλωνας θα παίξει δυνατά σήμερα τον Ολυμπιακό. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Δυνατά πρέπει να παίξει κι ο Ολυμπιακός λοιπόν. Ο Ολυμπιακός στα δύο τελευταία παιχνίδια του, με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι και τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη, ήταν και πάλι…κανονικός η καλή ομάδα που ξέρουμε. Ας προσέξουμε ότι σε αυτά τα δύο παιχνίδια έκανε 22 και 19 φάουλ. Οι παίκτες του έπαιξαν μπάλα, αλλά έπαιξαν και δυνατά, με τσαγανό. Αλλιώς δεν γίνεται. Στην Τούμπα, είχαν πάει κι είχαν κάνει μόνο 12 φάουλ, εκ των οποίων μόλις τέσσερα (!!!) στο β΄ ημίχρονο., διάστημα στο οποίο κάθονταν κι έβλεπαν τους παίκτες του ΠΑΟΚ να παίζουν μπάλα. Ούτε φάουλ δεν έκαναν. Ακόμη και στο 3-0 με την ΑΕΚ, που δεν ήταν ο Ολυμπιακός όπως έπρεπε, είχαν κάνει οι παίκτες του μόλις 11 φάουλ. Δεν είναι έτσι όμως. Το ποδόσφαιρο σε υψηλό επίπεδο θέλει και ποιότητα, θέλει όμως και πάθος, δυναμισμό…

Άσχετο: και κάτι για τον Κένι Λαλά, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x