Κώστας Νικολακόπουλος

Το τανκ, ο Μr. 23 χλμ. και η ρέντα του καλού γκολκίπερ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Οτζίτζα, τον Ζιλέ και τον Καπίνο!

***Πώς τον είχε πει ο Γιώτης Τσαλουχίδης τον Οτζίτζα; Τανκ!

***Και κάποιες στιγμές του χθεσινού αγώνα ήταν ασταμάτητος! Εκεί που έπαιρνε την μπάλα και έφευγε από το κέντρο για μπροστά, με το δυνατό του κορμί να μην καταλαβαίνει ούτε από φάουλ.

***Έτσι είναι αυτά! Ο καλός ο παίκτης, θα σου κάνει τη διαφορά θα σου ισοφαρίσει τη Ριέκα με ένα άπιαστο φάλτσο στο Καραϊσκάκη και θα σου βγάλει και την ασίστ για το μοναδικό γκολ στην Κροατία.

***Ο Χάσι δεν ήταν χαζός που όλο το καλοκαίρι ζητούσε για τα χαφ τον Οτζίτζα και τον Ζιλέ. Είδατε τα στατιστικά της ΟΥΕΦΑ για τα δύο παιχνίδια; Ο Ζιλέ ήταν μακράν ο πρώτος σε χιλιόμετρα και για τις δύο ομάδες και στα δύο! Στο Καραϊσκάκη 11,57 χλμ και στη Ριέκα 11,62! Συνολικά πάνω από 23 χλμ! Και με ποιοτικά τρεξίματα. Τον έβλεπες πώς έλεγχε το παιχνίδι στον άξονα, αλλά και πώς έπαιζε σε πολλές φάσεις ουσιαστικά τρίτος στόπερ, βοηθώντας αφάνταστα τους Ρέτσο, Βούκοβιτς.

***Παρεμπιπτόντως κι ο Μπεν έτρεξε απίστευτα (11,17 χλμ)-όπως κι ο Ρέτσος για στόπερ (10,49), ενώ ο Οτζίτζα ήταν τρίτος στην σχετική λίστα με 10,73 κι ο Βούκοβιτς συμπλήρωσε την πεντάδα με 9,89 και τον κάθε παίκτη στον Ολυμπιακό να έχει μέσο όρο 10,49 χλμ, την στιγμή που στο πρώτο ματς είχε 10,19.

***Και κάτι για τον Καπίνο, που σε κάθε παιχνιδι έχει κι από μία σωτήρια επέμβαση (χθες στο τετ α τετ του Γκαβράνοβιτς με το σκορ 1-0, με τη Λάρισα στην κεφαλιά του Ζίζιτς με το σκορ 2-1, με τη Ριέκα στο Καραϊσκάκη στο τετ α τετ του Χέμπερ με το σκορ 0-1, με την Παρτίζαν στο Καραϊσκάκη στην κοντινη κεφαλιά του Τζούτζεβιτς στο 0-0, άρα όλες καθοριστικές αποκρούσεις).

***Χθες δεν ήταν μόνο ένας καλός γκολκίπερ, που δεν έκανε λάθος (με εξαίρεση ότι προφανώς από έλλειψη συγκέντρωσης χάρισε ένα κόρνερ για δεύτερο σερί ματς, αντί να μαζέψει την μπάλα!). Είχε και την τύχη του καλού γκολκίπερ, ιδίως στην άστοχη κεφαλιά του Γκόργκον στο 0-0 και στο τετ α τετ του Ματάϊ στο τέλος.

***Αν και τέλος πάντων, του το χρώσταγε η μπάλα του Ολυμπιακού από το ματς της περασμένης εβδομάδας, όταν από εκεί που έπρεπε το ημίχρονο να λήξει 2-0 πήγε στο 0-1 και έβαλε σε μεγάλους μπελάδες την ομάδα. Όμως, τέλος καλό όλα καλά κι ο μόνιμος πρωταθλητής Ελλάδας είναι πάλι στη θέση του, στην πιο μεγάλη και σπουδαία παρέα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

***Απλά, πρέπει να γίνει μία σωστή ανάλυση για το αν και τι χρειάζεται επιπλέον ο Ολυμπιακός και πάνω απ΄ όλα περισσότερη δουλειά στις προπονήσεις για να υπάρξει βελτίωση στις αδυναμίες που έβγαλε η ομάδα, κυρίως πίσω, αλλά και γενικότερα στο παιχνίδι της.

***Διότι η πρόκριση αυτή καθ΄ εαυτή αποτελεί τεράστια επιτυχία, αλλά οι όμιλοι του Τσάμπιονς Λιγκ είναι άλλο επίπεδο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x