Κώστας Νικολακόπουλος

Το Χ που θα φέρουν Πόρτο-Σίτι (!) κι ο Ολυμπιακός που έχει καβάλα «9» στο Τσάμπιονς Λιγκ!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το sport-fm.gr να δει το μέλλον του Ολυμπιακού στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ!

• Μόλις είχε τελειώσει ο αγώνας του Ολυμπιακού στην Πόρτο κι ο Χασάν είχε χάσει εκείνη τη μοναδική ευκαιρία στις καθυστερήσεις για να μειώσει το σκορ και να λήξει το ματς 2-1 για τους Πορτογάλους, ένα πράγμα μόνο ήρθε στο μυαλό μου-ότι ο Ολυμπιακός για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ουσιαστικά είχε αποκλειστεί από τα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ από τη δεύτερη μόλις αγωνιστική, όπως ακριβώς είχε συμβεί πέρυσι με την ήττα στο Βελιγράδι 1-3 από τον Ερυθρό Αστέρα.

• Διότι ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός έπρεπε να ψάξει ένα πόντο από τα δύο παιχνίδια με τη Σίτι και δύο νίκες με Μαρσέϊγ έξω και Πόρτο μέσα και δη με 3-0 στο δεύτερο ματς. Όπως πέρσι έπρεπε να ψάξει ένα πόντο από τα δύο παιχνίδια με την Μπάγερν και νίκες έξω με Τότεναμ και μέσα με Ερυθρό Αστέρα. Πέρσι είχε πλησιάσει στο θαύμα, κερδίζοντας 2-0 στο Λονδίνο την Τότεναμ. Φέτος, για να πλησιάσει στο θαύμα θα χρειαστεί να γίνουν ακόμη περισσότερα!

• Κατά την γνώμη μου, για να μην το φέρνω γύρω γύρω, Πόρτο και Σίτι θα το φέρουν ισόπαλο το μεταξύ τους παιχνίδι την άλλη Τρίτη στην Πορτογαλία! Με μία ισοπαλία θα βολευτούν κι οι δύο. Η μεν Σίτι θα προκριθεί ως πρώτη, η δε Πόρτο θα προκριθεί κι αυτή στα νοκ άου του Τσάμπιονς Λιγκ ως δεύτερη. Κι όλα καλά κι όλα ωραία. Ποιος ο λόγος να "σκοτωθούν" μεταξύ τους; Η Πόρτο την πρώτη θέση δεν μπορεί να την πάρει και το γνωρίζει. Για να ξεπεράσει τη Σίτι πρέπει να την κερδίσει 2-0, καθώς είχε χάσει 1-3 στο Μάντσεστερ. Μπορεί αυτή η Πόρτο να κάνει 2-0 με αυτή τη Σίτι;...

• Με μία ισοπαλία λοιπόν στο Πόρτο-Σίτι αυτόματα ο Ολυμπιακός είναι εκτός νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, ό,τι και να κάνει στα δύο δικά του εναπομείναντα παιχνίδια. Ο στόχος θα είναι να τερματίσει τρίτος ώστε να συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ. Χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν πρέπει να πάει να κερδίσει στη Μασσαλία, αφού στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Μπορεί η Πόρτο να χάσει από τη Σίτι, οπότε η δεύτερη θέση να κριθεί στο Ολυμπιακός-Πόρτο, εφόσον ο Ολυμπιακός έχει νικήσει την Μαρσέϊγ. Μόνο που και πάλι ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί νίκη 3-0 επί της Πόρτο για να την αποκλείσει…

• Υπό αυτές τις συνθήκες, όμως, το πρώτο που θα πρέπει να κοιτάξει να κατοχυρώσει ο Ολυμπιακός την ερχόμενη Τρίτη είναι η τρίτη θέση, φέρνοντας μία ισοπαλία με την Ολιμπίκ. Σε μία τέτοια περίπτωση συνεχίζει 100% στο Γιουρόπα Λιγκ και προχωράει στην Ευρώπη με ψηλά το κεφάλι από ένα τέτοιο όμιλο. Τώρα, το πόσο εύκολο θα είναι να πάρει μία ισοπαλία από την Ολιμπίκ; Για εμένα θα είναι πολύ δύσκολο, θα χρειαστεί να παλέψει πάρα πολύ. περισσότερο απ΄ όσο ίσως φαντάζονται πολλοί εδώ στην ΕΛλάδα.

• Η Μαρσέϊγ θα τα δώσει κι αυτή όλα κόντρα στον Ολυμπιακό για να κερδίσει. Πρώτον, διότι έτσι θα μείνει απολύτως ζωντανή στη μάχη για την τρίτη θέση και το Γιουρόπα Λιγκ. Αν μάλιστα τον κερδίσει με 2-0 η, 3-1 μπορεί να μπει και σε θέση φαβορί, με ισοβαθμία, λόγω της ήττας της 0-1 στο Καραϊσκάκη. Δεύτερον, διότι έτσι θα βγάλει από πάνω της λίγο την ντροπή να είναι αυτή την στιγμή η μοναδική ομάδα που και έχει μηδέν βαθμούς και έχει και μηδέν γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ! Τρίτον, διότι θα σπάσει ένα τραγικό σερί, το χειρότερο στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, με 13 συνεχόμενες ήττες της στη διοργάνωση. Εσείς τι λέτε; Ακριβώς έτσι δεν σκέφτονται στη Μασσαλία; Ότι, «τώρα με τον Ολυμπιακό, έχουμε την ευκαιρία, μέσα στο σπίτι μας, να δώσουμε ένα τέλος σε όλο αυτό τον εφιάλτη».



• Βεβαίως, ο Ολυμπιακός και να χάσει ακόμη στη Μασσαλία, δεν σημαίνει ότι θα μείνει έξω. Εφόσον ο ίδιος κερδίσει στο Καραϊσκάκη την Πόρτο, την τελευταία αγωνιστική, τότε η Μαρσέϊγ για να τον περάσει πρέπει να κερδίσει κι αυτή μέσα στο Μάντσεστερ τη Σίτι. Κι ακόμη κι αν η Σίτι είναι βαθμολογικά αδιάφορη, όπως θα είναι πιθανότατα κι η Πόρτο ερχόμενη στον Πειραιά, φανταζόμαστε ότι θα είναι πιο δύσκολο για την Ολιμπίκ να φέρει με τη Σίτι μέσα στην Αγγλία ίδιο η, καλύτερο αποτέλεσμα, σε σχέση με του Ολυμπιακού κόντρα στην Πόρτο...

• Όπως κι αν έχει δε, για τον Ολυμπιακό θα είναι απολύτως σημαντικό αν χάσει στη Μασσαλία, να χάσει με ένα γκολ διαφορά. Γιατί τότε, σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Μαρσέϊγ, θα έχει το πάνω χέρι λογικά, καθότι έχει καλύτερη διαφορά τερμάτων στη συνολική βαθμολογία του ομίλου. Ακόμη καλύτερα θα ήταν, εάν έχανε, να έχανε με 1-2, να έβαζε δηλαδή γκολ. Να έχουμε δε υπόψιν μας ότι στο Μαρσέϊγ-Ολυμπιακός θα παίξουν οι δύο ομάδες με τις πιο αδύναμες επιθέσεις φέτος στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς ο Ολυμπιακός έχει ένα γκολ στο ενεργητικό του, και δη αυτό επί της Μαρσέϊγ, κι η Μαρσέϊγ δεν έχει καν σκοράρει ακόμη…

• Γενικά, έχει ακόμη πολλά ψωμιά η παρουσία του Ολυμπιακού στην Ευρώπη, καθότι σε αυτές τις δύο αγωνιστικές μπορεί να γίνουν πολλά κι ο πρωταθλητής Ελλάδας πρέπει να διεκδικήσει ό,τι μπορεί περισσότερο. Επειδή πιστεύω εγώ ότι Πόρτο-Σίτι θα το λήξουν Χ το μεταξύ τους ματς, δεν σημαίνει ότι…αυτόματα κι έτσι θα γίνει. Η Σίτι μπορεί να πάει να κάνει διπλό, δεν είναι ένα απίθανο αποτέλεσμα. Εάν λοιπόν ο Ολυμπιακός κερδίσει τη Μαρσέϊγ, μετά θα πάει να παίξει με την Πόρτο το τελευταίο του χαρτί. Μα μπορεί να κερδίσει με 3-0; Πρακτικά μοιάζει απίθανο, όμως ποτέ δεν ξέρεις. Π.χ. γίνεται στα πρώτα λεπτά ένα πέναλτι, ανοίγει το σκορ ο Ολυμπιακός και μένει η Πόρτο με δέκα παίκτες…

• Στο ποδόσφαιρο όλα γίνονται, οπότε ο Ολυμπιακός δεν έχει δικαίωμα να παρατήσει ούτε ένα λεπτό από τα 180 τελευταία του στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ. Και εγώ το ξαναλέω ότι το έργο του στη Μασσαλία δεν θα είναι καθόλου εύκολο-μακάρι να πέσω έξω, αλλά εγώ βλέπω αίμα και άμμο να γίνεται στο Βελοντρόμ την Τρίτη! Η Ολιμπίκ προέρχεται από 13 σερί ήττες, αλλά κι ο Ολυμπιακός εκτός έδρας στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει εννιά συνεχόμενες ήττες εκτός έδρας. Από εκείνο το διπλό (1-0) στο Ζάγκρεμπ, στις 20 Οκτωβρίου του 2015. Μην βλέπουμε μόνο ό,τι μας βολεύει.

• Για εμένα σημασία έχει η ουσία, το πλέον εφικτό! Να μπορέσει με κάποιο τρόπο ο Ολυμπιακός να συνεχίσει στην Ευρώπη, μέσω του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτή την στιγμή ο Ολυμπιακός με τους τρεις βαθμούς που έχει, το ξέρετε ότι είναι πάνω από άλλες εννιά ομάδες στη φάση των ομίλων του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ; Ολόκληρη Ίντερ κι έχει δύο πόντους. Οι Ζενίτ, Σάλτσμπουργκ, Ντινάμο Κιέβου, Ρενς, Κράσνονταρ, Φέρεντσβαρος έχουν από ένα! Κι οι Μαρσέϊγ και Μίντιλαντ κανένα!

• Το Τσάμπιονς Λιγκ είναι η πιο δύσκολη διοργάνωση. Θα ήταν επίτευγμα μεγάλο να φτάσει τους εννιά πόντους ο Ολυμπιακός στην τελική βαθμολογία. Αλλά ακόμη κι αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο, το ζητούμενο θα είναι να τερματίσει τρίτος, αυτό θα μετράει στο τέλος. Ακόμη κι αν μείνει στους τρεις βαθμούς και πάρει την τρίτη θέση στην ισοβαθμία με τη Μαρσέϊγ! Δηλαδή, με δική του ήττα 1-2 στη Μασσαλία και ήττες και των δύο τους τελευταία αγωνιστική!!!

Άσχετο: φοβερό ε; Αγγλική εφημερίδα είχε κάνει προσομοίωση χθες το πρωί στο παιχνίδι Ολυμπιακού-Σίτι και είχε προβλέψει το τελικό σκορ, 0-1.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x