Κώστας Νικολακόπουλος

Του Φορτούνη, γκολ συμβολαίου κι όχι γκολ μεταγραφής!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για τον Φορτούνη, την χθεσινή εικόνα του, το γκολ του κι όχι μόνο.

• Κανονικά ο μόνος που δικαιούνταν να μιλήσει μετά το χθεσινό παιχνίδι της Εθνικής ήταν ο Φορτούνης…

• Όχι ότι δεν έκανε λάθη, αυτά που κάνει δυστυχώς πάντα-εννοώ τα εύκολα πουλήματα της μπάλας στο κέντρο, που όμως κοστίζουν. Αλλά τουλάχιστον έβγαλε και πίστη και ποιότητα. Μόνος του πήγε να πάρει το παιχνίδι.

• Το αποκορύφωμα ήταν το γκολ του, η γκολάρα του δηλαδή, περνώντας πέντε παίκτες και τον γκολκίπερ. Αλλά δεν ήταν μόνο το γκολ, ούτε μόνο η ασίστ στον σκόρερ του 1-2, τον Ζέκα. Είναι ότι ο ίδιος ο Φορτούνης είχε άλλες δύο ευκαιρίες να σκοράρει με εξαιρετικές ενέργειες του, αλλά έσωσε την αντίπαλη εστία ο τερματοφύλακας. Είναι ότι από δικές του πάσες είχαν τη δυνατότητα να απειλήσουν κι ο Σωκράτης κι ο Μασούρας κι ο Κολοβός. Είναι ότι από δικές του πάσες βγήκαν επανειλημμένα οι ακραίοι της ομάδας από τα άκρα για να βγάλουν επικίνδυνες σέντρες για γκολ (εκεί, περίμενα πολύ περισσότερα από τον Κούτρη, που δεν πέρασε ούτε μία σέντρα όπως έπρεπε).

• Τέλος πάντων, όλα ο Φορτούνης τα έκανε. Και καλά κτυπήματα στις στατικές φάσεις είχε και άλλαζε το παιχνίδι σωστά. Ουσιαστικά ήταν μία συνέχεια της εμφάνισης του με την Ιταλία, όπου και πάλι μόνος του προσπαθούσε δημιουργικά-επιθετικά, απλά τότε ήταν τόση μεγάλη η διαφορά δυναμικότητας κι απόδοσης που κι αυτός δεν φάνηκε.

• Τώρα, γι΄ αυτό το πραγματικά απίστευτο γκολ, το δικό μου παράπονο είναι ότι όταν έπρεπε να τελειώσει έτσι τη φάση (να ευστοχήσει δηλαδή στο πλασεδάκι με το αριστερό) δεν το έκανε στο Ολυμπιακός-Ντινάμο Κιέβου. Τότε το έχασε το γκολ και τη μοναδική ευκαιρία να βάλει τον Ολυμπιακό 2-0 μπροστά στο σκορ, μία εξέλιξη που θα μπορούσε να άλλαζε όλο το παιχνίδι και την πρόκριση…

• Γενικά, στην Εθνική εσχάτως του Φορτούνη του πιάνουν όσα δεν του έπιαναν στον Ολυμπιακό! Βλέπε το χαμένο πέναλτι στο 86’ με τη Λαμία για το Κύπελλο στο Καραϊσκάκη, σε αντίθεση με το εύστοχο πέναλτι στη Βοσνία, στο 2-2 της Ελλάδας.

• Κατά τα άλλα, η ευχή όσων θέλουν να συνεχίσουν να βλέπουν ωραία πράγματα από τον Φορτούνη στο Καραϊσκάκη, είναι το χθεσινό "εξωγήϊνο" γκολ του, να είναι γκολ νέου, καλύτερου συμβολαίου κι όχι γκολ μεταγραφής!
Και κάτι εντελώς άσχετο-μία παρατήρηση στο συνδρομητικό κανάλι, που κάνει γενικά μια χαρά μεταδόσεις: το πρώτο που μετράει είναι τι γίνεται ζωντανά στο παιχνίδι. Χθες, όμως, χάσαμε δύο τρεις καίριες φάσεις του αγώνα, επειδή βλέπαμε ξανά και ξανά ριπλέϊ. Έγινε μία, έγινε δύο, έγινε τρεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x