Κώστας Νικολακόπουλος

Τρεις αποκλεισμοί για τους «8» από Μέγερι, Λεάλι, Αλέν!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη δική του σκοπιά.

· Βγαίνοντας χθες στο ραδιόφωνο δευτερόλεπτα (στην κυριολεξία) μετά το παιχνίδι στην Αγγλία είπα (κακώς, πολύ κακώς) εν τη ρύμη του λόγου «κωλομηχάνημα» το VAR-και κάποιοι πήγαν να το κάνουν σημαία. Ασφαλώς δεν φταίει το VAR, αλλά η χρήση του και οι κανονισμοί.

· Δείτε τι έγραψε χθες το βράδυ η πολύ σοβαρή αγγλική ιστοσελίδα

«To be clear: this isn’t a VAR problem. It’s a problem in the offside law that VAR has highlighted. The spirit of the offside law is there to stop players from goal-hanging, not deny the game goals because a striker’s shoulder and head were a couple of inches offside. The rule has got to change or these kind of nonsense decisions (the likes of which already robbed us of an incredible Raheem Sterling goal in last season’s Champions League) will continue to plague us».

· Τέλος πάντων, για τη διαιτησία εγώ κατέθεσα την γνώμη μου στο Σπορ Εφ Εμ με το που τέλειωσε το ματς. Πριν μιλήσει ο Ολυμπιακός, πριν πει κανείς άλλος τίποτα. Μας έφαγαν στο γόνατο. Με απολογισμό σε δύο παιχνίδια μία κόκκινη εις βάρος σου, ένα κανονικό γκολ που σου ακυρώθηκε κι ένα πέναλτι που δεν σου δόθηκε πού να περάσεις την Γουλβς…

· Μπήκε και ψαρωμένη η ομάδα χθες, λες κι έπαιζε στο Μπερναμπέου εναντίον της Ρεάλ με 90.000 κόσμο! Λάθος πάσα Γκιγέρμε στα 54 δευτερόλεπτα, λάθος πάσα Καμαρά, λάθος πάσα Σισέ στα πρώτα δύο-τρία λεπτά! Και μετά, αποκορύφωμα το πέναλτι. Ο Μασούρας χάνει εύκολα την μπάλα. Κι όταν την ξανακερδίζει ο Ολυμπιακός, ο Ελ Αραμπί την γυρνάει άσχημα στον Καμαρά και την χάνει κι αυτός. Και πάνω που ο Ομάρ σώζει την φάση, έρχεται ο Αλέν και κάνει το έγκλημα, ενώ έχει δύο συμπαίκτες αριστερά του (Σισέ, Τσιμίκα) να κάνει πάσα, αυτός πάει δεξιά, εκεί που είναι ο Ποντένσε. Και, προσέξτε, ο Ποντένσε ήταν συμπαίκτης του, άρα ήξερε πόσο γρήγορος ήταν κι έπρεπε να έχει αντιδράσει εντελώς διαφορετικά.

· Γενικά το παιδί αυτό έδειξε πλήρη ανετοιμότητα. Εντάξει έβγαλε δύο σουτ (από καλή θέση, αλλά πάνω του) και δύο φορές σε τετ α τετ ενήργησε σωστά (με τους αντίπαλους πάντως να κάνουν τις χειρότερες επιλογές), αλλά φάνηκε σε όλο το ματς ότι είναι λίγος. Κατ΄ αρχάς, τρεις φορές έδιωξε την μπάλα αράουτ! Και δεν ενέπνεε εμπιστοσύνη στην άμυνα. Σε μία στιγμή ο Τσιμίκας αντί να του αφήσει την μπάλα, προτίμησε να διώξει σε πλάγιο άουτ για να είναι σίγουρος. Ακόμη και στην εκτέλεση του πέναλτι, ναι ασφαλώς δεν λες ότι φταίει, όμως αν δεις στην καριέρα του πόσο άσχημα έχει αντιδράσει σε όλα τα πέναλτι που του έχουν κτυπήσει, θα καταλάβεις πόση αδυναμία έχει.

· Και να υπενθυμίσω κάτι…

2012 Ολυμπιακός-Μέταλιστ 1-2. Το 1-1 στο 83’ από τραγικό λάθος του Μέγερι

2017 Μπεσίκτας-Ολυμπιακός 4-1. Δύο τα γκολ από ευθύνη του Λεάλι

2020 Γουλβς-Ολυμπιακός 1-0. Από πέναλτι-δώρο του Αλέν

Τρεις φορές μέσα σε μία οκταετία ο Ολυμπιακός βρέθηκε ένα βήμα από τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ. Και τις τρεις την πάτησε από τους γκολκίπερ του. Άπειροι, δεύτεροι, χαμηλότερου επιπέδου από τον Ολυμπιακό.

· Τώρα βεβαίως ο Ολυμπιακός ατύχησε άσχημα με τον τραυματισμό του Σα ακριβώς παραμονές της μεγάλης ρεβάνς. Απλά αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά ότι ο Ολυμπιακός είναι τόσο μεγάλη ομάδα που θέλει γκολκίπερ επιπέδου Σα, Ρομπέρτο, Νικοπολίδη. Τίποτα λιγότερο. Κι ακόμη κι ο δεύτερος πρέπει να έχει ένα άλλο επίπεδο κι όχι Αλέν, που σε καμία εξοδό του δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα.

· Κι έστω κατόπιν εορτής μπορούμε τώρα να πούμε ότι χίλιες φορές να έπαιζε χθες ο 17χρονος Τζολάκης! Το παιδί το είχαμε δει στην Τούμπα, με 25000 ΠΑΟΚτζήδες στο 2-3 του Κυπέλλου. Μια χαρά ήταν, μηδενική ευθύνη για το αποτέλεσμα και με μία σωτήρια επέμβαση, ψυχραιμία και ηρεμία. Το λάθος, όμως, ξεκίνησε από την επιλογή του Μαρτίνς (και του προπονητή των γκολκίπερ Αγριογιάννη;) να βάλει σε τρία παιχνίδια των πλέϊ οφς βασικό τον Αλέν, άγνωστο για ποιο λόγο, αφού όλοι ξέραμε ότι τη νέα σεζόν θα έφευγε, καθώς είχε αποκτηθεί κιόλα ςο αντικαταστάτης του, ο Κρίστινσον.

· Αυτός που θα έπρεπε να πάρει χρόνο στα πλέϊ οφ ήταν ο Τζολάκης, που είχε περάσει με άριστα τις εξετάσεις της Τούμπας. Και εφόσον πήγαινε καλά και στα πλέϊ οφ, θα πήγαινε και με άλλη ψυχολογία στο Μολινό. Όχι σαν τον Αλέν που μπήκε κι έτρεμε.

Κλιματιστικά SENDO. ένα κλίμα μπροστά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x