Κώστας Νικολακόπουλος

Τώρα ο Κλάτενμπεργκ τι δικαιολογία θα βρει για τον επόπτη που έβλεπε ό,τι ήθελε στο Καραϊσκάκη;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει τη διαιτησία στο Καραϊσκάκη, αλλά και την εικόνα των πρώην παικτών του Ολυμπιακού, όπως και την ήττα του ΠΑΣ στο Βόλο!

• Θυμάμαι τον Κλάτενμπεργκ να σχολιάζει τη φάση του οφθαλμοφανέστατου πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ-ΟΦΗ, με το σκορ στο εύθραυστο 1-0. Ο Άγγλος αρχιδιαιτητής δεν μπορούσε βέβαια να μην παραδεχθεί ότι ήταν πέναλτι. Τι…βρήκε, όμως, για να δικαιολογήσει τον διαιτητή Τζοβάρα και τον VAR Τζήλο, που δεν…είδαν, ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος, το γκρέμισμα του φορ του ΟΦΗ από τον αμυντικό του ΠΑΟΚ; ότι οι διαιτητές είχαν επικεντρώσει στο μαρκάρισμα χαμηλά κι όχι ψηλά (!!!) κι ότι το πέναλτι έγινε ψηλά-Και καλά κρασά!

• Απορώ τώρα πώς ο Κλάτενμπεργκ θα δικαιολογήσει τον επόπτη Μαυρουδή που χθες στο Καραϊσκάκη «έβλεπε ό,τι ήθελε»; Δείτε τις δύο φωτογραφίες και δεν χρειάζονται σχόλια για τον βοηθό από το Ηράκλειο Κρήτης, απ΄ όπου κατάγεται και το μέλος της ΚΕΔ, Κουκουλάκης.

• Στην ΠΡΩΤΗ φωτογραφία ο Ατρόμητος χάνει ευκαιρία με τον Γούτα (κεφαλιά). Ο βοηθός αφήνει τη φάση να εξελιχθεί παρότι φαίνεται ότι είναι πολύ πιθανόν ο Γούτας να είναι οφσάϊντ. Και τέλος πάντων πρόκειται για μία οριακή φάση, στην οποία αν αποφάσισε σωστά ο βοηθός είναι μάγκας.



• Στη ΔΕΥΤΕΡΗ φωτογραφία είναι το γκολ του Ολυμπιακού, το 1-0 (προσέξτε, το 1-0 κι όχι το 2-0 η, το 3-0 η, το 4-0). Αν είναι δυνατόν, ο βοηθός να είδε σε αυτή τη φάση οφσάϊντ!!! Δηλαδή, πόσο πιο καθαρή χρειάζεται να είναι μία φάση; Θεός (του ποδοσφαίρου) φυλάξοι, να χρειάζεται VAR αυτή η φάση. Αν μάλιστα προσέξατε, ο τηλεοπτικός φακός έπιασε τον Φορτούνη να γελάει βλέποντας την υπόδειξη του Μαυρουδή.



• Τώρα, για τον Κουτσιαύτη, τον οποίο προσωπικά τον θεωρώ πραγματικά καλό διαιτητή. Μου άρεσε χθες που άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί κι έτσι είδαμε μπάλα-όχι όλο φάουλ και φάουλ που χαλάνε το ρυθμό. Κι έπαιξε και πολύ σωστά το πλεονέκτημα. Μάλιστα, η μεγαλύτερη ευκαιρία του Ολυμπιακού στο α΄ ημίχρονο, η άστοχη κοντινή κεφαλιά του Μασούρα, προήλθε ακριβώς από χρήση πλεονεκτήματος, γιατί στο ξεκίνημα της φάσης υπήρχε φάουλ πάνω στον Φορτούνη.

Ήταν μία φάση στην οποία χάθηκε το τόπι από τους «ερυθρόλευκους»! Με το που πήρε ο Χολέμπας μία απόκρουση του Γούτα, άλλαξαν την μπάλα με μεγάλη ταχύτητα οι Χολέμπας, Χασάν, Χολέμπας, Φορτούνης, Καμαρά, Ραφίνια, Βαλμπουενά, Ραφίνια κι ο Βραζιλιάνος έβγαλε με σέντρα ακριβείας και με φοβερά φάλτσα τον Μασούρα σε θέση γκολ.

• Αυτό που δεν κατάλαβα με τον Κουτσιαύτη ήταν κάποιες αποφάσεις του μετά την αποβολή του Μάτιτς, ο οποίος για όποιον δεν το πρόσεξε και με το που ξεκίνησε το ματς είχε ρίξει μία «άσχημη» στον Βαλμπουενά. Στην φάση της απευθείας κόκκινης διαιτητής έκανε λάθος που τον τιμώρησε με κίτρινη αφού το τάκλιν στον Καμαρά ήταν με τις τάπες και παρατεταμένα στον αστράγαλο του Μαντί (!), με τον Μαρτίνς μάλιστα αμέσως να αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα της παράβασης και να διαμαρτύρεται ζητώντας απευθείας κόκκινη.



Και προς τιμήν του ο Παπαπέτρου (ο καλύτερος διεθνής μας διαιτητής) από θέση VAR τον ειδοποίησε κι ο Κουτσιαύτης άλλαξε την αρχική απόφαση του. Όμως, στη συνέχεια είδαμε τον ρέφερι από την Άρτα να κάνει εκπτώσεις σε κάποια φάουλ των παικτών του Ατρόμητου, με κορυφαία περίπτωση ένα υπέρ του Φορτούνη από τον Μπουσούλαζιτς ένα μέτρο έξω από την περιοχή του Γιαννιώτη.

• Α, και για να μην ξεχνιόμαστε κιόλας: πέρσι και στα δύο παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον Ατρόμητο, ο Ολυμπιακός είχε τελειώσει με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολών! Και στο Καραϊσκάκη, στο 2-0, είχε αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη ο Αβραάμ στο 67’ και στο Περιστέρι, στο 1-0, είχε αποβληθεί ο Ομάρ στο 73’ με το αποτέλεσμα στο 0-0…

• Κατά τα άλλα, νομίζω ότι δικαιώθηκα που έγραφα χθες ότι οι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού θα είναι οι καλύτεροι του Ατρόμητου.

Ο Γούτας κι ο Ρισβάνης μόνοι τους κράταγαν όσο άντεχαν όλη την φοβερή πίεση που ασκούσαν οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Γιαννιώτης ήταν άριστος σε όλες τις εξόδους του ψηλά και χαμηλά, δείχνοντας μεγάλη βελτίωση παρεμπιπτόντως σε αυτό το κομμάτι, σε αντίθεση με τα διωξίματα της μπάλας με τα πόδια στα οποία έχει σοβαρό θέμα (κι έτσι προέκυψε και το δεύτερο γκολ). Αλλά πραγματικά απορώ με τις αντιδράσεις του σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις μονομαχιών με παίκτες του Ολυμπιακού. Μετά από ένα φάουλ που όντως του έκανε ο Μπα τον έδειξε ο φακός να λέει, «γ... το σπίτι σου» και μετά από μία φάση που τον παρεμπόδισε λίγο ο Σουντανί πήγε και τον χτύπησε με τον αγκώνα και όταν ο Σουντανί του ζήτησε το λόγο είδαμε τον Έλληνα γκολκίπερ να ρίχνει πάλι μπινελίκια. Συγνώμη, αλλά δεν ήταν ωραία εικόνα αυτή…



Ο δε Λάζαρος μπήκε στο 61’ και πρόλαβε να κάνει μέσα σε μισή ώρα ό,τι δεν έκαναν όλοι οι άλλοι παίκτες του Ατρόμητου σε μία ώρα παιχνιδιού! Μία καλή εκτέλεση φάουλ, ένα άλλο, άστοχο, σουτ από καλή θέση και τρία κερδισμένα φάουλ με προσωπικές προσπάθειες (ένα εκ των οποίων έφερε και κάρτα στον Σεμέδο)! Έκανε κι ο ίδιος ένα φάουλ, ενώ με το που μπήκε αν είδα καλά ο Χολέμπας του διαμαρτυρήθηκε για ένα κτύπημα ψηλά στο σώμα του. Είχε «σκυλιάσει» ο Λάζαρος χθες, προφανώς γιατί είχε πολλά παράπονα από τον Μαρτίνς. Άμα μπορεί και παίζει έτσι και στα άλλα παιχνίδια, πάντως, ο Ατρόμητος θα βρει μία εκπληκτική λύση!

• Βέβαια, είδαμε και τον ΠΑΣ χθες στο Βόλο…Μία εβδομάδα μετά την απίστευτη εμφάνιση του κόντρα στον Ολυμπιακό, με τρομερά τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις κι επιθετικότητα, από το πρώτο έως το τελευταίο λεπτό, οι παίκτες της ομάδας των Ιωαννίνων (μεταξύ των οποίων κι οι πρώην του Ολυμπιακού Χουτεσιώτης, Σάλιακας, Παντελάκης, με τους δύο τελευταίους αρνητικούς πρωταγωνιστές στα δύο γκολ…) έχασαν από τον Βόλο και κινδυνεύουν να βρεθούν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας μετά την ολοκλήρωση της αγωνιστικής...Από εκεί που είχαμε δει έναν ΠΑΣ να τρώει σίδερα κόντρα στον Ολυμπιακό, χθες είδαμε έναν ΠΑΣ που ο Ουάρντα, ο Δουβίκας κι ο Νίκο Μαρτίνεζ τον έκαναν ό,τι ήθελαν…

Άσχετο: Η Μαρσέϊγ εκτός του βασικού της στόπερ έχει κι άλλο τραυματία, τον σέντερ φορ της, Μπενεντέτο, από το χθεσινό παιχνίδι της 3-1 με την Μπορντό! Και οι δύο θα κάνουν μαγνητικές γιατί κτύπησαν στον αστράγαλο και υπάρχει ανησυχία ότι έχουν διάστρεμμα. Αν επιβεβαιωθούν οι ανησυχίες θα χάσουν το ματς της Τετάρτης στο Καραϊσκάκη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x