Κώστας Νικολακόπουλος

Ζιλέ κι Οτζίτζα θα δώσουν κι 11 γκολ στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τη δεξιότητα των δύο νέων μέσων του Ολυμπιακού στο σκοράρισμα!

***Θεωρητικά, γιατί επί της ουσίας μπορούμε να ξέρουμε μόνο όταν θα δούμε μέσα στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός θα έχει, εκτός των άλλων, ένα οφελος γύρω στα 11 γκολ ανά σεζόν από τις προσθήκες των Οτζίτζα Οφόε και Ζιλέ! Τουλάχιστον αυτό «λέει» το βιογραφικό των δύο νέων ερυθρόλευκων μέσων.

***Ο Ζιλέ έχει στην καριέρα του 74 γκολ σε 11 σεζόν! Άρα, μιλάμε για μέσο όρο 6 με 7 γκολ ανά σεζόν! Κάτω από 3 γκολ δεν έχει ποτέ σε μία περίοδο. Αντίθετα, έχει μία φορά 9 γκολ και δύο φορές από 8 γκολ! Και μία φορά…19, παίζοντας δεξί χαφ! Να διευκρινίσω πρώτον ότι για αρκετά χρόνια έχει παίξει δεξί μπακ χωρίς ποτέ να σταματήσει να σκοράρει, δεύτερον ότι από τα 74 γκολ με πέναλτι ήταν μόνο τα 9 και τρίτον ότι δεν προσμετράω την πρώτη του σεζόν, στην οποία είχε κάνει 14 γκολ, επειδή ήταν στη Β΄ κατηγορία Βελγίου-λαμβάνω υπόψιν τις σεζόν του σε υψηλό επίπεδο, σε Άντερλεχτ, Μπαστιά και Ναντ και σε όλες τις διοργανώσεις, πρωτάθλημα, Κύπελλο κι Ευρώπη.

***Ο δε Οτζίτζα έχει στην καριέρα του 31 γκολ σε 7 σεζόν. Άρα, μιλάμε για μέσο όρο 4 με 5 γκολ ανά σεζόν. Προσμετράω τις σεζόν του σε Κλαμπ Μπριζ και Λέγκια, δηλαδή στις ομάδες στις οποίες έπαιξε πάντα βασικός κι όχι τις τρεις σεζόν που ήταν στο Αμβούργο (πιτσιρικάς) και στη Νόριτς (πιο πρόσφατα), όπου δεν έπαιξε παρά ελάχιστα παιχνίδια. Το ρεκόρ του είναι 6 γκολ σε μία σεζόν και το μίνιμουμ 3 γκολ πάντα σε μία σεζόν.

***Άρα, ο Ζιλέ έχει μ.ο 6,5 γκολ ανά σεζόν κι ο Οτζίτζα 4,5 γκολ ανά σεζόν. Κι εφόσον φέτος με τον Ολυμπιακό κάνουν μία νορμάλ γι΄ αυτούς σεζόν, θα έχουν δώσει στην ομάδα, εκτός των άλλων, και 11 γκολάκια, σύμφωνα με το παρελθόν τους. Και τα πρόσφατο: πέρσι ο Ζιλέ έκανε 3 γκολ στη Ναντ και πρόπερσι 8 στην Άντερλεχτ, ο δε Οτζίτζα πέρσι έκανε 5 γκολ στη Λέγκια.

***Κι είναι πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό να πάρει αυτά τα 10-12 γκολ από τους δύο μέσους του, καθότι παραδοσιακά είναι ομάδα που στηρίζεται σε γκολ από τα κεντρικά του χαφ. Από Κουσουλάκη-Νικολούδη μέχρι Τσαλουχίδη και αργότερα Στολτίδη!

***Ακόμη και τα τελευταία χρόνια, είχε τον Μιλιβόγεβιτς με 11 γκολ σε 2,5 σεζόν, τον Κασάμι με 7 γκολ σε 2 σεζόν, τον Καμπιάσο με 5 γκολ σε 2 σεζόν, ενώ ο Μοντέστο είχε 7 σε 3 χρόνια κι ο Σάμαρης είχε 4 στη μοναδική χρονιά που φόρεσε τα ερυθρόλευκα. Και, ας προσέξουμε, ότι όλοι αυτοί οι παίκτες έκαναν γκολ πολύ λιγότερα απ΄ όσα κάνουν ο Ζιλέ κι ο Οτζίτζα…

***Γενικά, για να σταθείς στα χαφ του Ολυμπιακού πρέπει να έχεις και το γκολ. Είναι δύσκολο να τα καταφέρεις αλλιώς. Πρέπει να είσαι…Ιμπαγάσα, που δεν σκόραρε σχεδόν ποτέ, αλλά έκανε όλες τις άλλες δουλειές καλά. Ο Μαρτίνς είναι σε αυτό το στιλάκι, όμως Ιμπαγάσα δεν είναι.

***Και μη νομίζετε ότι πέρασε…απαρατήρητο η, δεν έπαιξε κι αυτό το ρόλο του, ότι ο Πορτογάλος τέλειωσε πέρσι τη σεζόν με μόλις ένα γκολ-σε συνδυασμό με το ότι στην καριέρα του στην Σπόρτινγκ είχε όλα κι όλα τρία...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x