sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ντιέγκο Μαραντόνα: Το μαγικό χέρι του Θεού!

Αποτελεί την περίπτωση ανθρώπου, που είτε θα μισήσεις, είτε θα λατρέψεις. Και στις δυο περιπτώσεις όμως, θα τον θαυμάσεις!

Ταλέντο, ποδόσφαιρο, ναρκωτικά, σκάνδαλα. Η ζωή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα μπορεί να χαρακτηριστεί από αυτές και μόνο τις λέξεις.

Ένας αυτοκαταστροφικός τύπος με άπειρο ταλέντο και ικανός να τρελάνει κάθε ποδοσφαιρόφιλο με όσα έκανε στο γήπεδο.



Στα προημιτελικά του Μουντιάλ το 1986, στον αγώνα της Αργεντινής κόντρα στην Αγγλία, όταν με την κεφαλιά του και την αριστερή γροθιά του σκοράρει, λέει μια ατάκα που θα αφήσει ιστορία, προσπαθώντας να δικαιολογηθεί, ώστε να μετρηθεί το γκολ: «Ήταν το χέρι του… Θεού»!



Τον Μάρτιο του 1991 συλλαμβάνεται για κατοχή κοκαΐνης. Το τέλος έχει ήδη ξεκινήσει…

Τρία χρόνια αργότερα, στο Μουντιάλ του 1994, σκοράρει το 3ο γκολ κόντρα στην Εθνική Ελλάδας, όπου η Αργεντινή επικρατεί με 4-0 και 2-1 κόντρα στην Νιγηρία. Το χαμόγελο έφυγε από τα χείλη του Ντιεγκίτο, όταν πιάστηκε ντοπαρισμένος.

«Ως Ντιέγκο μπορώ να φτάσω στο τέλος του κόσμου. Αλλά ως Μαραντόνα, δεν μπορώ να κάνω βήμα».

Ακόμη και σήμερα, διατηρεί φανατικούς οπαδούς, ανθρώπους που δεν τον πρόλαβαν καν να παίζει κι όμως τον λατρεύουν σαν Θεό.

Όταν το 1984 βρίσκεται στο δίλημμα της Νάπολι και της Γιουβέντους, ο «μάγος» διαλέγει την πρώτη, διότι φοβάται μην βρεθεί στην σκιά του Μισέλ Πλατινί που αγωνιζόταν τότε στη «Γηραιά Κυρία».

Σωστή επιλογή αν κρίνουμε από το γεγονός ότι κατακτάει 2 πρωταθλήματα, 1 νταμπλ, 1 Κύπελλο ΟΥΕΦΑ και χαρίζει πολλές, πολλές, πολλές ποδοσφαιρικές στιγμές!



Το 1997, σε ηλικία 37 ετών, παίζοντας στην Μπόκα Τζούνιορς, αποφασίζει να σταματήσει το ποδόσφαιρο, με τις λάθος επιλογές στη ζωή του να τον επηρεάζουν και να τον καθιστούν… θύμα της ίδιας του της επιτυχίας.

Σειρά έχει η προπονητική. Το 2008 αναλαμβάνει την εθνική Αργεντινής, όπου κάθεται στον πάγκο της μέχρι το 2010. Την επόμενη χρονιά κιόλας, περνάει από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Αλ Γουάσλ.

Το 2017 και 2018 μετακινείται από τον πάγκο της Αλ Φουτζέιρα και της Ντοράδος ντε Σιναλόα και σήμερα να αναλαμβάνει την Χιμνάσια, μια ομάδα της Αργεντινής.

«Εάν πεθάνω, θέλω να ξαναγεννηθώ σαν ποδοσφαιριστής. Και συγκεκριμένα ο Ντιέγκο Μαραντόνα. Είμαι ένας παίκτης που μοιράζει χαρά στον κόσμο και αυτό από μόνο του με γεμίζει»!

30 Οκτωβρίου του 1960, γεννιέται ακόμη ένας θρύλος της στρογγυλής θεάς! Ο Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα!

Αναστασία Βοσνάκη

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x