sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τι έκανε ο Ντιμπί Κεϊτά στις ακαδημίες της Ρεάλ; Το sportfm.gr αποκαλύπτει!

Ο Ολυμπιακός χτύπησε φλέβα χρυσού με την απόκτηση του Ντιμπί Κεϊτά από τη Ρεάλ Μαδρίτης και το sportfm.gr εξασφάλισε και παρουσιάζει τα στατιστικά του από τις χρονιές τους στις ακαδημίες των μερέγχες.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε και σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο κατά την προσφιλή τακτική του, αποκτώντας νεαρούς ποδοσφαιριστές με το βλέμμα στο… μέλλον. Πιο πρόσφατο παράδειγμα οι Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά, με τον δεύτερο να ετοιμάζεται για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του.

Προσφάτως, απέκτησε και τους Μαμαντού Κανέ, Αμπντουλαγέ Νταμπό, Μπαντιουγκού Φαντιγκά, Γιούτε Ετιέν Κινκουέ, αλλά και τον Ντιμπί Κεϊτά. Επενδύσεις που μπορεί να βγουν, μπορεί και όχι, με τον Ολυμπιακό να ποντάρει στο εξαιρετικό τμήμα σκάουτινγκ που διαθέτει. Πλέον και με τη δημιουργία της β’ ομάδας, οι νέοι ποδοσφαιριστές μπορούν να πάρουν ταλαντούχους παίκτες, να τους «ψήσουν» δίνοντάς τους ευκαιρίες και να τους προετοιμάσουν για την ανδρική ομάδα.

Οι περισσότεροι εξ αυτών άγνωστοι, δεν γνωρίζουμε πολλά, κάτι που συνέβαινε και όταν ήρθαν οι Αρτούρ Μαζουακού, Μαντί και Αγκιμπού Καμαρά. Όπως και ο Ντιμπί Κεϊτά, για τον οποίο θα αναφερθούμε στο εν λόγω κείμενο.

Ο 18χρονος εξτρέμ με καταγωγή από το Μάλι και ισπανικό διαβατήριο, αποτελεί έναν από τους ποδοσφαιριστές που αποκτήθηκαν με τα περισσότερα φόντα για να… λάμψει. Ένα ακατέργαστο διαμάντι, το οποίο εντόπισε το τμήμα σκάουτινγκ της Ρεάλ Μαδρίτης στα 12 του, όταν και φορούσε τη φανέλα της γειτόνισσας Βαγιεκάνο.



Προσπαθώντας κανείς να βρει τα στατιστικά του Ντιμπί Κεϊτά, τίποτα δεν υπάρχει. Λογικό εν μέρει καθώς δεν καταγράφονται σε επίπεδο ακαδημιών. Παρόλα αυτά το sportfm.gr έψαξε, βρήκε και εξασφάλισε για εσάς τα στατιστικά του ανά χρονιά με τη φανέλα της «βασίλισσας».

Infantil A (under 14): Η πρώτη του χρονιά στην Ρεάλ Μαρίτης τον βρήκε στην Infantil A, δηλαδή την ομάδα under 14. Πήγε σε ηλικία 13 ετών από τη Βαγιεκάνο στους «μερέγχες» και έκανε μια γεμάτη παρθενική σεζόν, δείχνοντας πως το… έχει. Κατέγραψε 22 εμφανίσεις με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης, σκοράροντας 7 γκολ. Καθόλου άσχημα δεν το λες για πρώτη χρονιά, όντας ο 6ος σκόρερ της ομάδας του.

Cadete B (under 15): Ακολούθησε τη σεζόν 2017/18 η Cadete B, η ομάδα under 15 της Ρεάλ Μαδρίτης με τον Ντιμπί Κεϊτά να έχει σχεδον ίδια στατιστικά με την προηγούμενη χρονιά. Αγωνίστηκε και πάλι σε 22 παιχνίδια, αλλά αυτή τη φορά σκόραρε ένα τέρμα περισσότερο (σσ. 8), δείχνοντας ξανά πως του αρέσει να πατά περιοχή. Ήταν ο 5ος σκόρερ της ομάδας του.

Cadete A (under 16): Κάθε χρόνο, όπως είναι λογικό, ο Ντιμπί Κεϊτά και οι συνομήλικοί του ανέβαιναν από μια… κατηγορία. Η σεζόν 2018/19 απέδειξε πως ο ποδοσφαιριστής από το Μάλι διαθέτει σταθερότητα και οι προηγούμενες χρονιές του δεν έτυχαν, αλλά… πέτυχαν! Για τρίτη διαδοχική σεζόν κατέγραψε 22 εμφανίσεις με τους «μερέγχες» και σκόραρε ξανά 8 γκολ! Ήταν ο 5ος σκόρερ της ομάδας του.

Ντιμπί Κεϊτά: Το sportfm.gr αποκαλύπτει τα στατιστικά του

Juvenil C (15-17): Η Juvenil C αποτέλεσε το επόμενο βήμα για τον Ντιμπί Κεϊτά τη σεζόν 2019/20. Αυτή τη φορά υπήρχε το ηλικιακό περιθώριο 15-17 ετών, με τον εξτρέμ του Ολυμπιακού πλέον, να γράφει λιγότερες εμφανίσεις. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε σε 13 αγώνες και σκόραρε 5 τέρματα. Ήταν ο 6ος σκόρερ της ομάδας.

Juvenil Β (16-18): Η προηγούμενη σεζόν (2020/21) είχε ακόμη λιγότερα νούμερα για τον Κεϊτά. Αγωνίστηκε στην Juvenil Β που είχε ηλικιακό περιθώριο 16-18 ετών και κατέγραψε 8 συμμετοχές με 3 γκολ. Αναλογικά, βάσει συμμετοχών τερμάτων δεν τα λες λίγα, αλλά ο Κεϊτά ασφαλώς και είχε λιγότερο χρόνο συμμετοχής σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Όσον αφορά την περασμένη σεζόν, πρόλαβε να σκοράρει 1 τέρμα σε λιγοστές εμφανίσεις

Συνοπτικά τα στατιστικά του:
Infantil A (under 14): 22 εμφανίσεις / 7 γκολ
Cadete B (under 15): 22 εμφανίσεις / 8 γκολ
Cadete A (under 16): 22 εμφανίσεις / 8 γκολ
Juvenil C (15-17): 13 εμφανίσεις / 5 γκολ
Juvenil Β (16-18): 8 εμφανίσεις / 3 γκολ

Αν μη τι άλλο, τα στατιστικά που παραθέτει το sportfm.gr δείχνουν πως ο Ντιμπί Κεϊτά διαθέτει μια σταθερότητα και συχνότητα στο σκοράρισμα, όντας ένας ποδοσφαιριστής που αρέσκεται να πατάει περιοχή και να βρίσκει δίχτυα. Στο χέρι του είναι να δουλέψει, να βελτιωθεί και να προσπαθήσει να καθιερωθεί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x