Την έντονη δυσαρέσκειά της απέναντι σε όσους αμφισβητούν ότι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι Έλληνας εκφράζει η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης με ανακοίνωσή της. Σε αυτή χαρακτηρίζονται απαράδεκτα και ρατσιστικά όσα αναφέρονται από ορισμένες πλευρές για τον 18χρονο άσο, που επελέγη στο νούμερο 15 του ντραφτ από τους Μάβερικς και φορά τη φανέλα με το εθνόσημο.

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης εκφράζοντας τα συναισθήματα όλου του κόσμου του μπάσκετ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ με τον πιο έντονο τρόπο τις απαράδεκτες – ρατσιστικές δηλώσεις που στρέφονται ενάντια του Έλληνα διεθνή καλαθοσφαιριστή Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Γιάννης είναι Ελληνας όχι μόνο τυπικά, με την αναγνώριση του από την πολιτεία του δικαιώματος να αποκτήσει Ελληνική Υπηκοότητα, αλλά και ουσιαστικά.

Το γεγονός αυτό δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από οποιονδήποτε διότι o Γιάννης διατηρούσε και διατηρεί ζωντανή την συνείδηση του ότι είναι και ουσιαστικά Έλληνας Πολίτης λαμβάνοντας τα αγαθά της Ελληνικής Παιδείας και της Ελληνικής Ιστορίας με την φοίτηση του σε όλες τις βαθμίδες της Ελληνικής Εκπαίδευσης
», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΟΚ.

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube