sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Αλάμπα θύμισε πόσο μας έχουν λείψει… αρχηγάρες σαν τον Πουγιόλ!

Με αφορμή ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα του Euro ως τώρα, το sport-fm.gr αναπολεί αρχηγικές παρεμβάσεις σαν του αξεπέραστου, Κάρλες Πουγιόλ…

Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο από το Euro που παρακολουθούμε.

Όσο γκρινιάρης κι αν είναι κάποιος (ή έχει περάσει το ηλιακό φάσμα των 40-45, όπου εντείνεται η ακατανίκητη μίρλα «στην εποχή μου όλα ήταν καλύτερα») παραδέχεται ότι βλέπουμε καλή μπάλα.

Και δυνατές ομάδες και ωραία ματσάκια και κόσμος στα γήπεδα, αν μη τι άλλο ανταμείβεται η προσμονή μας έπειτα από τη διετή μαυρίλα λόγω του κορωνοϊού.

Αν μας έχει λείψει όμως ένα πράγμα παρακολουθώντας τα παιχνίδια είναι άλλο:

Οι μεγάλες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες. Οι εμβληματικές φυσιογνωμίες που συνδυάζουν κλάση και χαρακτήρα.

Οι επιβλητικοί ηγέτες στους οποίους θα κάθονται… σούζα αντίπαλοι και (αν χρειαστεί και) συμπαίκτες!

Ένα από τα στιγμιότυπα που στιγμάτισαν λοιπόν την πρώτη φάση της διοργάνωσης ήταν το επεισόδιο του Μάρκο Αρναούτοβιτς με παίκτες της Βόρειας Μακεδονίας.



Όχι επειδή έγινε έξαλλος μετά το γκολ του και στόλισε με μπινελίκια (κάποια από τα οποία βαριά) τον Αλιόσκι και τους άλλους. Ούτε η πρώτη, ούτε η τελευταία φορά ήταν που κάποιος βρίζεται με αντιπάλους.

Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση (και τη νοσταλγία που λέγαμε για τους μεγάλους αρχηγούς) ήταν η παρέμβαση του Νταβίντ Αλάμπα.

Οι συνοπτικές διαδικασίες με τις οποίες τελείωσε το επεισόδιο.

Ο νταηλίδικος τρόπος που έβαλε τον συμπαίκτη στη θέση του, φράζοντας του το στόμα (και αδιαφορώντας για το γεγονός ότι είναι δυο κεφάλια ψηλότερος και θα μπορούσε να τον έχει φυτέψει).

Αναπόφευκτα λοιπόν έφερε στο μυαλό μια από τις πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αρχηγών που μας έχουν λείψει.

Έναν από τους ελάχιστους ηγέτες που είχαν κερδίσει τον σεβασμό και των αντιπάλων:

Τον Κάρλες Πουγιόλ!

Ο Αλάμπα θύμισε πόσο έχουν λείψει αρχηγάρες σαν τον Πουγιόλ

Πέρα από την τεράστια ποδοσφαιρική του ποιότητα (που εκτιμήθηκε ακόμα περισσότερο από το ποιοι τον διαδέχθηκαν στην Μπαρτσελόνα και την εθνική Ισπανίας) ο Καταλανός ήταν από τη σπάνια πάστα αρχηγών που δεν δίσταζε να τα χώσει και δημοσίως -αν χρειαζόταν- σε συμπαίκτες του.

Και να τους επαναφέρει εφόσον εκτρέπονταν ή έκαναν μασκαραλίκια παρόμοια με του Αρναούτοβιτς:

Είτε επρόκειτο για τον (γνωστό κλόουν) Πικέ, που ήθελε να εκμεταλλευτεί τη ρίψη αντικειμένου στο «Μπερναμπέου» για να δείξει ότι έκανε… βαβά και τον είδε να του παίρνει τον αναπτήρα απ’ τα χέρια πριν τον δώσει στον διαιτητή.

Είτε επρόκειτο για τον (επίσης καρνάβαλο τότε) Ντάνι Άλβες, που πανηγύρισε χορεύοντας το πέμπτο γκολ σε ένα 7-0 με τη Ράγιο Βαγιεκάνο και όχι μόνο τον… βούτηξε στο γήπεδο, αλλά τον έβαλε μετά τη λήξη να ζητήσει και συγγνώμη από τους οπαδούς των αντιπάλων!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x