Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Φαν Ντάικ το βραβείο, γιατί χωρίς αυτόν η Λίβερπουλ δεν θα ήταν η ίδια ομάδα!

Ο Ολλανδός αμυντικός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ Φαν Ντάικ, είναι ο παίκτης της χρονιάς σύμφωνα με τις ψήφους των επαγγελματιών ποδοσφαιριστών στην Βρετανία.

Και εκείνο που πρέπει κάποιος να υπολογίσει στο αν είναι σωστό ή όχι να περάσει ο Ολλανδός τον άλλο μεγάλο υποψήφιο, τον Στέρλινγκ, δεν είναι άλλο από την απάντηση στην ερώτηση: Ποιος από τους δύο αν έλειπε από την ομάδα του δεν θα είχε διαφορά στην τελική βαθμολογική συγκομιδή της!

Ας υπολογίσουμε λοιπόν την περίπτωση, εάν έλειπε από την Λίβερπουλ ο Φαν Ντάικ θα μπορούσε η ομάδα του Κλοπ να έχει κάνει αυτή τη σεζόν που διανύει; Θα μπορούσε δηλαδή να έχει φτάσει αυτή τη συγκομιδή βαθμών, συνολικά 91, που είναι πέντε περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη σεζόν της Λίβερπουλ στην εποχή της premier league; Η απάντηση είναι όχι! Ο Ολλανδος εκτός του ότι αυτή τη στιγμή είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός όχι μόνο στο αγγλικο πρωτάθλημα αλλά πιθανώς σε ολόκληρο τον κόσμο, συμπλήρωσε το βράδυ της Παρασκευής εναντίον της Χάντερσφιλντ 50 παιχνίδια στο πρωτάθλημα με τη φανέλα των reds.

Σε 27 από αυτά η ομάδα του δεν έχει δεχτεί τέρμα και οο ήττες είναι μόλις τέσσερις, μία μόνο στην φετινή σεζόν εκείνη απέναντι στην πρωταθλήτρια Μάντσεστερ Σίτι με 2-1. Η παρουσία του στην άμυνα αλλάζει όλη την ομάδα και δίπλα του, κάτι που φάνηκε ήδη από την περσινή σεζόν όταν Λίβερπουλ έφτασε στον τελικό του Champions League, βελτιώνονται και οι υπόλοιποι! Και αυτό πιθανώς είναι το μεγαλύτερο κομπλιμέντο που κάποιος να δώσει σε έναν αμυντικό, αφού η επιβλητική του παρουσία βελτιώνει ολόκληρο το σύνολο.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x