Τένις

«Ο Κύργιος χρειάζεται ψυχίατρο»

Η παρουσία και η συμπεριφορά του Αυστραλού τενίστα στο Γουίμπλετον κάνει τους πάντες να απορούν γιατί ξοδεύει χωρίς ουσία το ομολογουμένως τεράστιο ταλέντο του.

Το να είσαι μόλις 21 ετών και να βρίσκεσαι στην 18η θέση της παγκόσμιας κατάταξης του τένις είναι σπουδαίο επίτευγμα. Το γνωρίζουν όλοι, ακόμα και εκείνοι που ασχολούνται ελάχιστα με το άθλημα. Εκείνος που δείχνει να το αγνοεί τελείως είναι ο ίδιος που κατέχει την συγκεκριμένη θέση.

Ο Νικ Κύργιος «κατάφερε» με την εμφάνισή του στον τελευταίο αγώνα κόντρα στον Άντι Μάρεϊ, να κάνει τους πάντες να μιλούν γι’ αυτόν, όχι όμως για καλό λόγο. Μετά το δεύτερο σετ ο Κύργιος «έριξε λευκή πετσέτα», περιμένοντας ουσιαστικά τον Βρετανό να κερδίσει τους απαιτούμενους πόντους για να λήξει η αναμέτρηση. Αργότερα παραδέχθηκε πως η… προετοιμασία του πριν τον αγώνα συμπεριλάμβανε αρκετές ώρες ενασχόλησης σε video games!

Ο Αυστραλός τενίστας, αγωνίζεται χωρίς προπονητή εδώ και περίπου ένα χρόνο, αλλά δεν φαίνεται να είναι αυτό το πρόβλημα: «Ο Κύργιος δεν χρειάζεται προπονητή, χρειάζεται ψυχίατρο ή κάποιον άλλον γιατρό ή τέλος πάντων μια βοήθεια γιατί όλα ξεκινούν εκτός γηπέδου. Κάποιες από τις επιλογές του χρήζουν εξήγησης και δεν αρμόζουν σε κάποιον που θέλει να κατακτήσει την κορυφή», δήλωσε Μαρκ Γούντφορντ, έξι φορές πρωταθλητής στο διπλό ανδρών του Γουίμπλετον.

Ο Λέιτον Χιούιτ, νικητής του Γουίμπλετον το 2002 και συμπατριώτης του, ρωτήθηκε αν θα σκεφτόταν το ενδεχόμενο να γίνει προπονητής του Κύργιος και η απάντησή του ήταν ένα μεγάλο «Όχι»: «Δεν θα μπορούσα να κάθομαι στον πάγκο, να μου λένε «σήκω, κάτσε, χειροκρότησε» και να μου μιλούν με αυτό τον τρόπο». Γιατί εκτός των άλλων ο νεαρός αθλητής δεν φημίζεται για τους ευγενικούς του τρόπους…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x