sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο λευκός Πελέ που σήκωσε στις πλάτες του την Βραζιλία

Δεν σήκωσε κάποιον τίτλο, μετά από τρεις συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως οι εμφανίσεις της Βραζιλίας του Ζίκο έκαναν τον κόσμο να παραμιλάει.

Ο Αρτούρ Αντούνιες Κοίμπρα ή απλά Ζίκο ήταν ο κατάλληλος παίκτης για να μπορέσει να σηκώσει το βάρος της φανέλας με το 10 στη Σελεσάο.

Ο λευκός Πελέ, όπως τον έλεγαν, θεωρείται ο δεύτερος καλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών στη Βραζιλία. Είχε άψογη τεχνική κατάρτιση, τρομερή έφεση στην ντρίπλα και εξαιρετικά χτυπήματα στις στημένες φάσεις.



Εκπροσώπησε την εθνική Βραζιλίας στο παγκόσμιο Κύπελλο της Αργεντινής το 1978, της Ισπανίας το 1982 και του Μεξικό το 1986. Μπορεί να μην κατάφερε να πανηγυρίσει κάποιο τρόπαιο στις τρεις αυτές απόπειρές του, ωστόσο, ήταν ο αγωνιστικός ηγέτης της Σελεσάο που χαρακτηρίστηκε από πολλούς η καλύτερη ομάδα της Βραζιλίας μετά από εκείνη που θριάμβευσε στα γήπεδα του Μεξικού το 1970.

Συνολικά, έπαιξε 71 παιχνίδια με την εθνική ομάδα και σκόραρε 48 φορές, ενώ μετά το φινάλε της καριέρας του ακολούθησε τον δρόμο της προπονητικής που τον έφερε και μέχρι τον πάγκο του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x