Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Πεπ βελτιώνει το ολλανδικό μοντέλο του Κρόιφ, βάζοντας όμως δική του σφραγίδα!

Είπε απίστευτα και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα ο Πεπ Γκουαρντιόλα στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ επιβεβαιώνοντας οποίους τον θεωρούν το σημαντικότερο προπονητή τος σύγχρονης εποχής.

Είπε απίστευτα και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα ο Πεπ Γκουαρντιόλα στην ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ επιβεβαιώνοντας οποίους τον θεωρούν το σημαντικότερο προπονητή τος σύγχρονης εποχής. Και δεν στέκομαι στα ποδοσφαιρικά που αναφέρθηκε αλλά κυρίως στις θέσεις που πήρε σε θέματα που καίνε στην καθημερινότητα.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ο Πεπ ως κλασικός μαθητής του Γιόχαν Κρόιφ εννοείται πως δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί σε θέματα Δημοκρατίας, στα παιδιά του, στην διαμορφωμένη οικονομική και πολιτική κατάσταση και φυσικά μίλησε και για ποδόσφαιρο. Από αυτά τα ποδοσφαιρικά, αυτό που ξεχωρίζει είναι πως θα ήθελα μία μέρα να δουλέψει σε κάποια εθνική ομάδα.

Φυσικά σε μία εθνική δεν θα ήταν εύκολο να περάσει τη δική του προπονητική φιλοσοφία εύκολα, για τον απλούστατο λόγο πως οι ομοσπονδιακοί τεχνικοί έχουν ελάχιστα τους παίκτες στη διάθεση τους. Όμως θα μπορούσε να αναλάβει την εθνική Ισπανίας επειδή η βάση του ποδοσφαίρου σε αυτή τη χώρα είναι πλέον το σύγχρονο τίκι τάκα με πολύ πιο γρήγορες κινήσεις, κάτι που ο ίδιος τελειοποίησε και επίσης η Αγγλία θα ήταν μια λύση, Επειδή όπως μου γράφει πολύ σωστά τακτικός αναγνώστης της στήλης και καλός φίλος, Άκης Ασημακόπουλος, στο νησί τον ξέρουν και τον θέλουν πια όπως και ο ίδιος. Στην χώρα του, του στυλ των ποδοσφαιριστών ταιριάζει απόλυτα στην δική του φιλοσοφία.

Αυτό που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε επίσης μελλοντικά, είναι να αναλάβει σε περίπτωση ανεξαρτητοποίησης, ως ο πρώτος προπονητής στην εθνική Καταλονίας, κάτι που ιστορικά αργά ή γρήγορα και με την χώρα των Βάσκων και με τους Καταλανούς θα συμβεί!

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x