Στο συνέδριο της ETΤU, που είχε βασικό θέμα τις αρχαιρεσίες και για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, λόγω της πανδημίας του Covid-19, εξελέγη πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Ρώσος Ιγκόρ Λεβίτιν με 46 ψήφους υπέρ και 2 κατά.

Ο 68χρονος παράγοντας είναι μέλος του Προεδρικού Συμβουλευτικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και επικεφαλής στο Διοικητικό Συμβούλιο της ρωσικής ομοσπονδίας του αθλήματος. Ήταν ο μοναδικός υποψήφιος στη διαδικασία και πήρε το «χρίσμα» μέσω ψηφοφορίας από το Kογκρέσο.

Διαδέχεται τον Ολλανδό Ρόναλντ Κράμερ. Ως νέος πρόεδρος της ETTU, ο Λεβίτιν δεσμεύτηκε να αναπτύξει το άθλημα σε όλη την Ευρώπη με βιώσιμο τρόπο και να ενισχύσει τη φωνή της «γηραιάς ηπείρου» στην παγκόσμια σκηνή.

Όπως αναφέρει η ενημέρωση από την ιστοσελίδα της ETTU «στις δύσκολες στιγμές που αντιμετωπίζει ολόκληρο το αθλητικό κίνημα, ο Λεβίτιν θέλει να ‘αγκαλιάσει’ νέες ιδέες, να εφαρμόσει αλλαγές για την πρόοδο του αθλήματος σε όλη την Ευρώπη και στη φιλοσοφία του εστιάζει στα εξής:

Δημιουργήστε αλληλεπίδραση με τη σύγχρονη γενιά φίλων του πινγκ πονγκ και προσελκύστε νέους στο άθλημα.
Τοποθετήστε τους αθλητές στην καρδιά όλων των βασικών αποφάσεων.

Ενίσχυση των ομοσπονδιών-μελών και αύξηση της επιρροής της ETTU στην παγκόσμια σκηνή.

Αναπτύξτε και προωθήστε τη γυναικεία επιτραπέζια αντισφαίριση.

Αυξήστε τη διαφάνεια και γίνετε παράδειγμα καλής διακυβέρνησης.

Αύξηση εσόδων για επανεπένδυση στην ευρωπαϊκή επιτραπέζια αντισφαίριση».

Μετά την εκλογή του, ο Λεβίτιν δήλωσε πως: «Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένεια της ETTU για την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπό μου. Ο αθλητισμός, όπως και όλες οι πτυχές της κοινωνίας, έχει επηρεαστεί βαθιά από την πανδημία COVID-19 και χρειαζόμαστε δύναμη και ενότητα για να προωθήσουμε το ευρωπαϊκό πινγκ πονγκ.

Αυτή η περίοδος αναστάτωσης μας επέτρεψε να σκεφτούμε το μέλλον του αθλητισμού μας και τις απαραίτητες αλλαγές για να μεγιστοποιήσουμε τις δυνατότητές μας ως ήπειρος. Πιστεύω ταπεινά ότι με τη συλλογική εμπειρία και εμπειρογνωμοσύνη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ETTU μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις αλλαγές που χρειάζεται το ευρωπαϊκό πινγκ-πονγκ.

Είμαι πεπεισμένος ότι εάν συνεργαστούμε πραγματικά το άθλημά μας θα εισέλθει σε μια νέα περίοδο ανάπτυξης, η οποία θα βλέπει περισσότερους νέους να γίνονται επαγγελματίες παίκτες, περισσότερους ανθρώπους να παρακολουθούν το άθλημά μας και μεγαλύτερα έσοδα που θα δημιουργηθούν για επανεπένδυση στην οικογένεια της ETTU».

Νέος αντιπρόεδρος είναι ο Πορτογάλος Πέδρο Μούρα, που, επίσης, ήταν ο μοναδικός υποψήφιος για τη θέση.

Το Συνέδριο εξέλεξε, επίσης, έξι αντιπροέδρους της ETTU και είναι οι εξής:

Σάντρα Ντέιτον (Αγγλία) - Αντιπρόεδρος Οικονομικών
Χέικε Άλερτ (Γερμανία) - Αντιπρόεδρος
Βλαντιμίρ Σαμσόνοφ (Λευκορωσία) - Αντιπρόεδρος
Σόνιοα Γκρέφμπεργκ (Φινλανδία) - Αντιπρόεδρος
Ίνα Γιοζεπσόνε (Λετονία) - Αντιπρόεδρος
Μιγκέλ Βισένς (Γαλλία) - Αντιπρόεδρος

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube