Δραστηριότητες

Ο ΣΕΤΕ απαντά για τα μειωμένα έσοδα στον τουρισμό

Η αλλοπρόσαλη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, έχει επηρεάσει γενικότερα την οικονομία και ειδικότερα τον τουρισμό, ο οποίος είναι τροφοδότης πολλών περιοχών της χώρας.

Η αλλοπρόσαλη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, έχει επηρεάσει γενικότερα την οικονομία και ειδικότερα τον τουρισμό, ο οποίος είναι τροφοδότης πολλών περιοχών της χώρας και συμβάλλει τα μέγιστα στο ΑΕΠ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, φέτος έχουμε αύξηση αφίξεων (όπως συμβαίνει άλλωστε συμβαίνει τα τελευταία χρόνια), αλλά μείωση των ταξιδιωτικών εσόδων και αύξηση των εσόδων του ΦΠΑ! Παράδοξο; Κι όμως. Αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που δεν υπάρχει στρατηγική πολιτική και σχεδιασμός στα οικονομικά.

Ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, έρχεται να δώσει με στοιχεία τη δική του άποψη επί του θέματος που έχει ανακύψει. Συγκεκριμένα η ανακοίνωση επισημαίνει τα εξής:

"Τις τελευταίες ημέρες, σε συνέχεια της δημοσίευσης από την Τράπεζα της Ελλάδος των στοιχείων ταξιδιωτικών αφίξεων και εσόδων Αυγούστου και των ανακοινώσεων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, υπήρξε σειρά δημοσιευμάτων τα οποία αποδίδουν τα μειωμένα ταξιδιωτικά έσοδα – παρά τις αυξημένες αφίξεις – στη φοροδιαφυγή...

Περισσότερα στο www.driveandtravel.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x