sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο τελικός που οδήγησε τον Μέσι στην... έξοδο από την εθνική Αργεντινής

Πέρασαν τέσσερα χρόνια από το χαμένο τελικό του Copa America, που ώθησε τον απογοητευμένο και σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση Λιονέλ Μέσι, να ανακοινώσει ότι αποχωρεί από την εθνική ομάδα της χώρας του

Υπάρχουν στιγμές που κάποιος φτάνει σε ένα σημείο που αγανακτεί, απογοητεύεται και πιστεύει πως έχει φτάσει σε αδιέξοδο και στην παραίτηση από τη διεκδίκηση του στόχου του.

Με αυτά τα συναισθήματα φαίνεται ότι ήρθε αντιμέτωπος ο Λιονέλ Μέσι το 2016, μετά από το χαμένο τελικό του Copa America, οδηγώντας τον στην απόφαση να αποσυρθεί από την εθνική Αργεντινής.



Σαν σήμερα, στις 26 Ιουνίου του 2016, διεξήχθη ο τελικός του επετειακού Copa America, ανάμεσα στην Αργεντινή και την Χιλή. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να βρούνε το δρόμο προς τα δίχτυα στα 120 λεπτά αγώνα, με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στην ψυχοφθόρα διαδικασία των πέναλτι.

Ο Μέσι αναλαμβάνει την πρώτη εκτέλεση πέναλτι της «αλμπισελέστε», αλλά αστοχεί στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ, ενώ στο τέταρτο πέναλτι της Αργεντινής ο Κλαούντιο Μπράβο σταματάει τον Λούκας Μπίγλια. Αντίθετα, ο Φρανσίσκο Σίλβα εμφανίζεται απόλυτα ψύχραιμος και ευστοχεί χαρίζοντας το τρόπαιο στην εθνική του ομάδα.



Το σκηνικό επαναλαμβάνεται και η Χιλή επικρατεί με 4-2 πάλι στα πέναλτι και κατακτά μέσα σε 358 ημέρες για δεύτερη διαδοχική χρονιά το Copa America απέναντι στην Αργεντινή. Με τον αρχηγό της «αλμπισελέστε» να «χρίζεται» την ίδια ώρα μοιραίος.



Αυτό ήταν που «ξεχείλισε το ποτήρι» για τον Μέσι. Σε συνδυασμό, φυσικά, με τέσσερις χαμένους τελικούς (Μουντιάλ 2014, Copa America 2007, 2015, 2016), την τρομερή πίεση που υπήρχε στην Αργεντινή για επιστροφή στους τίτλους (ο τελευταίος ήταν πριν 23 χρόνια), η σύγκριση με τον Ντιέγκο Μαραντόνα και το γεγονός πως μοναδικό μελανό σημείο στη σπουδαία καριέρα του αποτελεί η απουσία τίτλου με την «αλμπισελέστε». Όλα αυτά τον ώθησαν να ανακοινώσει απογοητευμένος μπροστά στις κάμερες της αργεντίνικης τηλεόρασης, πως πήρε την απόφαση να αποχωρήσει από την εθνική ομάδα της χώρας του.

Μια δήλωση «βόμβα» από τον απαρηγόρητο σούπερ σταρ της Μπαρτσελόνα, που στάθηκε στο γεγονός πως είναι «κουρασμένος» από την προσπάθεια του να κατακτήσει ένα τρόπαιο με την πατρίδα του.



«Είναι δύσκολο, αυτήν τη στιγμή είναι δύσκολο να προχωρήσουμε σε οποιαδήποτε ανάλυση. Στα αποδυτήρια σκέφτηκα ότι η εθνική ομάδα τελείωσε για εμένα. Δεν είναι για εμένα. Είναι αυτό που αισθάνομαι τώρα. Με στενοχωρεί που μου συνέβη ξανά, αλλά και το γεγονός ότι αστόχησα σε εκτέλεση πέναλτι, ήταν πολύ σημαντικό για εμένα.

Έχουμε φτάσει σε τέσσερις τελικούς, το θέλαμε πολύ, όμως δεν τα καταφέραμε. Πάλεψα τόσο σκληρά, αλλά φεύγω χωρίς να τα έχω καταφέρει. Νομίζω πως έχω πάρει την απόφασή μου. Είναι για το καλό όλων. Δεν είναι αρκετό να πηγαίνουμε στον τελικό και να μην κατακτούμε το τρόπαιο
», ανέφερε χαρακτηριστικά στις δηλώσεις του.



Ως γνωστόν ο Μέσι αναθεώρησε την απόφαση του, βλέποντας τις αντιδράσεις και τις εκδηλώσεις των φιλάθλων. Αποφάσισε να επιστρέψει στην εθνική Αργεντινής και να την οδηγήσει στην κορυφή του κόσμου στο Μουντιάλ της Ρωσίας, σπάζοντας την «κατάρα».

Κάτι που τελικά δεν κατάφερε ούτε εκεί, με το «πέπλο μυστηρίου» να παραμένει και ο μόνος που μπορεί να απαντήσει στο ερώτημα, αν ο Αργεντινός άσος που έχει κατακτήσει τα πάντα σε συλλογικό επίπεδο θα μπορέσει να κατακτήσει έστω και ένα τίτλο με την εθνική του ομάδα, να είναι ο χρόνος.




Επιμέλεια: Χρήστος Πρεβεζιάνος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x