Euroleague

Ο χάρτης της νέας Ευρωλίγκας

Η Ευρωλίγκα οριστικοποίησε τη λίστα των 23 ομάδων της φάσης των ομίλων και τις οκτώ που θα λάβουν μέρος στα προκριματικά. Ερυθρός Αστέρας αντί Τσιμπόνα και Σάσαρι αντί Σιένα.

Σχηματίστηκε ο χάρτης της νέας Ευρωλίγκας, καθώς η συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της διοργάνωσης αποφάσισε για τις 23 ομάδες που θα λάβουν μέρος στους ομίλους και τις οκτώ που θα διεκδικήσουν την τελευταία θέση μέσω προκριματικών.

Ο Ερυθρός Αστέρας θα πάρει τη θέση της Τσιμπόνα Ζάγκρεμπ και η Σάσαρι εκείνη της Σιένα λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι δύο ομάδες που αντικαταστάθηκαν. Παράλληλα, wild card θα πάρει η Άλμπα Βερολίνου, ενώ η Μπουντιβέλνικ λόγω της έκρυθμης πολιτικής κατάστασης στην Ουκρανία απέσυρε τη συμμετοχή της στα προκριματικά.

Η κλήρωση θα γίνει στις 10 Ιουλίου στη Βαρκελώνη.

Παράλληλα, η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε αύξηση των κερδών της κατά 8,7% σε σχέση με πέρσι, ενώ και οι ομάδες είχαν έσοδα κατά 11,5% μεγαλύτερα.

Οι ομάδες των ομίλων:

Ελλάδα: Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός.
Τουρκία: Αναντολού Εφές, Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ, Γαλατάσαραϊ.
Γερμανία: Μπάγερν Μονάχου, Άλμπα Βερολίνου.
Κροατία: Τσεντεβίτα.
Σερβία: Ερυθρός Αστέρας.
Ρωσία: ΤΣΣΚΑ Μόσχας, Νίζνι.
Ιταλία: Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο, Σάσαρι,
Ισπανία: Μπαρτσελόνα, Λαμποράλ Κούτσα, Ρεάλ Μαδρίτης, Μάλαγα, Βαλένθια.
Γαλλία: Λιμόζ.
Ισραήλ: Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Λιθουανία: Νεπτούνας, Ζαλγκίρις Κάουνας.
Πολωνία: Τούροβ.

Οι ομάδες των προκριματικών: Βιλερμπάν (Γαλλία), Νίμπουρκ (Τσεχία), Χαποέλ Μιγκντάλ Ιερουσαλήμ (Ισραήλ), Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία), Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία), Στρασμπούρ (Γαλλία), Οστάνδη (Βέλγιο), Ούνιξ Καζάν (Ρωσία).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x