Γενικά

Ρώσος οδηγός χαιρέτησε ναζιστικά στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καρτ

Σάλο και μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η κίνηση νεαρού Ρώσου οδηγού, ο οποίος χαιρέτησε ναζιστικά στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καρτ.

Μεγάλες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η χειρονομία του νεαρού Ρώσου οδηγού Αρτέμ Σεβιούριν να χαιρετήσει ναζιστικά πάνω στο βάθρο, κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Καρτ που διεξάγεται στην Πορτογαλία.

Ο Σεβιούριν αγωνίζεται με την ιταλική σημαία, μετά την απαγόρευση της FIA στους Ρώσους οδηγούς να τρέχουν για τη σημαία της χώρας τους λόγω της εισβολής στην Ουκρανία, και φαίνεται να κάνει τον ναζιστικό χαιρετισμό και να γελάει, κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του ιταλικού εθνικού ύμνου.



Η FIA αντέδρασε άμεσα και εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει πως έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση σχετικά με το συμβάν, ενώ ανακοίνωση έβγαλε και η ομάδα του νεαρού οδηγού, η σουηδική Ward Racing.

Η ανακοίνωση της FIA:

«Η Federation Internationale de l'Automobile επιβεβαιώνει ότι ξεκίνησε άμεση διερεύνηση της απαράδεκτης συμπεριφοράς του κ. Αρτέμ Σεβεριούκιν που έλαβε χώρα κατά την τελετή της απονομής της κατηγορίας ΟΚ στον 1ο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Karting 2022 της FIA στο Kartodromo Internacional do Algarve της Πορτογαλίας. Η FIA να επικοινωνήσει σύντομα τα περαιτέρω βήματα που θα γίνουν για αυτήν την υπόθεση».

Η ανακοίνωση της ομάδας του Σεβιούριν:

«Οι πράξεις του Αρτέμ Σεβεριούκιν είναι απολύτως προσωπικές και δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις και της αξίες της Ward Racing με κανέναν τρόπο. Αντιθέτως, η Ward Racing στέκεται στο πλάι της διεθνούς κοινότητας καταδικάζοντας την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, και εκφράζει την υποστήριξή της στους ανθρώπους που υποφέρουν λόγω αυτής της απρόκλητης και φρικτής επίθεσης. οι πράξεις του Σεβεριούκιν επιδεικνύουν ένα μανιφέστο αντιαθλητικής συμπεριφοράς, μια απαράδεκτη παραβίαση του ηθικού κώδικα του αθλητισμού. Σε αυτή τη βάση, η Ward Racing δεν βλέπει καμία πιθανότητα να συνεχίσει τη συνεργασία της με τον Αρτέμ Σεβεριούκιν και θα προχωρήσει στη λύση του αγωνιστικού του συμβολαίου».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x