sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΟΦΗ 2021/22: Το περσινό -παρ' ολίγον- πάθημα να γίνει μάθημα

Ο ΟΦΗ ξεκινάει τη σεζόν με στόχο μια πορεία καλύτερη της περσινής, που παραλίγο να του στοιχίσει την παραμονή στη μεγάλη κατηγορία.

Μια σχεδόν καταστροφική σεζόν ήταν το 2020-21 για τον ΟΦΗ, ο οποίος «φλέρταρε» με τον υποβιβασμό, αλλά απέφυγε τα χειρότερα, χάρη στο ντεμαράζ που επιχείρησε στα play-out, στα οποία παρέμεινε αήττητος (3-4-0) και κατέκτησε τη «σωτήρια» 12η θέση, στο +4 από τον Παναιτωλικό που οδηγήθηκε στα μπαράζ.

Το μεγάλο ερώτημα για τους Κρητικούς ενόψει της έναρξης του πρωταθλήματος είναι αν έχουν μάθει από το παρ’ ολίγον πάθημα της περασμένης περιόδου και κατά πόσο έχουν αφήσει πίσω τους τις δυσάρεστες καταστάσεις που βίωσαν.

Σε πρώτη φάση, η ομάδα του Νιόπλια δείχνει ενισχυμένη κι έκανε κινήσεις που δείχνουν τις διαθέσεις της για την επερχόμενη Super League, αφού απέκτησε ποδοσφαιριστές όπως ο Πασαλίδης, ο Φαν Ντάινεν, ο Τοράλ, ο Λάμπρου και ο Ντουρμισάι.

ΟΦΗ 2021/22: Το περσινό πάθημα να γίνει μάθημα

Ήρθαν: Τριαντάφυλλος Πασαλίδης (αγορά από Αστέρα Τρίπολης), Ντεβίς Επασί (ελεύθερος από Λαμία), Φιορίν Ντουρμισάι (ελεύθερος από Ολυμπιακό), Μπρους Καμάου (ελεύθερος από Γουέστερν Σίδνεϊ), Μάικ Φαν Ντάινεν (ελεύθερος από Τσβόλε), Τζον Τοράλ (ελεύθερος από Μπέρμιγχαμ), Φελίπε Γκαγιέγος (ελεύθερος από Σαν Λουίς), Λάζαρος Λάμπρου (δανεικός από ΠΑΟΚ).

Έφυγαν: Νίκος Βαφέας (Ιωνικός Νικαίας), Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης (δανεικός στη Σούντουβα), Αδριάν Σαρδινέρο (Περθ Γκλόρι), Φάμπιο Στάρζεον (Ρακόβ), Βάτζεμπαχ Σακόρ (ελεύθερος), Ρικάρντο Βαζ (Κοβίλια), Φελίπε Σόουζα (δανεικός στην Κηφισιά), Ναζαρένο Σολίς (λήξη δανεισμού), Βαγγέλης Νοικοκυράκης (δανεικός στην Επισκοπή), Θεόδωρος Μίνγκος (Ρόδος), Μανώλης Σμπόκος (δανεικός στην Κηφισιά), Γιώργος Σουρνάκης (Ηρακλής).

ΟΦΗ 2021/22: Το περσινό πάθημα να γίνει μάθημα

Συν: Με μια πρώτη ανάγνωση στις κινήσεις του, είναι σαφές ότι ενισχύθηκε σε θέσεις που «πονούσε» κατά την περσινή περίοδο. Γέμισε το ρόστερ του με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές και διαθέτει πληρότητα. Από ‘κει και πέρα, είναι πολύ σημαντική η παρουσία του Νίκου Νιόπλια στον πάγκο της ομάδας, καθώς ο 56χρονος τεχνικός γνωρίζει πολύ καλά τα… κατατόπια και το DNA του συλλόγου, ενώ έχει αγαστή συνεργασία με τους διοικούντες. Τέλος, στα πλεονεκτήματα των Κρητικών θεωρούμε ότι είναι και η παρουσία των φιλάθλων στις εξέδρες του «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης», κάτι που θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση στους παίκτες της ομάδας.

ΟΦΗ 2021/22: Το περσινό πάθημα να γίνει μάθημα

Πλην: Το μεγαλύτερο αγκάθι που έχει να διαχειριστεί ο Νιόπλιας και ο «οργανισμός» του ΟΦΗ είναι τα πολλά προβλήματα τραυματισμών που ταλαιπώρησαν την ομάδα κατά την προετοιμασία και θα συνεχίσουν να την ταλαιπωρούν στην εκκίνηση της σεζόν. Θα χρειαστεί επίσης μπόλικη δουλειά για να ξεπεραστεί η περσινή αποτυχημένη πορεία. Και αναφερόμαστε κυρίως σε ψυχολογικό επίπεδο. Μάλλον θα χρειαζόταν μία ακόμα προσθήκη για τα «φτερά» της επίθεσης, αφού το κενό που άφησε –με την αποχώρησή του- ο Στάρζεον είναι τεράστιο.

ΟΦΗ 2021/22: Το περσινό πάθημα να γίνει μάθημα

Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Βάτερμαν – Ουές, Πασαλίδης, Διαμαντής, Κοροβέσης – Μεγιάδο, Νέιρα, Ντε Γκούζμαν – Φαν Ντάινεν, Τοράλ, Καστάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x