sport-fm.gr ΘΕΜΑ

ΟΦΗ 2022/23: Με ισχυρές βάσεις μεν, σημαντικές αλλαγές δε και στόχο την εξάδα

Ο ΟΦΗ της σεζόν 2022-23. Η φιλοσοφία παραμένει ίδια, όπως και ο προπονητής (Νίκος Νιόπλιας). Προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ έγιναν και ο στόχος είναι ξεκάθαρος: Η είσοδος της ομάδας στην εξάδα.

Το προφίλ του ΟΦΗ για τη σεζόν 2022-23. Οι Κρητικοί μοιάζουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ για είσοδο στην εξάδα. Διατηρώντας τον Νίκο Νιόπλια στο τιμόνι τους και ασφαλώς την ίδια φιλοσοφία -έχοντας πάντως σημαντικές προσθαφαιρέσεις- ψάχνουν φέτος το κάτι παραπάνω σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν, θέλοντας να συνδυάσουν θεάμα και ουσία.

ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ

ΗΡΘΑΝ: Γιοχού (Δουνκέρκη), Ντιουσέ (Σεντ Ετιέν), Ντίκο (ελεύθερος από Μαλάτιασπορ), Θοράρινσον (ελεύθερος από Άαλμποργκ), Στίβενς (Καμπούρ). Επέστρεψαν: Γρίβας (δανεικός στην Καλαμάτα)

ΕΦΥΓΑΝ: Επασί (Άμπα- Μεταγραφή), Λουίζ Φελίπε (δανεικός από Σπόρτινγκ) Ντε Γκουζμάν (Σπάρτα Ρότερνταμ), Σελίμοβιτς, Λάμπρου (δανεικός από ΠΑΟΚ), Βάτερμαν (Αϊντχόφεν), Κοροβέσης (Απόλλων Σμύρνης), Νοικοκυράκης (Κηφισιά), Λυμπεράκης (Βόλος), Σμπόκος (Κηφισιά), Καστάνιος, Φελίπε Σόουζα.

ΣΥΝ: Πρώτο και κυριότερο... Συνεχίζει με το ίδιο πλάνο, έχοντας τον Νίκο Νιόπλια (ανέλαβε τον Μάρτιο του 2021) στην άκρη του πάγκου και καλή χημεία (όχι στον απόλυτο βαθμό, αφού έγιναν προσθαφαιρέσεις). Φάνηκε από την περυσινή πορεία ότι δεν του έλειψαν πολλά ώστε να πετύχει τον στόχο του, ο οποίος είναι φυσικά η είσοδος στην εξάδα και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει. Ασφαλώς και η διεκδίκηση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου δεν είναι σε καμία περίπτωση απλή υπόθεση. Το ρόστερ του για τα δεδομένα του ελληνικού πρωταθλήματος είναι αρκετά ποιοτικό και εφόσον οι επιλογές που έγιναν φέτος αποδειχθούν εύστοχες, όπως συνέβη σε πολύ καλό βαθμό τα τελευταία χρόνια λόγω της μεθοδικής δουλειάς σε όλα τα αρμόδια τμήματα, τότε υπάρχουν οι προοπτικές για να εκπληρωθούν τα όνειρα των ανθρώπων του συλλόγου, όπως και των φίλων του ΟΦΗ.

ΠΛΗΝ: Καλείται να βρει τη χημεία που είχε. Ο στόχος δεν ήταν να γίνουν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά η αλήθεια είναι ότι και έγιναν και αφορούν κομβικούς παίκτες, όπως οι Επασί, Λουίς Φελίπε και Ντε Γκουζμάν. Επιθυμία του κλαμπ ήταν να συνεχίσουν, αλλά από ένα σημείο και μετά με τις εξελίξεις που σημειώθηκαν αποτέλεσε μονόδρομο να αποχωρήσουν. Η πρόταση για τον Επασί δεν γινόταν να απορριφθεί μετά και την επιμονή της Άμπα, η οποία έκανε… απανωτές προσφορές, ο Ντε Γκουζμάν ήθελε να φύγει (επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους) και αν τον κρατούσε ο ΟΦΗ θα είχε στο ρόστερ του έναν παίκτη παρών-απών, ενώ δεν ήταν εφικτό να καλύψει τα «θέλω» της Σπόρτινγκ για τον Λουίζ Φελίπε. Το αρνητικό της υπόθεσης σε ό,τι αφορά τη στελέχωση του ρόστερ είναι ότι καθυστέρησαν αρκετά να γίνουν οι προσθήκες και να καλυφθούν τα κενά, όπως του φορ. Είναι κάτι το οποίο δεν συνεβαίνε από τη στιγμή που γύρισε σελίδα ο σύλογος. Έγινε όμως φέτος, με αποτέλεσμα να μην πάρουν μέρος στην καλοκαιρινή προετοιμασία οι μεταγραφές. Το μεγαλύτερο ζήτημα είναι στην επίθεση. Η απώλεια του Λουίζ Φελίπε καλύφθηκε με έναν καλό παίκτη όπως ο Ντίκο, οποίος θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής, καθώς ήρθε πρόσφατα. Εφόσον αργήσει να πάρει... μπρος, θα έχει θέμα η ομάδα του Νίκου Νιόπλια.

ΠΙΘΑΝΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ (4-2-3-1): Στίβενς - Λάρσον, Βούρος, Γιοχού, Θοράρινσον - Νέιρα, Ντιουσέ (Μεγιάδο) - Τσιλιανίδης, Μπουζούκης, Τοράλ - Ντίκο

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x