sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι 9+1 ανατροπές του Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο της Λίβερπουλ

Το όνομα Γιούργκεν Κλοπ θα μπορούσε να αποτελέσει συνώνυμο της λέξης ανατροπή. Το ίδιο και η Λίβερπουλ. Το sport-fm.gr έψαξε και βρήκε τις δέκα μεγαλύτερες εξ αυτών και σας τις παρουσιάζει.

Στις 4 Ιουλίου του 1990 στο Μουντιάλ της Ιταλίας, η Αγγλία έχει φτάσει στα ημιτελικά όπου και αποκλείεται μετά από ένα απίστευτο ματς στα πέναλτι από την Δυτική Γερμανία.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο Γκάρι Λίκενερ έκανε μία δήλωσε που έμελλε να μείνει χαραγμένη στην… αιωνιότητα, λέγοντας την περιβόητη ατάκα πως «το ποδόσφαιρο είναι ένα απλό άθλημα. 22 ποδοσφαιριστές κλωτσούν μια μπάλα για 120 λεπτά και στο τέλος πάντα κερδίζουν οι Γερμανοί».

Την παραπάνω διαπίστωση αποφάσισε να κάνει «μότο» της καριέρας του ο Γιούργκεν Κλοπ, επιβεβαιώνοντας τον παλαίμαχο Άγλλο ποδοσφαιριστή.

Γράφει ο Αλέξανδρος Ξενικάκης

Ο Γερμανός τεχνικός, μπορεί κατά την παρουσίασή του στη Λίβερπουλ στις 8 Οκτωβρίου του ’15 να αυτοχαρακτηρίστηκε -ελέω Μουρίνιο- «The Normal One», ωστόσο η θητεία του στο πάγκο της ομάδας από το Μέρσεϊσαϊντ μόνο… νορμάλ δεν είναι.

Και αυτό γιατί σε αυτές τις 835 ημέρες που έχει περάσει στο Λίβερπουλ έχει χαρίσει στους φίλους της ομάδας τεράστιες συγκινήσεις και απίστευτες ανατροπές.

Με αφορμή λοιπόν την συμπλήρωση δύο χρόνων από το απίστευτο παιχνίδι με την Νόργουιτς, στο οποίο η Λίβερπουλ επικράτησε με 4-5, το sport-fm.gr έψαξε και σας παρουσιάζει την κορυφαία 10αδα ανατροπών των reds με τον Γιούργκεν Κλοπ στον πάγκο:

10. Λίβερπουλ-Μπορντό 2-1 (Europa League) - 26.11.2015

Με τον Κλοπ να μετρά… μέρες στο τιμόνι των Reds, η Λίβερπουλ υποδέχεται τη Μπορντό για τη φάση των ομίλων του Europa League. Το γκολ του Σαϊβέτ θα «παγώσει» το Άνφιλντ, ωστόσο Μίλνερ και Μπεντέκε επαναφέρουν την… τάξη από το πρώτο κιόλας ημίχρονο κάνοντας το 2-1, σκορ που θα παραμείνει ως το τέλος του παιχνιδιού.



9. Γουότφορντ-Λίβερπουλ 3-3 (Premier League) – 12.8.2017

Πρώτη αγωνιστική της νέας σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ και η Λίβερπουλ βρίσκεται από νωρίς με την πλάτη στον τοίχο με τη Γουότφορντ να της βάζει δύσκολα πηγαίνοντας στο ημίχρονο προηγούμενη με 2-1. Σαλάχ και Φιρμίνο μπαίνουν… φορτσάτοι στο δεύτερο μέρος και μέσα σε τρία λεπτά ανατρέπουν την κατάσταση, δίνοντας στους κόκκινους το προβάδισμα (2-3). Παρ’ όλα αυτά μία κεφαλιά του Μπρίτος στο 94’ χάλασε τη… γιορτή και χάρισε στις «σφήκες» ένα χρυσό βαθμό (3-3).



8. Στόουκ-Λίβερπουλ 1-2 (Premier League) - 8.4.2017

32η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ και η Λίβερπουλ αγωνίζεται στο… αφιλόξενο Στάφορντσαϊρ. Ο Γουόλτερς λίγο πριν την ανάπαυλα δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0). Στο δεύτερο μέρος ωστόσο Κοουτίνιο και Φιρμίνο μέσα σε τρία λεπτά φέρνουν… τούμπα την κατάσταση (2-1) και χαρίζουν τη νίκη στην ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ.



7. Στόουκ 4-1 (Premier League) - 27.12.2016

Boxing day με «θύμα» και πάλι τη Στόουκ. Ο Γουόλτερς είναι και πάλι όπως και προηγουμένως ο άνθρωπος που δίνει το προβάδισμα στους «Πότερς» κάνοντας το 0-1 στο 12’. Στη συνέχεια όμως ακολουθεί... καταιγίδα. Πριν ακόμα φτάσει η ανάπαυλα η Λίβερπουλ έχει ανατρέψει το σκορ και προηγείται με 2-1. Ένα αυτογκόλ του Ιμπουλά και ένα… κανονικό του Στάριτζ διαμορφώνουν το τελικό 4-1.



6. Λίβερπουλ-Λέστερ 2-1 (Premier League) 30.12.2017

Βρισκόμαστε στην 21η στροφή του πρωταθλήματος, μία μέρα πριν το ’17 μας «αποχαιρετήσει» με τις Λίβερπουλ και Λέστερ να διασταυρώνουν τα… ξίφη τους στο Άνφιλντ. Ο Βάρντι από το τρίτο κιόλας λεπτό βάζει φωτιά στο ματς κάνοντας το 0-1. Η απάντηση των reds έρχεται στο δεύτερο μέρος δια στόματος… Σαλάχ, με τον Αιγύπτιο να το παίρνει προσωπικά και με δύο τέρματα να χαρίζει τη νίκη στην ομάδα του (2-1).



5. Άρσεναλ-Λίβερπουλ 3-4 (Premier League) 14.8.2016

Αυγουστιάτικο απόγευμα Κυριακής. Πρώτη ημέρα της νέας Premier League και αρχή με ντέρμπι! Ο Γουόλκοτ ανοίγει το σκορ κάνοντας το 1-0 για την Άρσεναλ, ωστόσο λίγο πριν την ανάπαυλα ο Κοουτίνιο με… τηλεκατευθυνόμενη φαουλάρα φέρνει το ματς στα ίσια. Ξεκίνημα δεύτερου μέρους, με την Λίβερπουλ να κάνει ό,τι θέλει στο γήπεδο και να φτάνει να προηγείται στο 63’ με 1-4. Τσαμπερλέιν και Τσέιμπερς καταφέρνουν να βάλουν ξανά στο παιχνίδι τους Gunners μειώνοντας σε 3-4, ωστόσο η ομάδα του Κλοπ θα αντέξει και θα μπει με το… δεξί στη νέα χρονιά.



4. Κρίσταλ Πάλας-Λίβερπουλ 1-2 (Premier League) 6.3.2016

29η αγωνιστική του πρωταθλήματος και η Λίβερπουλ θέλει μόνο τη νίκη, με στόχο την κατάληψη μιας θέσης που θα δίνει ευρωπαϊκό εισιτήριο. «Στείρο» πρώτο ημίχρονο χωρίς τέρματα. Ο Λέντλεϊ μόλις στο 3’ του δεύτερου μέρους δίνει το προβάδισμα στους γηπεδούχους (1-0). Ο Φιρμίνο στο 72’ δίνει το σύνθημα της ανατροπής, με τον Μπεντέκε στο 96’ (!) να λυτρώνει τους reds με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι (1-2).



3. Τσέλσι-Λίβερπουλ 1-3 (Premier League) 31.10.2015

Πρώτο ντέρμπι του Γιούργκεν Κλοπ στην Πρέμιερ Λιγκ και στον πάγκο της Λίβερπουλ. Ο Ραμίρες αναλαμβάνει να… καλωσορίσει τον Γερμανό τεχνικό δίνοντας το προβάδισμα στους Λονδρέζους μόλις στο 8’. Ένα τρομερό δεύτερο μέρος, ωστόσο, από τους reds, επιτρέπει στον Κλοπ να βγει θριαμβευτής στην πρώτη του μεγάλη μάχη κόντρα στον τότε προπονητή των μπλε, Ζοσέ Μουρίνιο.



2. Νόργουιτς-Λίβερπουλ 4-5 (Premier League) 23.1.2016

Από τα ματς που η κλισέ ατάκα «δεν προσφέρεται για καρδιακούς» βρίσκει απόλυτη εφαρμογή. Βρισκόμαστε στο 54’ και η Νόργουιτς έχει… σοκάρει την Λίβερπουλ, ευρισκόμενη μπροστά στο σκορ με 3-1. Με μία τρομερή 20λεπτη αντεπίθεση, οι φιλοξενούμενοι καταφέρνουν ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και με τέρμα του Μίλνερ στο 75’ να πάρουν αυτοί το προβάδισμα στο σκορ με 3-4. Ο Μπασόνγκ στο 92’ φέρνει εκ νέου το ματς στα ίσια ισοφαρίζοντας σε 4-4. Και εκεί που όλα έμοιαζαν να έχουν κριθεί και λες τι άλλο θα δούμε, έρχεται ο Λαλάνα και με ένα σκαστό αριστερό σουτ στην κίνηση χαρίζει στην ομάδα του μία απίστευτη νίκη και στέλνει τον Γιούργκεν Κλοπ στους… επτά ουρανούς.



1. Λίβερπουλ-Ντόρτμουντ 4-3 (Europa League) 14.4.16

Παιχνίδι μύθος! Προημιτελικά Europa League. Το πρώτο παιχνίδι στη Βεστφαλία ολοκληρώθηκε χωρίς νικητή με τις δύο ομάδες να αναδεικνύονται ισόπαλες με 1-1. Ρεβάνς στην Αγγλία με την Ντόρτμουντ να έχει ξεκινήσει ιδανικά την αναμέτρηση και να προηγείται μόλις στο 9’ με 0-2, σκορ που θα διατηρηθεί ως την ανάπαυλα. Έναρξη δεύτερου μέρους και ο Ορίτζι με γκολ στο 48΄ δίνει νέο ενδιαφέρον στο ματς (1-2). Ωστόσο η χαρά δεν θα κρατήσει για πολύ, μια και δέκα λεπτά αργότερα ο Ρόις κάνει το 1-3, γκολ που έμοιαζε με αποτελειωτικό χτύπημα για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ. Και τότε το Άνφιλντ μετατρέπεται σε… Κωνσταντινούπολη! Αρχικά ο Κοουτίνιο είναι αυτός που μειώνει σε 2-3 στο 58’. Είκοσι λεπτά αργότερα, στο 78’ ο Σακό φέρνει το παιχνίδι στα ίσια (3-3) και βάζει «φωτιά» στις κερκίδες. Το τελικό σκορ (4-3) έρχεται να διαμορφώσει στο τελευταίο λεπτό του ματς ο Λόβρεν με κεφαλιά από το ύψος της περιοχής και μαζί να υπογράψει μία από τις μεγαλύτερες ανατροπές στην ιστορία του ποδοσφαίρου προκαλώντας… πανδαιμόνιο.



Bonus




Το επικό ξέσπασμα του Γιόυργκεν Κλοπ μετά το γκολ νίκης του Λαλάνα επί της Νόργουιτς:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x