Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Οι Γερμανοί απέτυχαν λόγω Λεβ, αλλά προσέξτε τους στο Euro!

Υπάρχουν κακά και καλά νέα για τη Γερμανία μέσα από το σοκ του αποκλεισμού. Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Υπάρχουν κακά και καλά νέα για τη Γερμανία μέσα από το σοκ του αποκλεισμού. Και για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους είναι μήνυμα πως σε δυο χρόνια οι Γερμανοί θα αντιδράσουν δυναμικά όπως έκαναν στις προηγούμενες φορές που απέτυχαν σε Μουντιάλ. Και τις δυο κατέκτησαν το Euro.

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Καλά νέα υπάρχουν και είναι ότι τα θεμελιώδη που χαρακτηρίζουν σοβαρές ομοσπονδιες και χωρες είναι παντα εκεί Πάμε τώρα στα κακά νέα αφού η γερμανική ποδοσφαιρική κοινωνία δεν έχει ζήσει τέτοιο σοκ ποτε. Το 1938 την τελευταία φορά που αποκλείστηκε στην πρώτη φάση σε παγκόσμιο κύπελλο, δεν λογιζόταν ως υπολογίσιμη δύναμη. Αυτό που έγινε δηλαδή μετά το θαύμα της Βέρνης το 1954.

Υπάρχουν αρκετοί παίκτες με αρκετή ποιότητα για να αγωνιστούν για τρόπαια τα επόμενα χρόνια. Αν θα γίνει με τον Λεβ εξακολουθεί να είναι αγνωστο και παραμένει να το δούμε. Η γερμανική ομοσπονδία θέλει πάρα πολύ να συνεχίσει - δεν έχουν άλλον υποψήφιο που περιμένει έτσι κι αλλιως - αλλά θα πρέπει να αποφασίσει ο ίδιος αν μπορεί να ξεπερασει την απογοήτευση και να δοκιμάσει ξανά σε δύο χρόνια.

Άλλωστε πρέπει βα συνυπολογίσει πως πλέον δεν θα λογίζεται ως ο προπονητής που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο αλλά ο προπονητής που μετά το μεγαλύτερο θρίαμβο της Γερμανίας βίωσε και τη μεγαλύτερη αποτυχία της τα τελευταία χρόνια 14 χρόνια μετά τον αποκλεισμό στους ομιλους του Euro το 2004. Ένα μέρος της αύρας του χάθηκε στη Ρωσία, όπου η ομάδα του ποτέ δεν έδειξε τόσο καλή στο γήπεδο!

Διαβάστε αναλυτικά το θέμα στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x