sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Αντίπαλοι Ολυμπιακού: Πού πετάνε και πού… πονάνε!

Το sport-fm.gr καταγράφει τα δυνατά και τα αδύναμα σημεία των Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα που θα βρεθούν στον δρόμο του Ολυμπιακού στο Europa League.

Η ώρα για την πρεμιέρα των ελληνικών ομάδων στους ομίλους του Europa και του Conference League πλησιάζει και το sport-fm.gr καταπιάστηκε με τα... καλά και τα στραβά των αντιπάλων τους!

Παρακάτω, θα ασχοληθούμε με εκείνους του Ολυμπιακού, που στον όμιλο της δεύτερης τη τάξει δυασυλλογικής διοργάνωσης της UEFA θα κληθεί να αντιμετωπίσει Γουέστ Χαμ, Φράιμπουργκ και Μπάτσκα Τόπολα.

Οι κάτοχοι του Conference League, η... περσινή γνώριμη και η άπειρη σερβική ομάδα που όμως δεν είναι Τσουκαρίτσκι, με λίγα λόγια, οι οποίες βέβαια έχουν και σημεία όπου πετούν αλλά κι εκείνα όπου... πονούν.

Γουέστ Χαμ



Πού... πετάει: Έχει ξεκινήσει ιδανικά τη σεζόν, καθώς έχει πλασαριστεί στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας της Premier League ούσα αήττητη (3-1-0), ενώ μετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Ευρώπη χάρη στην περσινή κατάκτηση του Conference League.

Με λίγα λόγια, η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες έχει αρχίσει να συνηθίζει τα δύο καρπούζια σε μια μασχάλη, ενώ ενισχύθηκε μετά την αποχώρηση του Ράις με παίκτες όπως ο Γουόρντ-Πράουζ, ο Κουντούς, ο Άλβαρες και φυσικά ο Μαυροπάνος. Ο Μεξικανός μάλιστα δείχνει να καλύπτει επάξια, για την ώρα, το κενό στο κέντρο.



Στα συν φυσικά και το ότι ο Σκωτσέζος προπονητής συνεχίζει για πέμπτη συνεχόμενη σεζόν, καταφέρνοντας να στεριώσει ξανά σε ομάδα μετά τη σπουδαία του καριέρα στην Έβερτον.

Πού... πονάει: Δύσκολα βρίσκει κανείς μεγάλα αρνητικά στα «σφυριά». Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει με... γυμνό μάτι είναι η αδυναμία να κρατηθεί το μηδέν στην άμυνα. Μέχρι τώρα, η Γουέστ Χαμ έχει δώσει τέσσερα ματς, όλα για την Premier League και παρότι είναι αήττητη, έχει δεχτεί από ένα γκολ σε κάθε αγώνα.



Η απόκτηση του Ντίνου Μαυροπάνου έγινε στο κλείσιμο της μεταγραφικής περιόδου προκειμένου να μαζευτεί κάπως η κατάσταση, ωστόσο είναι ακόμα νωρίς για να βγει πόρισμα αναφορικά με το πόσο γρήγορα θα καταφέρει να βελτιώσει την αμυντική λειτουργία της ομάδας του ο Μόγες.

Η δουλειά δε είχε φανεί από νωρίς, καθώς στα δύο πιο σοβαρά φιλικά τεστ πριν την έναρξη της σεζόν, οι Λονδρέζοι είχαν δεχτεί συνολικά επτά γκολ κόντρα σε Ρεν και Λεβερκούζεν...

Φράιμπουργκ



Πού... πετάει: Καλόμαθε κι αυτή στην Ευρώπη, όπου μετέχει για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν. Πέρυσι είχε πετύχει εκ νέου τον Ολυμπιακό, τον οποίον είχε νικήσει εκτός έδρας (3-0) και είχε ισοφαρίσει σε 1-1 στο τέλος εντός έδρας. Από τις σταθερές ομάδες της Bundesliga τα τελευταία χρόνια, επίσης δείχνει να συνηθίζει το... σύστημα ματς Πέμπτη-Κυριακή και ως εκπρόσωπος του γερμανικού πρωταθλήματος είναι πάντοτε επικίνδυνη.

Παραμένει... ακούνητος στον πάγκο ο Κρίστιαν Στράιχ, που ανέλαβε την ομάδα το 2011 και έκτοτε την έχει ζήσει στα χαμηλά της (υποβιβασμός στη Β’ κατηγορία) και στα... ψηλά της (Ευρώπη & τελικός Κυπέλλου).

Διατηρήθηκε επίσης σε μεγάλο βαθμό ο κορμός της Φράιμπουργκ, επιβεβαιώνοντας πως ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει.



Πού... πονάει: Ο τερματοφύλακας Φλέκεν πουλήθηκε έναντι 13 εκατ. ευρώ στην Μπρέντφορντ και για την ώρα τον αντικαθιστά ο νεαρός Ατουμπόλου, ενώ αποκτήθηκε και ο Μίλερ από τη Στουτγκάρδη. Γενικώς δεν είναι σαφές ακόμα το αν θα παραμείνει βασική επιλογή ο πρώτος, με τους Γερμανούς να μην δείχνουν τόσο δυνατοί κάτω από τα δοκάρια σε σχέση με άλλες θέσεις.

Από εκεί και πέρα, αποτελεί στοίχημα η εδραίωση της ομάδας στις πρώτες θέσεις παράλληλα με τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις. Το έκανε και πέρυσι, όμως οι τρεις μόλις μεταγραφές που έκανε φέρνουν ερωτηματικά αναφορικά με το βάθος του ρόστερ.

Μπάτσκα Τόπολα


Πού... πετάει: Μαζί με την Τσουκαρίτσκι έσπασε πέρυσι το δίπολο Ερυθρού Αστέρα-Παρτίζαν στη Σερβία και μάλιστα κατάφερε να εξασφαλίσει εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League – όπου δεν κατάφερε να κοντράρει την Μπράγκα.

Περίσσιος ο ενθουσιασμός, σε αντίθεση με την Τσουκαρίτσκι, η TSC έχει μπει εξαιρετικά στη χρονιά και με 5-1-0 καταλαμβάνει την κορυφής της βαθμολογίας στο εγχώριο πρωτάθλημα. Σταθερός στον πάγκο από το 2021 ο άλλοτε ποδοσφαιριστής της Ρόδου, Ζάρκο Λάζετιτς, που είδε την ομάδα του να ενισχύεται με δώδεκα μεταγραφές και ετοιμάζεται για τη μεγαλύτερη πρόκληση στην ιστορία του συλλόγου.

Μεγάλο προσόν, στα εντός συνόρων τουλάχιστον, η αμυντική λειτουργία, με την Μπάτσκα να μην έχει δεχτεί γκολ στο πρωτάθλημα μετά το 3-3 της πρεμιέρας με την Παρτίζαν. Σαφέστατα δεν είναι... Τσουκαρίτσκι!



Πού... πονάει: Κακά τα ψέματα, η απειρία είναι προφανής. Μπορεί το ξεκίνημα στο πρωτάθλημα να είναι εξαιρετικό, ωστόσο όταν αρχίσουν οι... διαβολοβδομάδες με ματς Πέμπτη και Κυριακή, αποτελεί ερωτηματικό το πώς θα διαχειριστεί την πίεση και την κούραση ο Λάζετιτς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι στα δύο ματς με την Μπράγκα για τα προκριματικά του Champions League, οι εμφανίσεις ήταν κακές και απόρροιά τους ήταν οι δύο ήττες με... κάτω τα χέρια (1-4, 0-3).

Τέλος, μπορεί να υπήρξε ενίσχυση σε ποσότητα, ωστόσο για την ποιότητα θα πρέπει να περιμένουμε. Ενδεικτικά, αποχώρησαν ο περσινός πρώτος σκόρερ, Ράτκοφ, καθώς και οι βασικοί Στόικοβιτς (μπακ) και Βούκιτς (φορ), με την πώληση του πρώτου να αποφέρει το ποσό-ρεκόρ των πέντε εκατομμυρίων ευρώ. Από αυτά, επενδύθηκαν για αγορές 780 χιλιάρικα...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x