sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός, έτοιμος για «σκληρό ροκ» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Με τις φετινές μεταγραφικές του κινήσεις ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να διεκδικήσει τα… πάντα.

Ολυμπιακός: Έτοιμος για «σκληρό ροκ» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Σύμφωνα με όσες κινήσεις έχουν γίνει μέχρι στιγμής, οι Πρωταθλητές Ελλάδος δείχνουν έτοιμοι να παρουσιαστούν ακόμα πιο δυνατοί την ερχόμενη αγωνιστική σεζόν. Θα μπορούσε κανείς να αναρωτηθεί τι παραπάνω μπορεί να θέλει ο Ολυμπιακός από το νταμπλ, το οποίο εδώ και αρκετά συναπτά έτη δε τίθεται σε κίνδυνο αφού η διαφορά δυναμικότητας είναι πολύ μεγάλη εντός συνόρων.

Η απάντηση δόθηκε ξεκάθαρα ήδη από την περασμένη σεζόν, με τη μεταγραφή του Φίλιπ Φιλίποβιτς και του Μάρκο Μπίγιατς. Κινήσεις-δηλώσεις αν μη τι άλλο, που ωστόσο δεν τελεσφόρησαν εκτός συνόρων στο βαθμό που αναμενόταν. Αυτό όμως που είναι εντυπωσιακό, είναι ότι παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός βρέθηκε εκτός Final 8, όχι μόνο δεν αλλάζει ριζικά την ομάδα, αλλά την ενισχύει με τρόπο μεθοδικό και στοχευμένο.

Από τη στιγμή που ήταν γνωστό ότι με την κόρνα της λήξης του τελευταίου τελικού, ο Θοδωρής Βλάχος δε θα είναι πλέον προπονητής των Πειραιωτών, άρχισε η μεταγραφολογία, με τα ονόματα των υποψηφίων διαδόχων να μην έχουν σταματημό. Έλληνες και ξένοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλον στις υποθέσεις εργασίας. Η αλήθεια όμως ήταν καλύτερη από κάθε σενάριο, αφού ο Ολυμπιακός ενεργοποίησε μία ωρολογιακή «βόμβα» με την πρόσληψη του κορυφαίου Ίγκορ Μιλάνοβιτς. Η επίτευξη της συμφωνίας με έναν προπονητή που ανήκει στο τοπ-3 του είδους του παγκοσμίως, είναι η καλύτερη επιλογή για μία θέση με...«υπέρβαρη» κληρονομιά.

Ολυμπιακός: Έτοιμος για «σκληρό ροκ» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ο Σέρβος θα φέρει στους «ερυθρόλευκους» κάτι διαφορετικό, την σχολή των «Πλάβι» σε πλήρη δράση. Πνευματική προετοιμασία, δυναμική και γνώση του αθλήματος σε βάθος είναι ένας συνδυασμός που θα δώσει ακόμα περισσότερα στους Νταμπλούχους, στο δρόμο προς την κορυφή της… Ευρώπης. Φυσικά και είναι μεγάλη κουβέντα αλλά δεν είναι κρυφό ότι το όνειρο της διοίκησης είναι, αν γίνεται από του χρόνου κιόλας, το Βελιγράδι να πλημμυρίσει από «ερυθρόλευκους» φίλους της ομάδας που θα πανηγυρίζουν την κατάκτηση του Champions League.

Πριν όμως προχωρήσουμε στις προσθήκες που απασχόλησαν και θα απασχολήσουν άπαντες στην ευρωπαϊκή υδατοσφαίριση, ξεκινάμε από την διατήρηση του κορμού. Με διάθεση να μην γκρεμίσει, αλλά να χτίσει επάνω σε όσα ήδη έχει δημιουργήσει, οι Πειραώτες διατηρούν σχεδόν στο ακέραιο το ρόστερ του. Μέχρι στιγμής μόνο ο Θανάσης Χρυσοσπάθης αποχώρησε, οποίος πήρε μεταγραφή για τον ΓΣ Περιστερίου. Δύο εκ των αμυντικών του, άρτι αφιχθείς εκ Βουδαπέστης με το μετάλλιο ανά χείρας, Γιώργος Δερβίσης και Κωνσταντίνος Γούβης ανακοίνωσαν την παραμονή τους στο έμψυχο δυναμικό, οι οποίοι μάλιστα συνθέτουν τριάδα στην άμυνα των φουνταριστών με το «θωρηκτό» που ακούει στο όνομα Άντρο Μπούσλιε. Ο 36χρονος Κροάτης πέρυσι ήταν εκ των πολυτιμότερων, αφού σε στιγμές που η επίθεση «κολλούσε» εμφανίστηκε δίνοντας λύσεις, παρά το γεγονός ότι δεν είναι ακριβώς...η δουλειά του.



Στα γκολπόστ το «συμβόλαιο με την ασφάλεια» καλά κρατεί, αφού Μάρκο Μπίγιατς και Μάνος Ζερδεβάς παραμένουν στις θέσεις τους. Όσον το ταχύτερα επιστρέψει ο Μάνος από τον τραυματισμό του, τόσο το καλύτερο για την ομάδα, ωστόσο αυτό που προέχει είναι η υγεία και να γυρίσει στη δράση όταν θα είναι πλήρως αποθευραπευμένο το χέρι του. Φυσικά ο Ολυμπιακός προσέθεσε στο ρόστερ του, τον εξαιρετικά ταλαντούχο Θοδωρή Δαμίγο ο οποίος είναι μόλις 18χρονών, έχοντας ήδη ένα ασημένιο μετάλλιο με την Εθνική Εφήβων στο παλμαρέ του.

Στην φετινή περιφέρεια που δημιουργεί ο Ολυμπιακός, δε μπορούμε να πούμε αν υπάρχει αντίδοτο από κάποιον αντίπαλο. Δεξιά πλευρά με Φίλιπ Φιλίποβιτς και Μάρτον Βάμος (αναμένεται η ανακοίνωση του). Από τη μία ο Σέρβος που λίγο μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης του πλανήτη. Από την άλλη ένας από τους πιο ταλαντούχους αριστερόχειρες στον κόσμο αυτή τη στιγμή, ο 25χρονος Βάμος ο οποίος αγωνίστηκε επί χρόνια στην Φερεντσβάρος ενώ αποτελεί βασικό μέλος της Εθνικής Ουγγαρίας. Οι δύο αριστερόχειρες αναμένεται να «ταράξουν» τις Ευρωπαϊκές πισίνες με το δίδυμο που θα συνθέσουν. Ο Φιλίποβιτς μάλιστα σε δήλωση του μετά την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδος, εξήγησε πως «εγώ ήρθα εδώ για να κατακτήσουμε την Ευρώπη», και αυτό θα προσπαθήσουν να κάνουν.

Από την άλλη πλευρά, στα αριστερά, θα εμφανίζονται ξανά μια «ουρά» από Χάλκινους Παγκόσμιους Πρωταθλητές και Ασημένιους Ολυμπιονίκες. Θα αρχίσουμε με τον νεοεισελθόντα, Αλέξανδρο Παπαναστασίου ο οποίος όπως αναμενόταν ανακοινώθηκε, και εντάχθηκε στο δυναμικό της ομάδας του Ίγκορ Μιλάνοβιτς. Νίκος Γκίλλας και Αχιλλέας Γραμματικός πιθανόν να παραμείνουν στους «ερυθρολεύκους».

Ολυμπιακός: Ετοιμος για «σκληρό ροκ» σε Ελλάδα και Ευρώπη

Επίσης μόνο αψήφιστα δεν μπορεί να παρθεί η προσθήκη του πρώην άσου του Πανιωνίου Τάκη Δήμου, ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί τόσο στην περιφέρεια όσο και στα δύο μέτρα ενισχύει την αίσθηση του «πάνοπλου» της επίθεσης του Ολυμπιακού. Μαζί με τους Ντίνο Γενηδουνιά και Γιάννη Φουντούλη ολοκληρώνουν μία περιφέρεια το λιγότερο δελεαστική.

Στο τελευταίο μέρος φυσικά μένει η δύναμη του πυρός, εκεί που δίνονται οι μεγαλύτερες μάχες πάνω και κάτω από την επιφάνεια του νερού. Στα δύο μέτρα λοιπόν, σύμφωνα με όσα δείχνουν τα πράγματα, εκτός απροόπτου, οι «δυνάμεις του πυρός» Κώστας Μουρίκης και Χριστόδουλος Κολόμβος θα συνεχίσουν να συνθέτουν ένα από πιο δυναμικά δίδυμα φουνταριστών στην Ευρώπη. Φυσικά, οι συστάσεις είναι περιττές για τους δύο.

Το μόνο που απομένει είναι να φανεί, είναι το που μπορεί να φτάσει το πανίσχυρο δημιούργημα των «ερυθρολεύκων», στην πρώτη σεζόν της μετά-Βλάχου εποχής.

Επιμέλεια: Γιώργος Φραγκάκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x