sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Το… ranking των μεταγραφών του Ολυμπιακού: Από την πιο πετυχημένη ως τη χειρότερη

Ο έλεγχος των μεταγραφών του Ολυμπιακού. Τι πήραν οι Πειραιώτες τη φετινή σεζόν από τις προσθήκες τους; Το χρυσό αγαλματίδιο, το χρυσό... βατόμουρο και τα υπόλοιπα «βραβεία».

Ολυμπιακός: Η πιο πετυχημένη και η χειρότερη μεταγραφή

Τι έκαναν οι φετινές μεταγραφές του Ολυμπιακού…

Η σεζόν μπορεί να μην έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά δεν χρειάζεται να συμβεί αυτό ώστε να βγουν συμπεράσματα για το δυναμικό των Πειραιωτών και συγκεκριμένα για τις προθήκες της φετινής σεζόν.

Το sport-fm.gr βγάζει το ranking των κινήσεων που έκαναν οι «ερυθρόλευκοι» από το περασμένο καλοκαίρι και μετά. Τι θέση έχουν… Ονιεκούρου, Λόπες, Τικίνιο, Βατσλίκ, Γκάρι Ροντρίγκες, Κουντέ, Αγκιμπού Καμαρά και Καρμπόβνικ…

Τόμας Βατσλίκ


Η επιλογή η οποία έχει δικαιώσει περισσότερο από όλες τους «ερυθρόλευκους». Ό,τι πιο συνεπές από τους παίκτες, οι οποίοι έπιασαν… λιμάνι τη φετινή σεζόν. Οι Πειραιώτες πήραν ένα ρίσκο, λόγω του γεγονότος ότι έχει ταλαιπωρηθεί από τα γόνατά του ο Τσέχος, ο οποίος, πάντως, προερχόταν από εξαιρετικές εμφανίσεις στο Euro 2020 και τους βγήκε.

Έχει γράψει ήδη 40 συμμετοχές το κοντέρ, πραγματοποιώντας μια σχεδόν αψεγάδιαστη σεζόν (λάθη κάνουν όλοι) σε μια μεταβατική περίοδο για τους «ερυθρόλευκους» στο κομμάτι γκολκίπερ. Αφού έπρεπε να βρουν τον παίκτη για να καλύψει επάξια το κενό του Ζοσέ Σα. Έχει δεχθεί 32 γκολ, με τον Ολυμπιακό να μην παρουσιάζει τόσο σταθερή άμυνα σε πρόσωπα όπως τα προηγούμενα χρόνια επί Μαρτίνς, ενώ έχει κρατήσει το «μηδέν» σε 17 παιχνίδια. Κόντρα στον Βόλο έπιασε πέναλτι του Φαν Βέερτ στο 10’ με το παιχνίδι στο 0-0 (τελικό 2-1).


Αγκιμπού Καμαρά


Το «λαβράκι», το οποίο ψάρεψαν οι Πειραιώτες το περασμένο καλοκαίρι. Αρχικά, προοριζόταν για τον Ολυμπιακό Β’, παρότι υπήρχε μεγάλη πίστη στις δυνατότητές του. Άλλωστε μιλάμε για ένα παιδί 20 ετών, το οποίο δεν είχε παραστάσεις σε υψηλό επίπεδο. Ωστόσο, η ποιότητα που έβγαλε στο παιχνίδι από τις προπονήσεις και το τσαγανό του, έκαναν τον Πέδρο Μαρτίνς και τους συνεργάτες του να αναθεωρήσουν. Ο άσος από τη Γουινέα βούτηξε κατευθείαν στα βαθιά και δεν… πνίγηκε. Τουναντίον, πήρε τη φανέλα βασικού στο σπίτι του, έχοντας ήδη 37 συμμετοχές, 6 γκολ και 5 ασίστ.

Βοήθησε να μην φανεί σε μεγάλο βαθμό η απουσία του Κώστα Φορτούνη. Αν ήταν περισσότερο αλτρουιστής σε αρκετές περιπτώσεις, θα έπαιρνε μεγαλύτερο βαθμό. Επιπλέον, έχει κάνει «κοιλιά» τον τελευταίο καιρό, αλλά υπάρχουν ελαφρυντικά. Αφενός, συνολικά είναι σε κακό φεγγάρι η ομάδα του. Αφετέρου, ο κάθε παίκτης περνάει ντεφορμάρισμα μέσα στη σεζόν. Βεβαίως, του Καμαρά έχει μεγάλη διάρκεια βέβαια, αλλά δικαιολογείται ένας παίκτης, ο οποίος δεν είχε τα προηγούμενα χρόνια πολλές συμμετοχές σε επαγγελματικό επίπεδο.


Τικίνιο


Από τις κινήσεις που έχουν βγει στον Ολυμπιακό. Το πρόσημο είναι θετικό, ο Βραζιλιάνος έχει βγάλει ποιότητα, αλλά δεν έχει παρουσιάσει κάτι… αστραφτερό. Μετράει 40 συμμετοχές με 12 γκολ. Ούτε άσχημα, αλλά όχι και κάτι ιδιαίτερο. Στο πλάνο για τη σεζόν που διανύουμε, ήταν ουσιαστικά ο αντικαταστάτης του Χασάν, παρότι αποκτήθηκε πριν αναχωρήσει ο Αιγύπτιος για την Τουρκία. Παλεύοντας με τον Ελ Αραμπί για την αρχική ενδεκάδα. Αποτέλεσε βασική επιλογή σε ένα σημαντικό κομμάτι της αγωνιστικής περιόδου και μάλιστα μετράει 21 ματς στην αρχική ενδεκάδα.


Έχει κερδίσει πολύ σε πόντους με τα γκολ του σε παιχνίδια υψηλής δυσκολίας και κρισιμότητας. Δύο κόντρα στη Φενέρμπαχτσε (από ένα εντός και εκτός). Το ένα, μάλιστα, «κλείδωσε» πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League, ενώ σκόραρε και με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Ισοφάρισε και τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα ήταν πολύ σημαντικό στην πορεία των «ερυθρόλευκων» προς τον τίτλο.


Γκάρι Ροντρίγκες


Έπειτα από ένα καλοκαίρι, στο οποίο δεν έγινε ουσιαστικά ούτε μια εύστοχη επιλογή (όπως επιβεβαιώθηκε εκ των υστέρων) για τα εξτρέμ, ακολούθησε το φθινόπωρο η κίνηση με τον πρώην άσο του ΠΑΟΚ. Σε καμία περίπτωση δεν είναι αρνητική η παρουσία του. Αν δεν είχε τον μεσοεπιθετικό από το Πράσινο Ακρωτήρι ο Ολυμπιακός θα ήταν ακόμα πιο δραματική η κατάσταση στη θέση την οποία αγωνίζεται. Το πρόβλημα είναι ότι φαίνεται πως δεν μπορεί να χτίσει πάνω του ο Πέδρο Μαρτίνς, δίχως να υπάρχουν ισχυρές επιπλέον λύσεις, λόγω των τραυματισμών του. Αν δεν υπήρχαν αυτοί, θα είχε λύσει το πρόβλημά τους σε μεγάλο βαθμό ο Ολυμπιακός και ο Πορτογάλος τεχνικός. Έχει προλάβει να κάνει 19 συμμετοχές με 4 γκολ και 2 ασίστ. Σίγουρα θα ήταν αρκετές παραπάνω, εφόσον δεν προέκυπταν τα προβλήματα, τα οποία προαναφέραμε. Σίγουρα μπορεί να προσφέρει πολλά εφόσον τη νέα σεζόν δεν έχει τέτοια θέματα, αλλά αν στηρίξει πολλά πάνω του ο Ολυμπιακός ενόψει της νέας σεζόν, ελλοχεύει ο κίνδυνος να μείνει γυμνός ξανά.

Κώστας Μανωλάς


Είναι το ασταφτερό όνομα το οποίο ήρθε στον Ολυμπιακό από το καλοκαίρι και μετά. Ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος έκανε το μεγαλύτερο ντόρο με την άφιξη του στο λιμάνι στη φετινή σεζόν. Με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν μια μεγάλη επένδυση (περίπου 4 εκάτ. ευρώ) για τα ελληνικά δεδομένα. Υπάρχουν υψηλές απαιτήσεις από τον 30χρονο άσο, ο οποίος αγωνίστηκε για σχεδόν επτά χρόνια στη Serie A, κάνοντας μεταγραφές πολλών εκατομμυρίων τόσο στη Ρόμα (από τον Ολυμπιακό), όσο και στη Νάπολι (34 εκατ. ευρώ). Παίζοντας επί σειρά ετών στο top επίπεδο, αφού μετράει πολλά χιλιόμετρα και στο Champions League.


Με αποκορύφωμα το γκολ-πρόκρισης επί της Μπαρτσελόνα τον Απρίλιο του 2018. Όλος αυτός ο μεγάλος πρόλογος για να τονιστούν οι περγαμηνές της συγκεκριμένης συνεργασίας. Το διάστημα της παρουσίας του είναι μικρό και δεν μπορεί να κριθεί αυστηρά ο έμπειρος αμυντικός, αλλά σίγουρα έως τώρα δεν έχει ανταποκριθεί στο επιθυμητό επίπεδο. Σίγουρα θέλει χρόνο για να βρει χημεία με την υπόλοιπη ομάδα, αν με τον Παπασταθόπουλο μπορούν να συνεργαστούν με κλειστά τα μάτια. Πάντως, δεν δείχνει να είναι στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, στις 13 συμμετοχές τις οποίες έχει προλάβει να κάνει.


Ζοάο Καρβάλιο


Βρίσκεται και αυτός λίγο καιρό στον Ολυμπιακό, έχοντας παρουσιάσει θετικά και αρνητικά στοιχεία. Δεδομένα είναι ένας ποιοτικός παίκτης, ο οποίος μπορεί να ομορφύνει το παιχνίδι των Πειραιωτών. Το έκανε το πρώτο διάστημα, ξεκινώντας πολύ καλά τη θητεία του στο λιμάνι, αλλά στη συνέχεια… ξεφούσκωσε, ενώ το παιχνίδι το οποίο τον φρέναρε ήταν κόντρα στον Άρη στο «Κλ. Βικελίδης». Έγινε αλλαγή πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο (φλέρταρε με αποβολή), αντιδρώντας άσχημα προς τον Μαρτίνς. Επανήλθε στη συνέχεια, σκόραρε και κόντρα στην ΑΕΚ στα playoffs (το μοναδικό του γκολ έως τώρα), αλλά σίγουρα δεν είναι το ίδιο καλός όπως τον χειμώνα. Μετράει 11 συμμετοχές (8 ως βασικός) με 3 ασίστ συν το γκολ που προαναφέραμε. Περιμένει περισσότερα από τον συμπατριώτη του ο Πορτογάλος, αλλά θεωρητικά με το come back του Φορτούνη δεν θα έχει τόσες ευκαιρίες…


Μίχαλ Καρμπόβνικ


Σε ρηχά νερά ο 21χρονος μπακ. Πρόβλημα δεν ήταν όσο καιρό αγωνιζόταν στην πρώτη ομάδα, καθώς ούτε αποκτήθηκε για πρώτο βιολί, ενώ δεν αποτελεί και ακριβή προσθήκη, αλλά σίγουρα μπορούσε να κάνει κάτι αρκετά καλύτερο. Ώστε να αποκτήσει σταδιακά ρόλο. Αριστερά υπάρχει μόνο ο Ρέαμπτσιουκ για τον Ολυμπιακό και αν ήταν σε ικανοποιητικό επίπεδο ο Πολωνός, θα μπορούσε να πάρει αρκετό από το φορτίο του Μολδαβού. Το γεγονός ότι δεν τα κατάφερε, παίζοντας δίχως… αντίπαλο (για μπακ απ του Ρέαμπτσιουκ), θα πρέπει να τον προβληματίζει. Άλλωστε δεν έχει τον… Γεωργάτο ή τον Τσιμίκα απέναντί του για να μην χωράει δεύτερη σκέψη για το ποιος θα παίζει βασικός. Ακόμα και για τα δεξιά θα μπορούσε να διεκδικήσει χρόνο. Ο Λαλά στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν δεν… πετάει, ενώ και ο Ανδρούτσος δεν είναι στα καλύτερά του, με αποτέλεσμα να βρίσκεται και αυτός στη Β’ ομάδα σχεδόν μονίμως πλέον. Έχει έως τώρα 6 συμμετοχές στη Super League (και 9 στη Super League 2), συν 1 στο Κύπελλο και 1 στο Europa League. Οκτώ συνεπώς με την πρώτη ομάδα και πολύ πιθανόν να μην κάνει άλλες, αφού είναι δανεικός από την Μπράιτον και ο Μαρτίνς δείχνει να μην τον πιστεύει.

Πιέρ Κούντε


Απογοητευτική η παρουσία του στον Ολυμπιακό. Πρόκειται αναμφίβολα για έναν πολύ ποιοτικό παίκτη, ο οποίος έχει τα εφόδια να δώσει πολλά πράγματα στους Πειραιώτες, αλλά με τις δεδομένες συνθήκες δύσκολα θα συμβεί αυτό. Έχει αγωνιστεί στην Ισπανία και τη Γερμανία στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά δεν καταφέρνει να βρει καθόλου χρόνο στην Ελλάδα. Οι «ερυθρόλευκοι» δαπάνησαν σχεδόν 1,5 εκατομμύριο ευρώ για να τον αποκτήσουν από τη Μάιντς, το καλοκαίρι επιβεβαίωσε στα φιλικά ότι είναι προικισμένος μέσος, αλλά στη συνέχεια έδωσε ελάχιστα πράγματα. Έχει 21 συμμετοχές, δίχως γκολ (δεν ήταν άλλωστε ποτέ το… φόρτε του) και με μια μόλις ασίστ, αλλά οι 6 είναι στο αρχικό σχήμα. Πλέον βρίσκεται εκτός κάδρου και θα πρέπει να βρεθεί λύση, αφού ο προπονητής δεν τον υπολογίζει.


Ρόνι Λόπες


Από τις μεγαλύτερες απογοητεύσεις του καλοκαιρινού παζαριού. Το βιογραφικό του είναι ελκυστικό, έχοντας περάσει από Μονακό, Λιλ και Σεβίλλη. Μάλιστα, στους Μονεγάσκους πήγε έναντι 12 εκατομμυρίων ευρώ το 2016, ενώ στους Ανδαλουσιάνους με 25 εκατομμύρια ευρώ το 2019. Δύο χρόνια μετά βρέθηκε στην Ελλάδα ως δανεικός. Το πρώτο διάστημα ήταν πολύ πίσω. Ήρθε βαρύς, χωρίς ρυθμό και δεδομένα απαιτούνταν μπόλικη υπομονή για να καλύψει το χαμένο έδαφος. Στην πορεία άρχισε να βρίσκει τον δρόμο του, αλλά ποτέ δεν πλησίασε ούτε κατά διάνοια στο επιθυμητό επίπεδο. Εν τέλει απότομα τέθηκε ξανά εκτός, μετρώντας 22 συμμετοχές (9 ως βασικός), 2 γκολ και 4 ασίστ, από τις οποίες είναι ουσιαστικά μηδαμινές οι καλές εμφανίσεις.



Χένρι Ονιεκούρου


Τρομερή απογοήτευση, τι να πρωτοπούμε... Ο Ολυμπιακός δαπάνησε 5 εκατομμύρια ευρώ το περασμένο καλοκαίρι και δεν έχει πάρει τίποτα πίσω (αγωνιστικά) ούτε στο ελάχιστο από τον Νιγηριανό εξτρέμ. Ο Ολυμπιακός είναι αδύναμος σε αυτήν τη θέση τη φετινή σεζόν, περιμένοντας ξανά πολλά από τον 37χρονο Βαλμπουενά, ο οποίος τιμάει το συμβόλαιό του, την ώρα που δεν το κάνουν άλλοι κι άλλοι. Όπως και από τον Μασούρα, ο οποίος, πάντως, κάνει μέτρια σεζόν για τα δικά του στάνταρ. Το γεγονός ότι έχουν κομμένα «φτερά» οι Πειραιώτες οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην ανεπάρκεια του Ονιεκούρου. Στον οποίο ανήκει δικαιωματικά το… χρυσό βατόμουρο από το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Έχει κάνει 27 συμμετοχές με 1 γκολ και 1 ασίστ. Οι 16 είναι ως βασικός, αλλά σχεδόν καμία επωφελής από αυτές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x