sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Ελ Αραμπί της… Λεωφόρου, τα νιάτα και το φινάλε: Συμπεράσματα από το Ολυμπιακός-Ναντ

Ο Ολυμπιακός αποχαιρέτησε την Ευρώπη με νέα ήττα από τη Ναντ (0-2), αλλά θα πρέπει να κρατήσει κυρίως τα θετικά συμπεράσματα ενόψει της συνέχειας της σεζόν.

Ούτε την τελευταία αγωνιστική των ομίλων του Europa League κατάφερε ο Ολυμπιακός να πανηγυρίσει, χάνοντας με 2-0 από τη Ναντ στο «Γ. Καραϊσκάκης». Κάπως έτσι, οι «ερυθρόλευκοι» αποχαιρέτησαν με ήττα την ευρωπαϊκή τους πορεία και πλέον στρέφονται στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο Μίτσελ και οι ποδοσφαιριστές του καλούνται να κρατήσουν τα θετικά συμπεράσματα από το ματς, τα οποία θα παραθέσουμε παρακάτω, αλλά και ορισμένα αρνητικά ενόψει της συνέχειας.

*Τόπο στα νιάτα: O Μίτσελ έδωσε την ευκαιρία σε αρκετούς νεαρούς, παρατάσσοντας την ομάδα του με πέντε παίκτες που προέρχονται από την ακαδημία. Τζολάκης, Ρέτσος, Βρουσάι, Αποστολόπουλος και Ανδρούτσος πήραν φανέλα βασικού, έχοντας όλοι τους συνολικά καλή εμφάνιση. Ήταν σίγουρα καλύτεροι από άλλους πιο έμπειρους και πιο «ακριβούς» ποδοσφαιριστές της ομάδας. Μάλιστα, στη συνέχεια του ματς έριξε στον αγωνιστικό χώρο και τον Σαπουντζή, ενώ στον πάγκο υπήρχαν επίσης οι Ντόι, Παπαδούδης. Ίσως θα έπρεπε να το κάνουν και νωρίτερα οι «ερυθρόλευκοι» αυτό, δίνοντας ευκαιρίες και εμπειρίες σε παιδιά που μπορούν να αποτελέσουν το μέλλον του συλλόγου.

*Ο Μπόουλερ αξίζει περισσότερες ευκαιρίες: Έπαιξε για 85 λεπτά και ήταν από τους διακριθέντες για τον Ολυμπιακό. Ο Μπόουλερ πήρε χρόνο στα πόδια του μετά από αρκετό διάστημα και έδειξε… ανεπηρέαστος, αλλά και με όρεξη για να δείξει πράγματα στον προπονητή του. Δραστήριος, κινητικός, πήγαινε στην ατομική ενέργεια και προσπάθησε να δημιουργήσει κυρίως για τους συμπαίκτες του, ενώ και ο ίδιος απείλησε. Είναι καλός παίκτης ο Βρετανός, ενώ έχει και στοιχεία που άλλος εξτρέμ των Πειραιωτών δεν τα διαθέτει όπως η «μπούκα» στην περιοχή και το ένας με έναν.



*Ο Ελ Αραμπί ίσως παίξει δεκάρι μετά το 60’ στη Λεωφόρο: Τι κι αν μεγαλώνει; Όπως και ο Ματιέ Βαλμπουενά, έτσι και ο Γιουσέφ Ελ Αραμπί είναι σαν το… παλιό καλό κρασί! Παρότι χρησιμοποιήθηκε ως στράικερ στο πλάι του Ουί-Τζο, είχε την ελευθερία να κινείται όπου ο ίδιος θεωρούσε πως θα ήταν πιο χρήσιμος για την ομάδα του. Γύριζε, έπαιρνε μπάλες, αποτελούσε στήριγμα και ήταν το… δεκάρι που έλειπε από τον Ολυμπιακό, κάτι που έχουμε δει να το κάνει αρκετές φορές, λειτουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο. Δεν αποκλείεται να τον δούμε και στη Λεωφόρο από το 60’-65’ και μετά σε αυτόν τον ρόλο, εάν ο Χάμες δεν καταφέρει να «βγάλει» παραπάνω λεπτά λόγω κόπωσης. Είναι κάτι που σίγουρα έχει στο μυαλό του ο Μίτσελ και ίσως το δούμε στο ερχόμενο ντέρμπι.

*Πληγώνεται ΠΑΝΤΑ στο φινάλε: Συνήθεια που επαναλαμβάνεται παύει να είναι συνήθεια. Διότι το να δέχεται διαρκώς γκολ από το 70’ ή ακόμη και από το 60’ και μετά ο Ολυμπιακός, μόνο… τυχαίο δεν είναι. Είτε προφανώς μιλάμε για πρόβλημα στη φυσική κατάσταση που προέρχεται κυρίως από την καλοκαιρινή προετοιμασία, είτε για έλλειψη συγκέντρωσης που είναι ζήτημα παικτών και προπονητή. Ο Μίτσελ, πάντως, δείχνει πλέον να διαχειρίζεται σαφώς πολύ καλύτερα το ρόστερ από το ξεκίνημά του στην ομάδα και αυτό φαίνεται. Στη διακοπή, ωστόσο, για το Μουντιάλ, ο Ισπανός τεχνικός έχει να ρίξει πολύ δουλειά και οι ποδοσφαιριστές του… πολύ τρέξιμο. Φυσικά, στην Ελλάδα το έχει πληρώσει σαφώς λιγότερες φορές, αφού είναι διαφορετικοί οι ρυθμοί στον τρόπο παιχνιδιού, όπως και το τέμπο. Απέναντι στον Παναθηναϊκό καλείται να το προσέξει αυτό, γιατί μιλάμε για μια ομάδα που τρέχει ως το φινάλε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x