sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Μαρσέλο ξαναβρήκε τη μαγεία του, ο Ολυμπιακός τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνει

Μετά τη μαγική εμφάνιση κόντρα στον Ατρόμητο, ο Μαρσέλο... απέδειξε γιατί είναι ο απόλυτος super star, ενώ ο Ολυμπιακός από την άλλη κατάλαβε τι πρέπει να κάνει και τι όχι για να πετύχει στη σεζόν!

Με τον καλύτερο τρόπο επέστρεψε στις επίσημες υποχρεώσεις του ο Ολυμπιακός. Οι Πειραιώτες όχι μόνο πήραν σπουδαία νίκη κόντρα στον Ατρόμητο που ουσιαστικά τους δίνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, αλλά κέρδισαν σπουδαίες ατομικές εμφανίσεις, ηρεμία στον κόσμο τους και έναν καλό «οδηγό» για το υπόλοιπο της δύσκολης σεζόν. Φυσικά όλα αυτά δεν θα είχαν γίνει πιθανός αν ο Μίτσελ δεν είχε εμπιστευθεί τον Μαρσέλο, με τον Βραζιλιάνο να κάνει μακράν την κορυφαία εμφάνισή του με τους «ερυθρόλευκους», ξεδιπλώνοντας το αστείρευτο ταλέντου του σιγά σιγά κάνει την εμφάνισή του και εντυπωσιάζει.

Ο 34χρονος super star έκανε την αρχή στο φιλικό με τη Χάντερσφιλντ, έχοντας δύο ασίστ μέσα σε ούτε δύο λεπτά, ενώ απόψε απέναντι στους Περιστεριώτες με δύο πανέμορφα γκολ επιβεβαίωσε και ο ίδιος στον Ισπανό κόουτς ότι είναι «εδώ» για την ομάδα. Είναι στην καλύτερη κατάσταση; Ξεκάθαρα όχι ακόμα. Θα φτάσει ποτέ όσα είδαμε τόσα χρόνια με τη Ρεάλ Μαδρίτης; Η λογική λέει πως όχι. Όμως ακόμα και έτσι, ακόμα και σε μικρότερο βαθμό, ο Μαρσέλο μπορεί να επηρεάσει τόσο θετικά τον Ολυμπιακό αν χρησιμοποιηθεί έξυπνα σε παιχνίδια που του ταιριάζουν. Οι άνθρωποι των πρωταθλητών Ελλάδας σίγουρα θα νιώθουν δικαιωμένοι που του έδωσαν την ευκαιρία να «δηλώσει παρών» στην προετοιμασία στη Μαρμπέγια, καθώς τους έβγαλε για τα καλά ασπροπρόσωπους.



Στους Πειραιώτες κανείς λογικά δεν έχει αυταπάτες για το ότι ο Βραζιλιάνος έχει σοβαρές αδυναμίες, με αποκορύφωμα τα αμυντικά του καθήκοντα, αφού είναι φανερό ότι όπως είπαμε και πιο πάνω, δεν είναι όπως παλιά. Για αυτό οφείλουν να προσπαθήσουν εκτός από το να του δώσουν το κατάλληλο έδαφος για να μπορέσει να… βγάλει ότι μπορεί (και δεν είναι λίγο όπως είδαμε), πρέπει να τον διαχειριστούν σαν προσωπικότητα αλλά και να τον «εκμεταλλευτούν» προς όφελος του συλλόγου.


Ο «εγκέφαλος» Φορτούνης, το τρεχαντήρι Μπιέλ και ο σωτήριος Τζολάκης

Μέσα στον... τυφώνα Μαρσέλο που τράβηξε όλα τα βλέμματα, ξεχώρισαν δύο ακόμα «μαέστροι» για τον Ολυμπιακό. Ο Κώστας Φορτούνης βγάζει ξανά στον αγωνιστικό χώρο αυτή την πανέμορφη αύρα του, που μπορεί αν θέλει να ξεμπλοκάρει κάθε αντίπαλη άμυνα. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός που έχει περάσει πολλά τα τελευταία χρόνια με τους τραυματισμούς είναι πίσω... γερός και δυνατός, «κλειδώνοντας» μια θέση στη βασική ενδεκάδα από εδώ και πέρα. Άδικο θα ήταν να μην αναφερθούμε και στον Πεπ Μπιέλ. Ο Ισπανός είναι παντού στο γήπεδο και που μπορεί να δημιουργήσει φάση από το πουθενά στην κυριολεξία. Μοιάζει ό,τι καλύτερο ειδικά τώρα που δεν είναι σε δράση ο Βαλμπουενά. Φυσικά, σε αυτή την κατηγορία έχει με το σπαθί του μια θέση ο Κωνσταντίνος Τζολάκης. Ο νεαρός τερματοφύλακας άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά και με τις δύο σούπερ επεμβάσεις του πάνω στον Ρομπάιγ έχει τεράστιο μερίδιο στη νίκη.




Το καμπανάκι του πρώτου ημιχρόνου και οι αργές επιστροφές

Ο Μίτσελ το είπε και στις δηλώσεις του, ότι στο πρώτο ημίχρονο θύμωσε. Ο Ολυμπιακός πίεσε ψηλά, με αποτέλεσμα από τη μια να γίνεται απειλητικός αλλά από την άλλη να είναι τρομερά ευάλωτος στα μετόπισθεν. Όποιος είδε το ματς, σίγουρα μπόρεσε να διακρίνει ότι οι Πειραιώτες είχαν κάκιστες επιστροφές, με τον Ατρόμητο να βγάζει πολλές αντεπιθέσεις με εξαιρετικές προϋποθέσεις, χωρίς ευτυχώς για τους «ερυθρολεύκους» να το πληρώσουν. Στα ανεβάσματά του ο Μαρσέλο έκανε τη διαφορά, όμως αδυνατούσε να επιστρέψει έτσι όπως χρειαζόταν και για κάποια λεπτά οι Περιστεριώτες κυριαρχούσαν. Γενικότερα υπήρχε τρομερό θέμα στη μετάβαση από την άμυνα στην επίθεση και είναι σίγουρα «άδικο» για την ομάδα του Κόλμαν που δεν πήρε προβάδισμα. Αυτά βέβαια μόνο θετικά μπορούν λειτουργήσουν για τον Ολυμπιακό, που καταλαβαίνει τι πρέπει να κάνει.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x