sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μετά τον Μίροτιτς… ποιος; Οι 7+3 λύσεις στο «4» από το ΝΒΑ για τον Ολυμπιακό!

Με την αγορά της Ευρώπης να είναι αρκετά περιορισμένη στη θέση των φόργουορντ, ο Ολυμπιακός καλείται να «σκανάρει» την free agency του ΝΒΑ για τον αντικαταστάτη του Σάσα Βεζένκοφ!

Ένας από τους πρωταρχικούς στόχους – αν όχι ο μεγαλύτερος - του φετινού «καυτού» καλοκαιριού για τον Ολυμπιακό ήταν η παραμονή του Σάσα Βεζένκοφ. Ο MVP της Ευρωλίγκας πήρε την απόφαση να αποδεχθεί την εξαιρετική πρόταση των Σακραμέντο Κινγκς (20 εκατ. δολάρια για τρία χρόνια) και να συνεχίσει την καριέρα του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ.

Μια εξέλιξη που μπορεί να ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενη, όμως, αναγκάζει τους «ερυθρόλευκους» να βγουν στην ελεύθερη αγορά για την αναζήτηση του διαδόχου του. Ένα «κενό» το οποίο κακά τα ψέματα πολύ δύσκολα θα μπορέσει να καλυφθεί από την αγορά της Ευρώπης, αφού το μοναδικό ίσως όνομα από το πάνω ράφι είναι εκείνο του Νίκολα Μίροτιτς. Έναν παίκτη τον οποίο έχει προσεγγίσει ο Ολυμπιακός, όμως είναι ξεκάθαρο πως δεν «παίζει» μόνος του για την απόκτηση του 32χρονου άσου της Μπαρτσελόνα. Άλλωστε, ο ρεπόρτερ της ομάδας, Νίκος Ζέρβας, ξεκαθάρισε στον αέρα του bwinΣΠΟΡ FM 94,6 πως ο Μίροτιτς δεν έχει απαντήσει αρνητικά στον Ολυμπιακό και όλα είναι ανοικτά.

Ενδεικτικό είναι πως στο... κυνήγι του πολιτογραφημένου Ισπανού φόργουορντ βρίσκεται τόσο η Μονακό όσο και Αρμάνι Μιλάνο, με τις δύο ομάδες μάλιστα να δίνονται τα μεγάλα φαβορί για την απόκτησή του, ενώ, και ο Παναθηναϊκός «τσεκάρει» διακριτικά την περίπτωσή του.

Έτσι λοιπόν, ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι συνεργάτες του είναι αναγκασμένοι να «σκανάρουν» και την free agent του ΝΒΑ για το επόμενο «4άρι» του Ολυμπιακού, με το sport-fm.gr να καταγράφει 7+3 περιπτώσεις φόργουορντ που κυκλοφορούν ελεύθεροι στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ολυμπιακός: Ο Μίροτιτς και οι 7+3 λύσεις στο «4» από ΝΒΑ

Τζαμάικαλ Γκριν (33χρ., 2,06μ.): Ένας πραγματικός… γυρολόγος του ΝΒΑ, ο Γκριν είναι από τους πιο έμπειρους φόργουορντ της σχετικής μας λίστας. Βρίσκεται στο ΝΒΑ από το 2015, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Σπερς, Γκρίζλις, Κλίπερς, Νάγκετς, ενώ τη φετινή σεζόν αγωνίστηκε στους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με τους οποίους και μέτρησε 57 ματς με 6,4 πόντους και 3,6 ριμπάουντ. Πρόκειται για έναν αθλητή που μπορεί να βοηθήσει και στο «5», ενώ είναι αρκετά γρήγορος και εκρηκτικός για τη θέση του. Αρκετά σταθερός πίσω από την γραμμή του τριπόντου με ποσοστό καριέρας 37%, πέρσι με τους «πολεμιστές» άγγιξε το 38%. Αμυντικά δεν είναι και κάτι το ιδιαίτερο, όμως το παλεύει και βγάζει την απαιτούμενη ενέργεια. Φέτος έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό 8,2 εκατομμύρια δολάρια.

Ντάριους Μπάζλι (23χρ., 2,06μ.): Μια πολύ αξιόλογη περίπτωση για την front line, καθώς πέρα από το μεγάλο του κορμί και το άνοιγμα χεριών (213μ.), βρίσκεται και σε νεαρή ηλικία. Το Νο. 23 του draft του 2019 πραγματοποίησε τρεις καλές σεζόν με τη φανέλα των Θάντερ (9,2π., 5,4ρ.), προτού μετακινηθεί τον περασμένο Φλεβάρη στους Σανς εκεί όπου δεν βρήκε χρόνο συμμετοχής. Αθλητικό «4άρι», με καλές τοποθετήσεις στην άμυνα και rim protector, έχει το μακρινό σουτ, χωρίς ωστόσο να είναι το δυνατό του σημείο. Από τα μειονεκτήματά του το… μόλις 67% από την γραμμή των βολών, το οποίο στην Ευρώπη μετράει αρκετά. Τη φετινή σεζόν εισέπραξε 4,2 εκατομμύρια και πλέον κυκλοφορεί ως ελεύθερος.

Ολυμπιακός: Ο Μίροτιτς και οι 7+3 λύσεις στο «4» από ΝΒΑ

Τρέντον Γουότφορντ (22χρ., 2,06μ.): Ακόμα έναν πιτσιρικάς στην σχετική λίστα. Παρά το γεγονός πως δεν επιλέχθηκε στο Draft του 2021, ο Γουότφορντ έπεισε τους Μπλέιζερς πως αξίζει μια θέση στο ρόστερ τους. Σε δύο σεζόν στην ομάδα του Πόρτλαντ κατέγραψε 110 συμμετοχές με 7,5 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1,9 ασίστ κατά μέσο όρο σε 19 λεπτά συμμετοχής. Πρόκειται για έναν δυναμικό φόργουορντ ο οποίος είχε πέρσι 56% στα εντός πεδιάς και σχεδόν 40% στο τρίποντο, παρά το γεγονός πως δεν πήρε και πολλές προσπάθειες πίσω από την γραμμή. Το γεγονός πως φέτος πήρε 1,5 εκατομμύρια δολάρια από την ομάδα του Ντέμιαν Λίλαρντ, τον καθιστούν μια ελκυστική περίπτωση.

Ολυμπιακός: Ο Μίροτιτς και οι 7+3 λύσεις στο «4» από ΝΒΑ

Μορίς Χάρκλες (30χρ., 2,01μ.): Το Νο.15 του Draft του 2012 βρέθηκε φέτος στα… αζήτητα του ΝΒΑ, μετά από δέκα διαδοχικές σεζόν παρουσίας στα παρκέ της κορυφαίας λίγκας του πλανήτη. Τελευταίος του σταθμός ήταν η νυν ομάδα του Σάσα Βεζένκοφ, οι Σακραμέντο Κινγκς, ενώ κατά τη διάρκεια της καριέρας του έχει αγωνιστεί ακόμα στους Μάτζικ, Μπλέιζερς, Κλίπερς, Νικς και Χιτ. Με 6,9 πόντους κατά μέσο όρο σε 621 συμμετοχές στη regular season, ο Χάρκλες δεν ήταν ποτέ ένας δεινός σκόρερ. Άλλωστε με 32% στο τρίποντο και 47% εντός πεδιάς στην καριέρα του δεν μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιος. Ωστόσο, αμυντικά μπορεί να προσφέρει πολλά και σε αρκετές θέσεις, όπως φυσικά και στον τομέα των ριμπάουντ.

Ολυμπιακός: Ο Μίροτιτς και οι 7+3 λύσεις στο «4» από ΝΒΑ

Σερτζ Ιμπάκα (33χρ., 2,11μ.): Αναμφίβολα ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της λίστας μας είναι αυτό του Ισπανού φόργουορντ/σέντερ που φέτος αγωνίστηκε στο πλευρό του Γιάννη Αντετοκούνμπο στους Μιλγουόκι Μπακς. Στο ΝΒΑ βρίσκεται από το 2019, έχοντας ζήσει μεγάλες στιγμές δόξας και καταξίωσης, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2019 με τους Ράπτορς. Τα τελευταία δύο χρόνια πάντως έχει πάρει ελάχιστες συμμετοχές στα «ελάφια» (έγινε ανταλλαγή στους Πέισερς τον Φλεβάρη και στη συνέχει έμεινε ελεύθερος), με την επιστροφή του στην Ευρώπη να μοιάζει πιο πιθανή από ποτέ. Στα… ντουζένια του αποτέλεσε σημείο αναφοράς στις δύο «ρακέτες», έχοντας μάλιστα και ως «όπλο» το καλό περιφερειακό του σουτ, αλλά και την τρομερή έφεσή του στην άμυνα. Τα χρόνια μπορεί να έχουν περάσει όμως, στην Ευρώπη θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά. Φέτος, εισέπραξε 3 εκατ. δολάρια, ενώ στη μεγάλη καριέρα του στο ΝΒΑ μετρά κατά μέσο όρο 12 πόντους, 7,1 ριμπάουντ και 1,9 μπλοκ.

Τζαμπάρι Πάρκερ (28χρ., 2,01μ.): Ένα από τα μεγαλύτερα «what if» της σύγχρονης ιστορίας του ΝΒΑ, αλλά παράλληλα και των Μιλγουόκι Μπακς. Ο Πάρκερ επιλέχθηκε στο Νο.2 του Draft το 2014, έναν χρόνο μετά την επιλογή του «Greek Freak». Τα «ελάφια» ονειρευόντουσαν μια αχτύπητη τριάδα μαζί με τον Μίντλετον, όμως η… μοίρα και οι δύο σοβαροί τραυματισμοί (ρήξη χιαστού) στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, έβαλαν «φρένο» στην πορεία του. Τα τελευταία χρόνια παλεύει να επιστρέψει στα παρκέ του ΝΒΑ, και ενώ πέρσι δεν αγωνίστηκε καθόλου στην κορυφαία λίγκα του πλανήτη. Φέτος, συμμετέχει στο ρόστερ των Μπακς στο Summer League. Σε 310 συμμετοχές κατέγραψε 14,1 πόντους, 5,5 ριμπάουντ, 2 ασίστ με 33% στο τρίποντο. Παίκτης με πολύ καλό έλεγχο της μπάλας, μέγεθος, διάβασμα του παιχνιδιού, στην Ευρώπη θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει τη διαφορά, αν φυσικά μείνει μακριά από τους τραυματισμούς. Τελευταία του παρουσία στο ΝΒΑ τη σεζόν 2021/22 με τους Σέλτικς (4,4 πόντους, 2,3 ριμπάουντ).

Ολυμπιακός: Ο Μίροτιτς και οι 7+3 λύσεις στο «4» από ΝΒΑ

Ντέρικ Τζόουνς Τζ. (26χρ., 1,98μ.): Αναμφίβολα πρόκειται για τον πιο «f un to watch» παίκτη της λίστας! Μπορεί το ύψος του να μην είναι και το κατάλληλο για τη θέση «4», ωστόσο, η απίστευτη αθλητικότητα που έχει, σε συνδυασμό με τον δυναμισμό του μπορούν να τον φέρουν κοντά στην ρακέτα. Στα επτά χρόνια καριέρας στο ΝΒΑ ο νικητής του διαγωνισμού καρφωμάτων του 2020 ήταν ένας καλός ρολίστας σε ομάδες όπως οι Σανς, Χιτ, Μπλέιζερς και Μπουλς. Εμφανώς βελτιωμένος τα τελευταία χρόνια πίσω από την γραμμή του τριπόντου (33%), μπορεί να προσφέρει λύσεις και από το πικ&ρολ σε ρόλο σκρίνερ. Φέτος μέτρησε με τους «ταύρους» 5 πόντους και 2,4 ριμπάουντ σε 14 λεπτά συμμετοχής, εισπράττοντας το ποσό των 3,2 εκατ. ευρώ.

Ολυμπιακός: Ο Μίροτιτς και οι 7+3 λύσεις στο «4» από ΝΒΑ

Πέραν βέβαια από τους επτά παίκτες που προαναφέραμε, υπάρχουν και άλλες… ελεύθερες επιλογές στην άλλη άκρη του Ατλαντικού που μπορούν να καλύψουν τη θέση «4». Όπως για παράδειγμα το όνομα του Θανάση Αντετοκούνμπο, ο οποίος πάντως έχει ως προτεραιότητα την παραμονή του στους Μπακς και το ΝΒΑ. Επιπλέον, το όνομα του 6 φορές All Star, Μπλέικ Γκρίφιν, μπορεί να ειπωθεί μόνο σαν… αστεϊσμό, ενώ, ακόμα ένας παίκτης που μπορεί να αποτελέσει «βόμβα» αλλά είναι σχεδόν απίθανο να έρθει στην Ευρώπη είναι ο Τι Τζέι Γουόρεν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x