sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός: Πάει για το... 10 το καλό στα προκριματικά

Ο Ολυμπιακός θέλει να επεκτείνει το νικηφόρο του σερί σε ευρωπαϊκά προκριματικά, που κρατά από τον Αύγουστο του 2016.

Οι εποχές των απευθείας προκρίσεων στους ομίλους έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για τις ελληνικές ομάδες, με τον Ολυμπιακό να κάνει πρεμιέρα το βράδυ της Τετάρτης, κόντρα στη Νέφτσι Μπακού, για τον Β’ προκριματικό γύρο του Champions League.

Από τη σεζόν 2016/17 και μετά, οι «ερυθρόλευκοι» μετέχουν ανελλιπώς σε προκριματικά και, μετά το κάζο με τη Χάποελ Μπέερ Σεβά το καλοκαίρι του 2016, έχουν 9/9 σε καλοκαιρινούς αγώνες, είτε πρόκειται για Champions League, είτε για Europa!

Ας θυμηθούμε λοιπόν πώς χτίστηκε αυτό το απίθανο σερί εννέα προκρίσεων, που ο Πέδρο Μαρτίνς ελπίζει πως θα φτάσει... το 10 το καλό στα ματς με τους Αζέρους.

2016/17, μία πρόκριση


Έχοντας ταπεινωθεί από τη Χάποελ Μπέερ Σεβά (0-0, 0-1) στον Γ’ προκριματικό γύρο του Champions League, ο Ολυμπιακός... υποβιβάστηκε στα playoffs του Europa League έχοντας αλλάξει ήδη δύο προπονητές σε δύο μήνες. Ο Πάουλο Μπέντο αντικατέστησε τον Βίκτορ Σάντσεθ και κατάφερε, κουτσά στραβά, να περάσει στους ομίλους αποκλείοντας την Αρούκα με 1-0 εκτός έδρας και 2-1 εντός, κατόπιν παράτασης, καθώς το 90λεπτο είχε βρει τους Πορτογάλους να επικρατούν 1-0!

2017/18, δύο προκρίσεις


Με τον Μπέσνικ Χάσι στον πάγκο, ο Ολυμπιακός χτίστηκε το 2017 για να επιστρέψει στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Στον Γ’ προκριματικό γύρο, οι Πειραιώτες απέκλεισαν την Παρτίζαν με μία νίκη, εκτός έδρας (3-1) και μία ισοπαλία, εντός έδρας (2-2).



Ακολούθησε η πρωταθλήτρια Κροατίας, Ριέκα, που έβαλε δύσκολα στους «ερυθρόλευκους», που παρότι βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 στο Φάληρο, κατάφεραν να ανατρέψουν τα δεδομένα και να νικήσουν με 2-1. Στη ρεβάνς, διπλασίασαν τις νίκες τους (1-0) και πέρασαν πανηγυρικά στους ομίλους – όπου βέβαια καταποντίστηκαν.



2018/19, δύο προκρίσεις


Το καλοκαίρι του 2018 βρήκε τον Ολυμπιακό να έχει τερματίσει 3ος στο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα να μπει στα προκριματικά του Europa League. Η ομάδα του φρέσκου, τότε, Πέδρο Μαρτίνς έκανε... πάρτι απέναντι στην ελβετική Λουκέρνη, με δύο νίκες (4-0, 3-1) και στη συνέχεια ξεπέρασε και το εμπόδιο της αγγλικής Μπέρνλι με μία νίκη (3-1) και μία ισοπαλία (1-1).



2019/20, τρεις προκρίσεις


Σε μία από τις σπουδαιότερες πορείες ελληνικών ομάδων σε προκριματικά, ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς ξεπέρασε τρεις αντιπάλους για να βρεθεί στους ομίλους του Champions League.

Πρώτο... θύμα η Βικτόρια Πλζεν, με το 0-0 στην Τσεχία να συνοδεύεται από το εντυπωσιακό 4-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ακολούθησε η Μπασακσεχίρ, με τους Πειραιώτες να νικούν με 1-0 στην Κωνσταντινούπολη και με 2-0 εντός έδρας, προτού ανταμώσουν στα playoffs με την Κράσνονταρ, που είχε σκοράρει την Ευρώπη αποκλείοντας την Πόρτο με τριάρα στο «Ντραγκάο».





Παρ’ όλα αυτά, το 4-0 του Φαλήρου δεν άφησε πολλά περιθώρια στους Ρώσους, που έχασαν και στην έδρα τους με 2-1, βλέποντας τον Ολυμπιακό να περνά στα γκρουπ του Champions League.





2020/21, μία πρόκριση


Η πιο σύντομη πορεία του Ολυμπιακού σε προκριματικά εδώ και χρόνια, χάρη στις ανακατατάξεις που έγιναν στα προκριματικά της UEFA και... γλίτωσαν τους πρωταθλητές από έναν γύρο.
Η Ομόνοια ήταν σκληρό καρύδι στα playoffs του Champions League αλλά δεν κατάφερε να αποφύγει την ήττα με 2-0 στο πρώτο ματς, με τη «λευκή» ισοπαλία στη ρεβάνς της Κύπρου να στέλνει τους «ερυθρόλευκους» ξανά στα... αστέρια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x