sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός; Πού να δείτε άλλα 5 ντέρμπι... εκτός ποδοσφαίρου!

Το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός είναι το ντέρμπι των αιωνίων και το μεγαλύτερο ματς στην Ελλάδα. Υπάρχουν, όμως, παιχνίδια που ίσως να έχουν μεγαλύτερη έχθρα... και δεν είναι ποδοσφαιρικά!

Αρχίζουμε να μπαίνουμε σε ρυθμούς ντέρμπι αιωνίων... Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός κοντράρονται, με την ένταση, το πάθος να χτυπάνε... κόκκινο! Είναι το μεγαλύτερο ματς στην Ελλάδα, όπου συγκεντρώνει χιλιάδες θεατές.

Ωστόσο, θα γυρίσουμε τον... διακόπτη και θα ψάξουμε να βρούμε ορισμένα άλλα διαχρονικά ντέρμπι με μεγάλη έχθρα που τραβάνε τα βλέμματα. Όχι, δεν θα το κάνουμε από το ποδόσφαιρο, αφού λίγο πολύ όλοι ξέρουμε τις μεγαλύτερες αντιπαλότητες. Θα αλλάξουμε σπορ, αφήνοντας στην άκρη τον... βασιλιά! Αξία έχουν και τα υπόλοιπα αθλήματα, έστω και αν μας αρέσουν λιγότερο από το ποδόσφαιρο, αλλά και τεράστιες αντιπαλότητες! Χωρίς βέβαια να υπάρχει η έχθρα και τα επεισόδια που έχουμε δει συχνά-πυκνά στη χώρα μας.

Θα πάμε στα ομαδικά αθλήματα πάντως και σε κόντρες συλλόγων, αφήνοντας στην άκρη προσωπικές κόντρες αθλητών αφού δεν θα μας φτάσουν χιλιάδες λέξεις. Μοχάμεντ Άλι vs Τζόι Φρέιζιερ, Μάνι Πακιάο vs Φλόιντ Μέιγουέδερ Τζούνιορ, Λάρι Μπερντ vs Μάτζικ Τζόνσον, Ρότζερ Φέντερερ vs Ράφα Ναδάλ, ορισμένες από τις προσωπικές κόντρες που θα μπορούσαμε να σταθούμε για παράδειγμα, αλλά τις κάνουμε στην άκρη και πάμε σε πολύ... άγνωστα λημέρια.

Καναδάς-Ρωσία στο χόκεϊ



Αν ρωτήσεις έναν Καναδό μέσης ηλικίας για το αν είδε το ματς του 1972, θα σου πει ότι όχι απλώς το είδε αλλά και πως ήταν... μέσα, θυμίζοντας λίγο τους Έλληνες οδηγούς ταξί που ξέρουν τα πάντα. Οι Καναδοί πήραν εκείνο το ματς κόντρα στη Σοβιετική Ένωση, με την κόντρα να αρχίζει από τότε και να διατηρείται μέχρι σήμερα. Είτε κοντράρονται σε Ολυμπιακούς, σε παγκόσμια πρωταθλήματα, ακόμη και σε επίπεδο... παιδιών, πέφτει το ξύλο της αρκούδας ανάμεσα στους παίκτες που μπαίνουν για να παίξουν το παιχνίδι με το μαχαίρι στα δόντια.



Ινδία-Πακιστάν στο χόκεϊ επί χόρτου



Μια κόντρα που υπήρχε από... πάντα! Τα ντέρμπι των δύο χωρών στο συγκεκριμένο άθλημα μπορούν κάλλιστα να χαρακτηριστούν... μίσους, ενώ προσελκύουν εκατομμύρια (και βάλε) τηλεθεατές.

Προ δεκαετίας, το 2010 συγκεκριμένα βρέθηκαν στο γήπεδο 20 χιλ. οπαδοί στην Ινδία για το ντέρμπι με το Πακιστάν, με την ατμόσφαιρα να είναι καυτή. Μόνο... καπνογόνα δεν άναψαν, με τα συνθήματα να έχουν την τιμητική τους. Την ίδια ώρα, 1,2 δις. άνθρωποι στην Ινδία παρακολούθησαν το εν λόγω παιχνίδι και 170 εκατ. κάτοικοι του Πακιστάν, κάνοντάς το το πιο δημοφιλές ματς στην μεταξύ τους κόντρα.

Τύφλα να 'χει το... Μπόκα-Ρίβερ!





Formula 1: McLaren vs Ferrari



Κρατάει... χρόνια αυτή η κολώνια! Όσο υπάρχει Formula 1, θα συνεχίζεται και η κόντρα μεταξύ των δύο τεράστιων αυτών εταιρειών. Η μία πάντα πήγαινε κόντρα στην άλλη, αφού ως επί το πλείστον τα περισσότερα χρόνια οι δύο εταιρείες κυριαρχούσαν και είχαν τους κορυφαίους οδηγούς. Πέρναγε από οδηγό σε οδηγό αυτή η κόντρα, κορυφώθηκε στην κόντρα του Σουμάχερ με τον Χάκινεν και ακόμη και σήμερα η μία εταιρεία αποτελεί... κόκκινο πανί για την αντίπαλο.





New Zealand All Blacks vs South Africa Springboks στο ράγκμπι



Το... έλα να δεις! Αν θες να παρακολουθήσεις ένα ντέρμπι διαφορετικού αθλήματος από το ποδόσφαιρο, με φανατισμό, ένταση, πάθος, μίσος, μονομαχίες, το μάτι να γυαλίζει και... ξύλο, τότε το New Zealand All Blacks vs South Africa Springboks είναι το κατάλληλο. Άθλημα προφανώς και είναι το ράγκμπι, μιλάμε για δύο κορυφαίες ομάδες του είδους που κοντράρονται στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Μιλάμε για... θηρία σε κάθε ομάδα, που δεν θα ήθελες να τα έχεις για αντίπαλο! Μακριά και αγαπημένοι...





Border–Gavaskar Trophy: Αυστραλία-Ινδία στο κρίκετ!



Από το 1947 και έπειτα, όταν η Αυστραλία και η Ινδία κοντράρονται στο κρίκετ τότε γίνεται... ο χαμός! Σκοπιμότητα, «βρώμικες» μπαλιές (πολλές φορές και επίτηδες πάνω στον αντίπαλο), προκλητική πανηγυρισμοί και γενικότερα... εκρηκτικό κλίμα.

Το Αυστραλία-Ινδία θα μπορούσε άνετα να είναι το αντίστοιχο Βραζιλία-Αργεντινή στο ποδόσφαιρο, με την έχθρα να χτυπάει κόκκινο. Πού να δείτε και πως κρέμονται σαν τα «σταφύλια» στις κερκίδες οι οπαδοί και περιμένουν πώς και πώς να πανηγυρίσουν απέναντι στον μισητό αντίπαλο.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x