sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Δύο σκληροί αλλά και τόσο διαφορετικοί μονομάχοι

Το sport-fm.gr αναλύει με τη βοήθεια των αριθμών τα στοιχεία που διακρίνουν Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό πριν τη μεγάλη μάχη του ΣΕΦ.

Η 29η αγωνιστική της Ευρωλίγκας φέρνει αντιμέτωπους στο ΣΕΦ την Πέμπτη (19:45) τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, σε μια πολύ κρίσιμη αναμέτρηση. Μπορεί αυτή να μην κρίνει τίτλο, όπως η πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων στον τελικό Κυπέλλου, ωστόσο είναι καθοριστική για την κατάταξη των ομάδων στην Ευρωλίγκα. Γιατί ο νικητής θα εδραιώσει την παρουσία του απευθείας στα playoffs και ταυτόχρονα θα μπει δυναμικά στη διεκδίκηση του πλεονεκτήματος έδρας, ενώ ο ηττημένος μπορεί να μπλέξει ακόμη και με τα play in.

Οι δύο ομάδες έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά, αλλά και αρκετές διαφορές. Είναι, δηλαδή, ταυτόχρονα τόσο ίδιες και διαφορετικές ταυτόχρονα. Το sport-fm.gr αναλύει με τη βοήθεια των αριθμών τα στοιχεία τους.

Όχι σπουδαίες, αλλά βελτιωμένες επιθέσεις


Για την αρκετά υψηλή θέση που κατέχουν στη βαθμολογία, οι «αιώνιοι» δεν διαπρέπουν ακριβώς στο επιθετικό κομμάτι. Ο Ολυμπιακός είναι μόλις 14ος και ο Παναθηναϊκός 9ος σε πόντους, ενώ ελαφρώς βελτιωμένη αλλά και πάλι όχι υψηλή θέση κατέχουν στο πιο ασφαλές στατιστικό των πόντων ανά 100 κατοχές, όπου τους βρίσκουμε αντίστοιχα στην 7η και την 11η θέση αντίστοιχα.

Κάπου εκεί όμως σταματούν οι ομοιότητες των δύο ομάδων. Κι αυτό γιατί ο Ολυμπιακός εκτελεί πολύ περισσότερες επιθέσεις πίσω από τα 6,75μ. (42,8%) σε σχέση με τον Παναθηναϊκό (39,5%), ενώ οι «ερυθρόλευκοι» είναι η πρώτη ομάδα της Ευρωλίγκας σε ποσοστό καλαθιών από ασίστ (68,7%), ενώ οι «πράσινοι» βασίζονται περισσότερο στις προσωπικές φάσεις των παικτών τους, κάτι που τους αποφέρει και περισσότερα κερδισμένα φάουλ (και κατά συνέπεια και… βολές). Παράλληλα, το «τριφύλλι» εκδηλώνει πολύ περισσότερες επιθέσεις με πικ εν ρολ, ενώ οι Πειραιώτες είναι πιο αποτελεσματικοί στο ανοιχτό γήπεδο, παρότι είναι και η ομάδα που παίζει στο πιο χαμηλό pace (λιγότερες κατοχές ανά αγώνα) σε όλη την Ευρωλίγκα.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Δύο σκληροί αλλά και τόσο διαφορετικοί μονομάχοι

Πολύ σκληροί και οι δύο


Στο αμυντικό κομμάτι οι δύο «αιώνιοι» είναι από τις πιο αποτελεσματικές ομάδες της Ευρωλίγκας. Ο Ολυμπιακός δέχεται τους λιγότερους πόντους ανά αγώνα, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι τέταρτος στη σχετική λίστα, με τις δύο ομάδες να είναι στην 5η και την 3η θέση αντίστοιχα σε πόντους παθητικό ανά 100 κατοχές. Οι «ερυθρόλευκοι» κρατούν τους αντιπάλους τους στο δεύτερο χαμηλότερο ποσοστό στα δίποντα και οι «πράσινοι» αντίστοιχα στο τρίτο χαμηλότερο ποσοστό στα δίποντα. Οι Πειραιώτες υπερέχουν στο κομμάτι των αμυντικών ριμπάουντ αφού παίρνουν 71,5% των διαθέσιμων, την ώρα που το «τριφύλλι» είναι τέταρτο σε χαμένα ριμπάουντ. Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν, ωστόσο, είναι πρώτη σε κλεψίματα και στο να οδηγεί σε λάθη αντιπάλων.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Δύο σκληροί αλλά και τόσο διαφορετικοί μονομάχοι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x