sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ανδρούτσος-Μολό: Τα... εν μια νυκτί δεξιά μπακ που εντυπωσιάζουν!

Το sport-fm.gr βάζει στο μικροσκόπιο τους Θανάση Ανδρούτσο και Γιοάν Μολό, που μέσα σε ένα… βράδυ, έγιναν δεξιά μπακ και εγκατέλειψαν το μέχρι πρότινος επιθετικογενές τους προφίλ.

Λίγες ώρες πριν το μεγάλο ντέρμπι «αιωνίων», ανάμεσα στον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» (11/4, 19:30), το sport-fm.gr αποφασίζει να σταθεί σε δύο πρόσωπα, που όχι μόνο πραγματοποιούν εντυπωσιακή σεζόν, αλλά μέσα σε αυτήν βρέθηκαν από το μεσοεπιθετικό κομμάτι, στην θέση του δεξιού μπακ και έβαλαν τα γυαλιά σε όλους!

Ο λόγος για τον «ερυθρόλευκο» Θανάση Ανδρούτσο και τον «πράσινο» Γιοάν Μολό, που ετοιμάζονται να τα δώσουν όλα μια φορά και να αποδείξουν γιατί δίκαια βρίσκονται στις ιδιαίτερες επιλογές των Πέδρο Μαρτίνς και Λάζλο Μπόλονι.


Θανάσης Ανδρούτσος: Ο γέννημα θρέμμα πολυθεσίτης



Τον περασμένο χειμώνα ο Ραφίνια αποχώρησε από τον Ολυμπιακό, αφού παρά το τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα συμβόλαιό του, δεν ανταποκρίθηκε ποτέ όπως θα περίμεναν οι «ερυθρόλευκοι» μέσα στο γήπεδο. Παρόλα αυτά, οι Πειραιώτες τον αντικατέστησαν άμεσα με τον Κένι Λαλά, ένα ποδοσφαιριστή για τον οποίο οι συστάσεις ήταν οι καλύτερες. Σε συνδυασμό με την παρουσία του Μοχάμεντ Ντρέγκερ, που αποτελεί μια «τίμια» επιλογή, το δεξί άκρο της άμυνας έμοιαζε γεμάτο, τουλάχιστον μέχρι το τέλος της φετινής σεζόν.

Ο Πέδρο Μαρτίνς πάντως, είχε διαφορετική άποψη για το θέμα. Μετά από μια γεμάτη χρονιά ως δανεικός με την φανέλα του Ατρομήτου, ο Θανάσης Ανδρούτσος «κέρδισε» την εμπιστοσύνη του Πορτογάλου τεχνικού των Πειραιωτών και παρέμεινε στο ρόστερ της ομάδας που «υπηρετεί» από μικρό παιδί. Αν και ξεκίνησε την καριέρα του ως ένας ταλαντούχος μεσοεπιθετικός, έχει εξελιχθεί πλέον σε μια από τις πιο αξιόπιστες λύσεις στην θέση του δεξιού μπακ, αφού όχι μόνο έχει τις ικανότητες και το πάθος, αλλά ως Έλληνας μπορεί να «διαβάσει» καλύτερα τη σημασία και την ιδιαιτερότητα κάθε παιχνιδιού.

Πιο συγκεκριμένα, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού μετρά 10 συμμετοχές την φετινή σεζόν στη νέα του θέση, όλες ως βασικός! Είναι αξιοσημείωτο ότι βρέθηκε στο αρχικό σχήμα, στον κρίσιμο επαναληπτικό για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στον Άρη στη Θεσσαλονίκη, στην μεγάλη εκτός έδρας νίκη (που συνοδεύτηκε όμως με αποκλεισμό) των Πειραιωτών απέναντι στην Άρσεναλ, αλλά και στο ντέρμπι «αιωνίων» της Λεωφόρου. Παράσημο όλων αυτών των επιτευγμάτων του, το περιβραχιόνιο των «ερυθρολεύκων» που είχε την τύχη να φορέσει στην αναμέτρηση με την Λαμία.

«Μεγάλη τιμή, ήταν ένα όνειρο που είχα από μικρός. Είναι η μεγαλύτερη τιμή για κάποιον παίκτη που μεγαλώνει σε ένα σύλλογο όπως ο Ολυμπιακός, να φορέσει το περιβραχιόνιο της πρώτης ομάδας. Είναι πολύ συγκινητικό», είχε δηλώσει μετά την αξέχαστη για εκείνον στιγμή. Πάντως αν συνεχίσει τις καλές εμφανίσεις και καθιερωθεί σε συλλογικό επίπεδο, δεν αποκλείεται στο σύντομο μέλλον να τον δούμε να αγωνίζεται στην Εθνική ομάδα, ως δεξιό μπακ, μια θέση που «γαλανόλευκη» έχει περιορισμένες λύσεις αυτό το διάστημα.


Γιοάν Μολό: Ο ακούραστος και παθιασμένος εργάτης



Μπορεί το καλοκαίρι του 2013 ο Γιοάν Μολό να βρέθηκε κοντά στο να έρθει στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού, που εκείνο το διάστημα αναζητούσε ένα ποιοτικό εξτρέμ, ωστόσο η απόκτηση του Τζόελ Κάμπελ από τους Πειραιώτες, «πάγωσε» την μετακίνηση του Γάλλου. Μάλιστα ο ίδιος ο παίκτης είχε δηλώσει τότε πως: «Ο Ολυμπιακός είναι πρωταθλητής Ελλάδας, ένας μεγάλος σύλλογος που συμμετέχει απευθείας στους ομίλους του Champions League. Για την εξέλιξή μου θα ήταν πολύ καλό να παίξω σε αυτή τη διοργάνωση».

Η μοίρα τα έφερε έτσι έξι χρόνια μετά, ο Παναθηναϊκός προχώρησε στην απόκτησή του από την Σοσό, με στόχο να ενισχύσει την μεσοεπιθετική του γραμμή. Η σεζόν όμως δεν εξελίσσεται καλά, με τον Γιώργο Δώνη να μην μένει ικανοποιημένος από τις εμφανίσεις του στις πτέρυγες του «τριφυλλιού» και να τον παραγκωνίζει μετά τις πρώτες αγωνιστικές. Αποτέλεσμα ήταν να δοθεί δανεικός στην Ligue 2 για να πάρει χρόνο συμμετοχής, καταγράφοντας ωστόσο μόλις έξι παρουσίες. Με τον Πογιάτος στο τιμόνι των «πράσινων» στην έναρξη της τρέχουσας σεζόν, ο Μολό συνέχιζε να βλέπει τα ματς από την κερκίδα, όμως κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Λάζλο Μπόλονι, ο οποίος αποφάσισε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία.

Πως το έκανε αυτό; Χρησιμοποιώντας έναν καθαρόαιμο μεσοεπιθετικό, ως δεξί μπακ! Ο Ρουμάνος τεχνικός πίστεψε στο πάθος και στην τρέλα του Μολό και τον εμπιστεύτηκε σε μια θέση που δεν είχε παίξει ποτέ ξανά στην επαγγελματική του καριέρα. Είναι ενδεικτικό πως μέχρι και σήμερα, έχει βρεθεί στο δεξί άκρο της άμυνας 13 φορές, όλες επί εποχής Μπόλονι. Ο ίδιος από την «κάψα» του να παίζει, δεν ενδιαφέρεται και πολύ για την θέση αναφέροντας: «Είμαι φιλόδοξος σαν άνθρωπος και στόχος μου είναι να γίνω ο καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος. Κάθε μέρα ξυπνάω το πρωί με στόχο να γίνω όσο πιο καλός γίνεται».

Η επιλογή αυτή φαίνεται πως «βγαίνει» αφού με τον 31χρονο Γάλλο στην ενδεκάδα, το «τριφύλλι» έχει ηττηθεί μόλις μια φορά φέτος, από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ενώ για την ιστορία αυτό ήταν και το μόνο ματς που ο Μολό βγήκε ως αλλαγή και δεν συμπλήρωσε ενενηντάλεπτο φέτος. Η μέχρι τώρα πορεία του, δείχνει ότι κατά πάσα πιθανότητα θα βρίσκεται στο ρόστερ της ομάδας του και την νέα χρονιά, με στόχο να φτάσει ακόμα ψηλότερα και να «υπερασπίζεται τον Παναθηναϊκό όπως τους γονείς του»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x