sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα σημεία κλειδιά της εμφάνισης του Ολυμπιακού: Ποιότητα, κυριαρχία αλλά… από γκολ τίποτα!

Το sport-fm.gr καταγράφει τα σημεία κλειδιά από την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με εμφάση στο τι έκανε εξαιρετικά καλά, αλλά και στο τι δεν μπόρεσε να κάνει σωστά…

Ο Ολυμπιακός είχε περισσότερες φάσεις και δοκάρι με τον Μπακαμπού στο 4', αλλά ο Παναθηναϊκός κατάφερε να φύγει με το 0-0 από το Φάληρο, αφού σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Βρουσάι στο 89' για οφσάιντ.

Το sport-fm.gr καταγράφει τα σημεία κλειδιά από την εμφάνιση του Ολυμπιακού στο ντέρμπι:

Άπειρες χαμένες ευκαιρίες

Είναι εντυπωσιακό το τι έχει χάσει ο Ολυμπιακός στο παιχνίδι. Δεν είναι ούτε μία, ούτε δύο, ούτε τρεις φάσεις. Γενικά, σε ένα ντέρμπι, που έχει κυριαρχήσει σχεδόν καθολικά, με την εικόνα του στον αγωνιστικό χώρο, το ότι δεν μπορεί να τελειώσει τις πολλές καλές ευκαιρίες, που δημιούργησε, σίγουρα αποτελεί πρόβλημα. Οι Πειραιώτες επιβεβαιώνουν ότι διαθέτουν ποιότητα σε τεράστια ποσότητα, όμως πρέπει ο Μίτσελ να δουλέψει με τους παίκτες του στο κομμάτι του γκολ. Αν γινόταν πιο… σπάνια, θα μπορούσε να πει κανείς ότι έτυχε, όμως σήμερα είναι αυτό που χωρίς αμφιβολία του στερεί μια υπερπολύτιμη νίκη.

Ο Μίτσελ ίσως δεν έπρεπε να βγάλει τον Φορτούνη

Είναι λογικό, μετά από ένα τόσο σκληρό, γεμάτο ένταση ματς, αρκετοί παίκτες να βγάζουν κούραση, όμως η αλλαγή του Φορτούνη, εκ των υστέρων αν το δούμε, δεν φάνηκε να βοηθά και τόσο τον Ολυμπιακό, μιας και ο Βαλμπουενά, ήθελε, αλλά δεν μπόρεσε να πιάσει ρυθμό στο Φάληρο. Ο Έλληνας μεσοεπιθετικός ήταν για ακόμα μια φορά φέτος αυτό που λέμε ο «εγκέφαλος» της «ερυθρόλευκης» ενδεκάδας, ήταν κρίμα για αυτόν να μην παίξει μέχρι το φινάλε. Είναι αρκετά πιθανό να μην άλλαζε απολύτως τίποτα, ωστόσο θα μπορούσε να πάρει αυτή την ευκαιρία.

Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός: Τα σημεία κλειδιά των Πειραιωτών

Έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και αυτό θα τον βοηθήσει

Ναι, μπορεί να μην κέρδισε. Ναι, δεν έκανε το βήμα, για να πλησιάσει στο ελάχιστο την κορυφή και τα πράγματα παραμένουν δύσκολα στην προσπάθεια, που κάνει για να παραμένει πρωταθλητής. Όμως κανείς δεν μπορεί να «πετάξει στα σκουπίδια» την εμφάνιση των Πειραιωτών. Με εξαίρεση ελάχιστες στιγμές, οι παίκτες του Ισπανού έχουν καταφέρει να «μηδενίσουν» τους παίκτες του Γιοβάνοβιτς. Έχουν κάνει μια από τις καλύτερες φετινές τους εικόνες, ίσως την καλύτερη μετά από τη Λεωφόρο σε ντέρμπι. Το αποψινό ματς είναι ικανό να αποτελέσει οδηγό για τα επόμενα ματς σε πρωτάθλημα, Κύπελλο, αλλά και στην μάχη των playoffs.

Η αμυντική του λειτουργία ήταν σχεδόν εντυπωσιακή

Μπορεί από τη στιγμή που δεν πήρε τη νίκη τα περισσότερα «θετικά» να περνούν σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο Σωκράτης, Μπα, Ρέαμπτσιουκ και Ραμόν ήταν όλοι τους εξαιρετικοί. Η κόκκινη που τρώει ο Παπασταθόπουλος είναι όταν πλέον το ματς έχει γίνει ροντέο. Στο… κανονικό, όμως, παιχνίδι, οι τοποθετήσεις, οι κινήσεις πάνω στην μπάλα, αλλά και ο περιορισμός των αντιπάλων ξεχωρίζει. Ο Μολδαβός, που ακούει πολλά, πάλεψε με όλες τους τις δυνάμεις, ο Βραζιλιάνος δείχνει αρκετά δραστήριος, ο Σωκράτης βγάζει με άνεση την εμπειρία του, ενώ ο Μπα μετά από καιρό ήταν ο καλύτερος από όλους στην άμυνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x