Stories

Ο καλός ο… Μίλος τ' άλεσε όλα: Τα τελευταία Κύπελλα του Ολυμπιακού με υπογραφή Τεόντοσιτς

Το 2011 ο Ολυμπιακός κατέκτησε back to back το Κύπελλο απέναντι στον Παναθηναϊκό, με τον Μίλος Τεόντοσιτς να αναδεικνύεται για δεύτερη σερί χρόνια MVP του τελικού.

Πριν από έντεκα χρόνια πανηγύρισε ο Ολυμπιακός την κατάκτηση του τελευταίου Κυπέλλου. Ήταν Μάιος του 2011 όταν οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 74-68 τον Παναθηναϊκό στον τελικό και πανηγύρισαν την back to back κατάκτηση του θεσμού.

Μεγάλος πρωταγωνιστής για να σηκώσουν οι Πειραιώτες την κούπα, μετά από εκείνη του 2010, ήταν ξανά ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ φρόντισε για δύο συνεχόμενες χρονιές να αναδείξει Κυπελλούχους τους «ερυθρόλευκους», με τον ίδιο να κατακτά back to back το βραβείο του MVP του τελικού.

Το κρύο… αίμα που σφράγισε το πρώτο Κύπελλο μετά από οκτώ χρόνια



Ολυμπιακός: Τα Κύπελλα με... υπογραφή Τεόντοσιτς

Ήταν 20 Φεβρουαρίου του 2010 και στο κλειστό του Ελληνικού οι δύο «αιώνιοι» διεκδικούσαν τον πρώτο τίτλο της χρονιάς. Ο Παναθηναϊκός μετρούσε ήδη πέντε σερί κατακτήσεις Κυπέλλων, με τον Ολυμπιακό από την άλλη να είχε κατακτήσει την τελευταία φορά τον θεσμό το 2002. Ήταν τα χρόνια με τις «παχιές αγελάδες», οπότε τα μπάτζετ και των δύο αντιπάλων ήταν στα… ύψη. Ουσιαστικά ήταν μία «κονταρομαχία» ανάμεσα στις δύο πιο ακριβές ομάδες της Ευρώπης εκείνης της εποχής.

Οι «ερυθρόλευκοι» με τον Παναγιώτη Γιαννάκη στον πάγκο και με Παπαλουκά, Μπουρούση, Τσίλντρες, Κλέιζα, Μαυροκεφαλίδη, Βούιτσιτς κ.α, απέναντι στο «τριφύλλι» του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, που είχε Σπανούλη στα πράσινα και φυσικά Διαμαντίδη, Φώτση, Γιασικεβίτσιους, Μπατίστ, Πέκοβιτς… Πρωταγωνιστής εκείνου του τελικού δεν ήταν κάποιος από τους προαναφερθέντες. Ήταν ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ έκανε ένα από τα καλύτερα παιχνίδια του με τη φανέλα του Ολυμπιακού και τον πήρε από τον χέρι για τη νίκη με σκορ 68-64 και την κατάκτηση του τίτλου. Στο κλειστό του Ελληνικού το κλίμα ήταν πολεμικό. Μπορεί να ήταν λιγοστοί οι οπαδοί των δύο «αιωνίων», αλλά αρκετοί για να μετατρέψουν σε… εμπόλεμη ζώνη το κλειστό.

Ωστόσο, ο Τεόντοσιτς σαν γνήσιος Βαλκάνιος και μεγάλος γνώστης… πολεμικών καταστάσεων δεν έδειξε να καταλαβαίνει πολλά. Κουβάλησε στις πλάτες του την ομάδα του Πειραιά από την αρχή μέχρι το τέλος, με 22 πόντους, ενώ ήταν εκείνος που «κλείδωσε» την κούπα, έχοντας 2/2 βολές στα τελευταία 4,4’’ που διαμόρφωσαν το τελικό 68-64, ενώ όπως ήταν φυσικό αναδείχθηκε και MVP του τελικού.



Back to back για τον Ολυμπιακό, αλλά και για τον Τεόντοσιτς



Ολυμπιακός: Τα Κύπελλα με... υπογραφή Τεόντοσιτς

Έναν χρόνο και κάτι μήνες μετά τον επεισοδιακό τελικό του 2010, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός είχαν ακόμη έναν τον Μάιο του 2011. Όλα ίδια από αντιπάλους, στόχο και γήπεδο, με τον… δολοφόνο να επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος. Σαφώς και το «δολοφόνος» είναι προσχηματικό και αποδίδεται στον Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος επέστρεψε στον τόπο που έδωσε στην ομάδα του Πειραιά το τρόπαιο. Σε σχέση με τον προηγούμενο τελικό οι «πράσινοι» ήταν ελαφρώς αλλαγμένοι, αφού στον πάγκο παρέμενε ο Ζοτς και στο παρκέ οι Διαμαντίδης, Μπατίστ, Φώτσης, Περπέρογλου, Τσαρτσαρής κ.α., ενώ παράλληλα ερχόταν και… μεθυσμένος από την κατάκτηση της Ευρωλίγκας στη Βαρκελώνη μία εβδομάδα νωρίτερα.

Ωστόσο, είχε προηγηθεί μία τεράστια αλλαγή το περασμένο καλοκαίρι. Ο Βασίλης Σπανούλης είχε βγάλει τα πράσινα και πλέον αγωνιζόταν με την ερυθρόλευκη φανέλα. Μεγάλη αλλαγή είχε γίνει και στον πάγκο των Πειραιωτών, αφού ο «Δράκος» είχε φύγει και στη θέση του ανέλαβε ο Ντούσαν Ίβκοβιτς. Στο μεταξύ, παρά την… ευλογία με τον «Kill Bill» στο «ερυθρόλευκο» ρόστερ, ο Ντούντα δεν μπορούσε να τον χρησιμοποιήσει, καθώς ήταν ανέτοιμος.

Όμως, για ακόμη μία φορά ο πρωταγωνιστής για τον Ολυμπιακό ήταν ο ίδιος. Ο Μίλος Τεόντοσιτς. Ο Σέρβος γκαρντ ήταν και αυτή τη φορά εξαιρετικός για την ομάδα του Πειραιά, τελειώνοντας το ματς με 18 πόντους, αλλά και ένα πολύ καθοριστικό τρίποντο στα 3:42’’ πριν τη λήξη, που τους έδωσε το προβάδισμα (64-66) και άλλαξε εντελώς το μομέντουμ του τελικού υπέρ τους. Τελικό σκορ 74-68 υπέρ του Ολυμπιακού, με τον Τεόντοσιτς να αναδεικνύεται για δεύτερη σερί χρονιά MVP του τελικού

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x