sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τα πέντε σημεία κλειδιά από την ήττα του Ολυμπιακού στην Πόλη: Δεν γίνεται να παίζεις με 6-7 παίκτες

Το sport-fm.gr καταγράφει τα πέντε σημεία κλειδιά που… οδήγησαν στην ήττα του Ολυμπιακού στην Πόλη από την Εφές.

Ένας καλός Ολυμπιακός για τρία δεκάλεπτα δεν κατάφερε να περιορίσει τους «βομβαρδισμούς» έξω από τα 6,75μ. των Κλάιμπερν, Μίτσιτς και Μπομπουά στο τέταρτο και έτσι γνώρισε την ήττα 82-71 από την Εφές, πέφτοντας από τη 2η θέση της βαθμολογίας.

Τα πέντε σημεία κλειδιά που… οδήγησαν στην ήττα του Ολυμπιακού στην Πόλη:

Ο Μίτσιτς, ο Κλάιμπερν και τα… άλλα παιδιά

Η Εφές είναι δύο σερί χρονιές η νικήτρια της Ευρωλίγκας αλλά και η κορυφαία ομάδα στην Ευρώπη, μιας και στην πραγματικότητα είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Όταν η μπάλα καίει έχει αδιανόητες μονάδες να κάνουν τη διαφορά, όπως απόψε οι Μίτσιτς και Κλάιμπερν, που γενικότερα και μόνο στη σκέψη προκαλούν τρόμο. Συν σε όλα αυτά είναι και οι μεγάλες εμφανίσεις όσον ακολουθούν, όπως αυτή τη φορά ήταν ο Μπομπουά που έβλεπε βαρέλι το καλάθι από το τρίποντο. Τρεις παίκτες πήραν ολομόναχοι το ματς, κάτι που βέβαια δεν μπορεί να συμβαίνει πάντα, για αυτό κάποιος μπορεί να εντοπίσει και κάποιες ήττες στο ρεκόρ των Τούρκων.


Και πόσα να βάλει αυτός ο Βεζένκοφ;

Για ακόμα μια φορά ο κορυφαίος παίκτης του Ολυμπιακού, τουλάχιστον επιθετικά, ήταν ο Σάσα Βεζένκοφ. Το λέμε κάθε εβδομάδα, ωστόσο πάντα το ίδιο συμβαίνει και θα συμβαίνει. Ο Βούλγαρος φόργουορντ μέτρησε 18 πόντους, χωρίς πάλι να ακουστεί αλλά ήταν χαοτικά μόνος. Το ερωτηματικό για τους Πειραιώτες είναι αν έχουν κάποια στιγμή εναλλακτικές λύσεις σε περίπτωση που ο MVP τους ή δεν είναι σε καλή ή χρειαστεί να απουσιάσει κάποτε. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι «ερυθρόλευκοι» εξαρτούνται σε τεράστιο βαθμό από τη συγκεκριμένη προσωπικότητα, το οποίο όπως αναλύσαμε και πάνω, δεν είναι απαραίτητα μόνο καλό.

Ολυμπιακός: Τα πέντε σημεία κλειδιά από την ήττα στην Πόλη

Από τους τέσσερις νέους είχε συνολικά έξι πόντους

Πίτερς, Κάνααν, Μπολομπόι και Μπλακ είχαν συνολικά έξι πόντους, απίστευτο! Μπορεί από τον τελευταίο να μην περιμένεις πρακτικά και πολλά, αλλά οι υπόλοιποι τρεις, δεν επιτρέπεται να κινούνται τόσο χαμηλά. Ο Πίτερς ήρθε για τα τρίποντα και στην Πόλη δοκίμασε μόλις ένα (άστοχο), ο Κάνααν που ήρθε για σκόρερ για ένα ακόμα ματς δεν μπόρεσε να αντέξει στο ρυθμό του παιχνιδιού, ενώ ο Μπολομπόι λίγα πράγματα. Έχουν περάσει δύο μήνες με φουλ αγωνιστική δράση και ακόμα όλοι τους ψάχνονται με κάποιες μικρές… λάμψεις.


Δεν μπορείς να παίζεις με 6-7 παίκτες συνέχεια

Αφού είπαμε παραπάνω για το σκοράρισμα, πρέπει να αναφερθούμε και στα λεπτά συμμετοχής. Όλοι οι νέοι παίκτες και βασικά οι Πίτερς, Κάνααν, Μπολομπόι, αφού ο Μπλακ έχει συμπληρωματικό ρόλο, δεν μπόρεσαν να αγωνιστούν κανείς πάνω από δέκα λεπτά. Λέμε «δεν μπόρεσαν», αφού ο Γιώργος Μπαρτζώκας σε περίπτωση που ήταν καλύτεροι, θα τους εμπιστευόταν περισσότερο. Χωρίς Βεζένκοφ και Φαλ, ο Ολυμπιακός δεν μπορεί να λειτουργήσει καθόλου καλά σε παιχνίδια υψηλής δυναμικότητας. Το ανησυχητικό είναι ότι οι υπόλοιποι παίκτες, αυτοί οι 6-7 πιο… βασικοί, κουράζονται υπερβολικά, με τον Γάλλο απόψε να έχει… παραδώσει κάποια στιγμή.


Κάποια πράγματα δεν μπορεί να μην τα βλέπουν οι διαιτητές…

Τις περισσότερες φορές είναι γνωστό ότι η διαιτησία δεν παίζει άμεσα ρόλο, όμως μπορεί να διαμορφώσει κάποιες καταστάσεις και να επηρεάσει το παιχνίδι. Η νίκη της Εφές δεν ήρθε από τα σφυρίγματα σε καμία περίπτωση αλλά για παράδειγμα, τρία άτομα μπροστά στη φάση είναι αδύνατον να μην είδαν κάτι στη φάση του Πολονάρα με τον Πίτερς. Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η Ευρωλίγκα να ανεβάζει σε βιντεάκι το όλο περιστατικό ως… magic moment. Από την άλλη κοίταζαν στο replay πόση ώρα για πιθανό αντιαθλητικό φάουλ του Σλούκα στον Τέιλορ, πράγμα που προφανώς δεν υπήρχε, ενώ από την άλλη στο «πέσιμο» του Μίτσιτς πάνω στον Λαρεντζάκη προχώρησαν παρακάτω.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x